Näin paljon sinun pitää säästää kuukaudessa tullaksesi miljonääriksi

Miljonääriksi 30 vuodessa säästämällä
Miljonääriksi 30 vuodessa säästämällä

Huomasin (Salkunrakentajan jutun kautta) Akavan ekonomistien laskelman siitä paljonko kuukaudessa pitäisi säästää jotta on miljonääri 30 vuoden kuluttua.

Akavan blogijuttua lainaten:

Tämän laskuharjoituksen mukaan (reaalisesti) tonnin kuukausisatsauksella saa 30 vuoden kuluessa miljoona euroa kokoon hieman runsaan 25 prosentin todennäköisyydellä. Näillä tuotto-odotuksilla pitää sijoittaa lähes 1 400 euroa kuukaudessa, jotta yltää miljoonaan euroon 50 prosentin todennäköisyydellä.

Tässä oli odotettu sijoitusten vuotuiseksi tuotoksi 4 % ja keskihajonnaksi 15 %. Tämä oli minulle tärkeä tieto sillä olen käyttänyt suunnilleen samaa reaalituotto-odotusta omissa laskelmissani.

Sain tästä kuitenkin idean. Jos miljonääriksi tuleminen 30 vuodessa on fifty-fifty 1400 euron kuukausisäästämisellä, paljonko minun pitäisi säästää kuukaudessa jotta tulen 100 % varmasti miljonääriksi 30 vuodessa?

Aivan kuten Akavan ekonomistit, edellytän että olen 30 vuoden päästä miljonääri nykyrahassa. Lisäksi edellytän että tuo miljoona euroa on kasassa 100 % varmuudella.

Haarukoidakseni inflaation jälkeistä riskitöntä tuottoa, kävin vilkaisemassa TIPS-sijoitustuotteiden tuottoja. TIPS:t ovat USA:n valtion inflaatiosuojattuja velkakirjoja. Kolmenkymmenen vuoden TIPS:n tuotto on näppärästi 1 %. (Kyllä, vedän tässä pari mutkaa suoraksi.)

Olettaen 1 % inflaatiosuojatun riskittömän tuoton, kävin tiputtamassa luvut paikalleen sijoitustuottolaskuriin.

Tullakseni miljonääriksi 30 vuodessa, minun pitäisi sijoittaa kuukaudessa 2384,77 euroa. 

Olen aiemmin todennut että Mr. Money Mustache -tyyppinen ”Financial independence, retire early” -ajattelu edellyttää tosimaailmassa melkoisen kovia tuloja. Tämä tukee omaa ajatustani.

2 kommenttia

  1. Hyvää analyysiä. Toki on muistettava että ”financial independence, retirement early” on saavutettavissa pienemmälläkin summalla. Puoli miljoonaakin voi riittää monelle. Toki tuolla prosentin tuotolla jos mennään niin miljoonallakin saa aika kituliaasti elellä 🙂

  2. Joo, jos laskee 1 % tuotolla niin lähes koko summa pitää säästää. Ja silloin miljonääriksi tuleminen vaatii miljoonan. Ideahab näissä juuri on se, että esim. 5 % tuotolla summa on selkeästi pienempi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.