Valitse työ josta saat eniten palkkaa

Näytä minulle rahat!
Näytä minulle rahat!

Kannattaako valita työ, josta saa eniten palkkaa? Kyllä.

Jos sinulle tarjotaan uutta työpaikkaa korkeammalla palkalla, ota se. Jos saat nykyisestä työstäsi pienempää palkkaa, olet:

  1. Väärissä työtehtävissä
  2. Väärässä yrityksessä
  3. Väärällä alalla

Jos jostakin hommasta tarjotaan sinulle parempaa palkkaa, olet todennäköisesti enemmän hyödyksi siellä. Tee sitä mistä ihmiset ovat valmiita maksamaan.

Toki on olemassa joitakin tapauksia, joissa korkeampaan palkkatarjoukseen ei kannata tarttua:

Todellinen palkka ei ole korkeampi. Tarjotun työpaikan tarjoaman palkan pitää olla oikeasti korkeampi työtunnit ja kulut huomioiden. Todelliseen palkkaan vaikuttaa esimerkiksi lomapäivien määrä sekä kaikki edut. Katso miten voit laskea todellisen tuntipalkkasi.

Päivittäinen työmatka pitenee ajallisesti. En tyrmää sitä etteikö onnellisuus olisi rahaa fiksumpi tavoite. Päivittäisen työmatkan kasvaessa onnellisuutemme vähenee radikaalisi.  Yksi tunti lisää työmatkaan edellyttää 40 % lisää palkkaa. Palkka ei saa kasvaa työmatkan kasvun kustannuksella.

Yrityksen tilanne on epävarma. Joskus yritykset yrittävät eivät etsi työntekijöitä vaan ihmeidentekijöitä. Jos tulevan työnantajan tulevaisuus tai vaikkapa sinulle tarjottu projekti näyttää epävarmalta, ei tarjoukseen kannata tarttua.

Yrityksen toiminta vaikuttaa sinusta epäeettiseltä. Korkean palkan edellytyksenä voi olla asiakkaiden harhauttaminen. Työ voi edellyttää ihmisille valehtelua. Omaa mainetta ei kannata pilata.

Palkka on sidottu tulokseen. Vaadittujen tulostavoitteiden toteuttaminen voi olla mahdotonta.

Jos kaikki näyttää kuitenkin hyvältä, suosittelen lämpimästi menemään sinne töihin, missä palkkasi on korkein.

Ps. Tähän voisi esittää vastaväitteeksi että on tärkeämpää seurata unelmiaan kuin rahaa. Olen kuitenkin tullut viimeisen parin vuoden aikana entistä vakuuttuneemmaksi siitä että unelmien seuraaminen voi olla vaarallista. Jos aihe kiinnostaa, suosittelen tutkimusta nimeltä Implicit Theories of Interest: Finding Your Passion or Developing It?, Cal Newportin videoita aiheesta Youtubesta tai Cal Newportin kirjaa So good they can’t ignore you.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.