Audin korjaamisesta on tulossa liian kallista

Haljennut umpio
Haljennut umpio

Audissani pitäisi hoitaa nyt kolme asiaa kerralla:

  • Tuulilasi
  • Vasen etuvalo
  • 175 000 km määräaikaishuolto

Tuulilasi

Ensinnäkin tuulilasini on halki. Tämän ei pitäisi olla ongelma. Uusi tuulilasi menee vanhaan vakuutukseeni. Minulla on tähän jo vahinkonumerokin. Vaihdon hinnaksi tulee vain omavastuu, 150 euroa.

Ainoa mietityttävä asia on paikka jossa tämän tekisin. Edellisen tuulilasin vaihdon jäljiltä tuulilasin reunatiivisteet jäivät törkeän näköisiksi. Olen miettinyt että tekisikö joku tämän homman siistimmin.

Vasen etuvalo

Vasemman etuvalon korjaus on ärsyttävin juttu. Kaikki lähti siitä että vasemman etuvalon umpio halkesi keväällä, oletettavasti kivestä.

Saisin tämän ehkä kolariturvaan. Menettäisin kuitenkin tässä bonukseni. Alan olla muuten sitä mieltä että bonusten vuoksi kaskosta ei ole hyötyä ellei autoa vedä lunastuskuntoon. Kun kasko vielä maksaa yli 1000 euroa vuodessa, en ole ollenkaan varma onko kasko hintansa arvoinen.

Joka tapauksessa, vein auton näytille Laakkoselle heti kun huomasin ongelman. Minulle sanottiin että koska tuo kosteus ei häiritse kuviota, ei tuolle tarvitse tehdä mitään. Tämä oli virhe.

Koska en tehnyt mitään, tämän viikon alussa Audi ilmoitti että minulta on hajonnut:

  • vasen vilkku
  • vasen etuvalo
  • Audi Adaptive Light

En edes tiennyt että minulla on adaptiiviset valot autossani. Näiden seurauksena parin sadan euron korjauksen hinta hieman kallistui. Saamani tarjous vasemman etuvalon korjauksesta Laakkoselta on yli 2300 euroa! Tämä on järkyttävä summa rahaa. Hinta muodostuu uudesta umpiosta (1200 euroa), moottorista, polttimoista sekä jostakin ohjaustietokoneesta.

Pelkän uuden umpion ostaminen käytettynä eBaysta olisi maksanut 250 – 400 euroa. Vaihdon olisi voinut tehdä missä tahansa pajassa.

Nyt puhutaan niin suurista summista että tarvitsen halvemman ratkaisun.

Määräaikaishuolto

Kysyin samassa yhteydessä tarjousta määräaikaishuollolle. Tähän Laakkoselta saamani tarjous oli noin 1200 euroa. Tämäkin oli aika kova hinta.

Koska minun piti lähteä selvittelemään halvempia vaihtoehtoja muutenkin, aloin miettiä miten homman voisi hoitaa.

Keksimiäni vaihtoehtoja halvemmalle huollolle olivat aluksi merkkikorjaamoiden sekä tavallisten korjaamoiden kilpailuttaminen.

Olen kuitenkin menossa kaverini polttareihin Latviaan parin viikon päästä. Tämä sai minut miettimään auton viemistä samalla reissulla Viroon huoltoon.

Kysyin tarjousta Tallinnasta Audin merkkiliikkeestä ja saamani tarjous oli noin 620 euroa. Huolto olisi tismalleen puolet halvempi kuin Suomessa.

Kysyin lisäksi mitä vasemmalle valolle voisi tehdä. Tästä he eivät osanneet sanoa tarjousta ilman vian tutkimista.

Paras ajatukseni tällä hetkellä on seuraava:

  • Viedä tuulilasi korjattavaksi joko paikalliseen tuulilasikorjaamoon tai Audille Espooseen. Auton ajaminen Espooseen olisi kuitenkin sen verran hintavaa (jopa sijaisautolla) että taidan valita paikallisen tuulilasikorjaamon.
  • Auton vieminen huoltoon Tallinnaan ja vasemman valon vikojen tutkiminen.
  • Riippuen mitä vikoja Tallinnassa löydetään, tiedän mitkä osat korjaus vaatii. Jos tuolla ei ole oikeasti muuta rikki kuin umpio, voinen hankkia käytetyn umpion eBaysta ja ostaa korjauksen jostakin. Jos osia on rikki enemmän, pyydän tarjouksen Tallinnasta ja Suomesta ei-merkkiliikkeestä.

Kaiken kaikkiaan huollot ja korjaukset maksaisivat Suomessa ainakin 4500 euroa ja jopa 6000 euroa. Kyseessä on niin isot rahat että hintojen vertailusta saa varmasti vastinetta käytetylle ajalle.

Tilannetta mutkistaa vielä hieman se että olen vaihtamassa autoani. Voisin periaatteessa tehdä niinkin että kysyisin mitä autosta saisi tällaisenaan. Auto vaihtunee kuitenkin hyvin suurella todennäköisyydellä halvempaan. Tätäkin pitää miettiä.

Jos on vinkkejä, heittäkää kommenttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.