Osta vain samoja sukkia

Pirkka miesten urheilusukat
Pirkka miesten urheilusukat

Tämä säästövinkki menee kirjaimellisesti niksi-Pirkka -kategoriaan. Olen ehkä maininnut ennenkin että pyrin aina ostamaan samoja vaatteita. Jos jokin vaate toimii, ostan sitä uudelleen ja uudelleen.

Omaksuin tämän tavan jo lapsena. Pidin yhdestä talvitakista. Kun se meni pieneksi, äitini kysyi minkä takin haluan. Sanoin haluavani saman takin. Pienen väittelyn jälkeen sain kaupasta tismalleen saman takin suuremmassa koossa. Kyllä, tuohon aikaan tismalleen samaa takkimallia oli myynnissä tismalleen samassa värissä vielä vuosia myöhemmin.

Tämä samojen vaatteiden ostaminen toimii erityisen hyvin sukissa. Oma suosikkini ovat kotimaiset Pirkan valkoiset urheilusukat. Nämä sopivat niin työhön, salille kuin biitsillekin – nahkasandaalien kanssa, totta kai.

Samojen sukkien ostaminen säästää rahaa kolmella eri tavalla:

  1. Koska kaikki sukkani ovat samanlaisia, minun ei tarvitse hukata aikaa oikean parin löytämiseen.
  2. Jos sukkien toinen pari hukkuu tai hajoaa, voin silti käyttää toista paria muiden sukkieni kanssa.
  3. Jos sukka kuluu puhki tai ratkeaa, voin käyttää loppusukkaa muiden sukkieni paikkausmateriaalina.

Nerokasta, eikö totta?

 

Yksi kommentti

  1. Itse jos löydä hyvät, mielellään laadukkaat housut (halvalla), ostan samalla useamman parin koska niitä ei sitten myydä kuitenkaan kun tarvitsisi.
    Toiseksi ostan aina mustia sukkia. Toki kaikki mustat sukat eivät ole ihan samanlaisia ja kuluvatkin eri näköiseksi. Yleensä minulla kuluu toinen sukka parista kun toinen jalka on vähän isompi kuin toinen. Tosin tämä johtaa hyvään sääästövinkkiin – leikkaa varpaankynnet säännöllisesti, varsinkin jos kävelet paljon, niin ne kuluvat puhki hitaammin 🙂
    Nyt ostin taas samanalaiset vaellusandaalit joihin olin tykästynyt aiemmin, välissä oli toiset, samanhintaiset, mutta ihan eri kengät. Näillä mennään toivottavasti taas useammat vuodet. Märemmille keleille on sitten Sievin kevyet turvakengät joilla pärjää säässä kuin säässä talvellain – jos vain on aurattu. Pitävät pohjat. Edellisistä pohjat kuluivatkin rikki 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.