Lopetin luottokorttini

Sekavaa on
Sekavaa on

Tilasin tänään itselleni Osuuspankista OP Visa Debit -kortin. Korvaan tällä aiemman OP Visa Debit / Credit -korttini. Kytkin samalla korttiin Plussa-ominaisuuden.

Tämän yhteydessä selvittelin Osuuspankin hinnoittelua. Osuuspankkihan nostaa hintojaan parin kuukauden kuluttua.

Aluksi piti selvittää millä perusteella bonuksia maksetaan. Osuuspankin laskurin mukaan pankkiasioinnin bonukset lasketaan tilien keskisaldosta, sijoitusten suuruudesta, velkojen saldoista sekä OP Visa Credit -kortilla tehdyistä ostoksista.

Käsittämätöntä kyllä, Osuuspankki ei erittele tarkemmin mihin omat bonukset ovat perustuneet. Olen saanut bonuksia joulukuussa pankkiasioinnista 19,57 euroa ja vahinkovakuutusmaksuista 2,80 euroa. Mistä nuo tulivat? Ei mitään käsitystä.

Käytännössä tämä tarkoittaa että OP Visa Credit -kortti maksaa (vielä hetken) 2,95 €/kk ja siihen sisältyy 0,25 % cashback kaikista credit-puolen ostoksista Suomessa ja ulkomailla. OP:n omistaja-asiakkaiden pakettiin kuuluu käyttötili sekä yksi kortti hintaan 3,95 €/kk.

Vaihtamalla pankkikorttini luottokortista debit-korttiin menetän käytännössä tuon cashbackin verran rahaa. Olen rullannut tuon kortin kautta n. 20 000 euroa vuodessa. Menetän 50 euroa vuodessa cashbackina.

Nähdäkseni tästä vaihdoksesta ei koidu minulle muuta tappiota esim. keskittämisetuina. Odotan mielenkiinnolla tuleeko tästä ongelmia lentokoneessa, hotellissa, autovuokrauksessa tai verkko-ostoksissa.

Luottokortin lopettamisen jälkeen minulla on vielä vajaa 10 000 euroa velkaa. Kyllä, tavoitteena on tässä Dave Ramseyn oppien mukainen kaikista veloista eroon pääseminen.

5 kommenttia

  1. Blogisi pitkäaikaisena lukijana, voisitko avata, miksi et ottanut tilalle vuosimaksutonta ja tilihoitokulutonta luottokorttia, jossa on parempi ostajan suoja?

    1. Ajatuksenkulkuni meni suunnilleen näin: Luottokortilla ostamisesta on etua tietyissä tilanteissa (mm. lentoyhtiön konkurssi). Tällaiset tilanteet ovat verrattain harvinaisia. Luottokorttiyhtiö tarjoaa näitä etuja koska saa enemmän rahaa muualta (maksut kauppiaalta, tilinhoitomaksut + korot + sakot asiakkaalta). Jos osaa hoitaa raha-asiansa hyvin, luottokortti on erinomaisen halpa tapa saada näitä lisäetuja. Tein tällaisen inhorealistisen analyysin jonka mukaan en ole enää raha-asiansa hyvin hoitava ihminen. Tämän seurauksena luottokortin pitämisessä on minulle liikaa riskejä.

  2. Osuuspankin bonuksethan on asiakkaan itse maksamia kuluja, korvauksia, palvelumaksuja etc. millä nimellä niitä kutsutaankin nykyään. Eihän pankki mitään bonuksia maksa, asiakkaan omia ”rahoja” 🙂 Eräs pankkivirkailija lipsautti. Vaihdoin pankkia useita vuosia sitten jo edullisempaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.