Tether (USDT) kryptovaluutta

Olen nyt sattuneesta syystä tutkinut viimeiset pari viikkoa tarkemmin kryptovaluuttoja sekä erityisesti kryptovaluuttojen markkinapaikkoja. Olen ollut nyt pari viimeistä päivää jumissa Tether-nimisessä kryptovaluutassa.

Tetherin ympärillä on pyörinyt jo useamman vuoden erilaisia teorioita. Syyskuussa 2018 USA:n liittovaltion syyttäjä alkoi tutkia hyödynnetäänkö Tetheriä bitcoinin kurssin manipuloinnissa.

Oma synteesini näistä teorioista on seuraava:

  1. Yhden Tetherin pitäisi vastata jossakin pankkitilillä makaavaa todellista USA:n todellista dollaria. Näin ei ole.
  2. Tethereitä luodaan lohkoketjuihin tyhjästä. Tätä tukee että Tethereitä luodaan tasaisissa, miljardin Tetherin blokeissa.
  3. Tethereitä ilmestyy lisää erityisesti bitcoinin arvon romahtaessa. Loogisesti ajatellen tällaisina päivinä markkinapaikoilta kuitenkin katoaisi dollareita, ei tulisi niitä lisää eikä varsinkaan miljardeja.
  4. Kun Tetherit on luotu, niillä ostetaan bitcoineja. Näitä bitcoineja vaihdetaan oikeiksi dollareiksi Coinbasen kaltaisissa markkinapaikoissa.
  5. Kupla pysyy pystyssä niin kauan kuin ihmiset uskovat että yhden Tetherin arvo on yksi dollari. Näin kauan kuin tämä usko säilyy, ihmiset eivät kryptovaluuttojen arvon romahtaessa kotiuta voittojaan markkinapaikoilta fiat-valuutoiksi vaan heille riittää että he näkevät että heidän kryptovaluuttansa ovat muuttuneet markkinapaikan käyttöliittymässä Tetherin kaltaiseksi stablecoin-valuutaksi.
  6. Kuplan säilyttämiseksi pystyssä riittää että kuplan ylläpitäjät käyvät ostamassa Tetheriä aidoilla dollareilla Krakenin tyyppisten markkinapaikkojen ovella.

Vaikka nämä olisivat totta, onko tällä mitään väliä? Sanotaan näin että jos tavoitteena on käydä kryptovaluuttakauppaa 100x vivulla, tämä ei välttämättä onnistu sellaisella alustalla, josta tarpeen vaatiessa pääsee nopeasti ulos ovesta fiat-valuuttoja takataskussaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.