Lainojen yhdistäminen

Mainos: Hae yhdistelylainaa – klikkaa tästä

Lainojen yhdistämisessä velat yhdistetään maksamalla ne pois uudella, halvemmalla lainalla. Tavoitteenasi on tehdä kertasuoritus kaikille velkojille.

Suosittelin aiemmin lainojen yhdistämistä. Mieleni lainojen yhdistämisen suhteen on muuttunut. Lainojen yhdistäminen on oikea ratkaisu vain harvoissa tilanteissa. Pahimmillaan lainojen yhdistäminen voi olla vaarallista.

Lainojen yhdistämisen sijaan vaihtoehtoina ovat velkojien kanssa neuvottelu ja yksityishenkilön velkajärjestely. Henkilökohtaista konkurssia ei tunneta Suomessa.

Pääsyä velkajärjestelyyn haetaan oman paikkakunnan käräjäoikeudelta. Apua sekä velkojien kanssa  neuvotteluun että velkajärjestelyyn voi yrittää hakea oman kotikunnan talous- ja velkaneuvonnasta. Jonot velkaneuvontaan pääsemiseen ovat pitkiä. Tämä ajaa monet ratkaisemaan ongelmaa omin avuin.

Näin yhdistät lainasi

Jos kuitenkin päätät yhdistää lainasi, vaihtoehtoina ovat:

  1. Pankkilaina
  2. Kulutusluotto
  3. Takuusäätiön takaama pankkilaina
  4. Oman kotikunnan sosiaalinen luotto

Lisäksi jotkut, usein kirkolliset, yhteisöt tarjoavat pienimuotoista lainaa aiempien lainojen maksamiseksi takaisin.

Voit myös pyytää apua ystäviltä tai sukulaisilta.

Jos haluat yhdistää lainasi, voit pyytää lainatarjouksia yli 30 pankilta ja luotonantajalta Yhdistelylaina.fi-palvelusta.

Lainojen yhdistämisen tehtyäsi pyri vähentämään menojasi ja mahdollisuuksien mukaan kasvattamaan tulojasi. Tämän sivuston kaikki ohjeet on kirjoitettu, jotta voisit säästää mahdollisimman paljon rahaa.

Esimerkki lainojen yhdistämisestä

Lainojen yhdistämisessä ideana on alentaa lainojen hoitamisen korkokustannuksia.

Oletetaan että sinulla on viisi kappaletta 200 euron pikavippejä. Pikavippiesi korko on keskimäärin 250 %. Maksat vuodessa pikavipeistäsi korkoja ja kuluja 2500 euroa. Päätät yhdistää lainasi ja maksaa kaikki pikavipit pois yhdellä isommalla lainalla.  Otat kulutusluoton, jonka todellinen vuosikorko on 30 %. Maksat uudesta lainasta vuodessa korkoja ja kuluja 300 euroa.

Laskennallisesti säästät tässä tapauksessa korkokuluissa 2300 euroa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.