Luottokortin valitseminen

Luottokorttien hintavertailu

Suomen Rahatieto teki 20.2.2013 hintavertailun luottokorteista. Vertailussa laskettiin, mitä 2 000 euron ostos luottokortilla maksaa, kun luoton maksaa takaisin tasalyhennyksenä 12 kuukaudessa.

Vertailun perusteella 5 halvinta luottokorttia ovat:

  1. S-etukortti Visa (tasalyhennys 67,17 €)
  2. Danske Bank Visa, nuorisopaketti (tasalyhennys 78 €)
  3. Nordea Mastercard Gold, avainasiakas (tasalyhennys 83,42 €)
  4. Tapiola Mastercard Credit/Debit paras taso (tasalyhennys 96,72 €)
  5. Hypo Visa (tasalyhennys 102,21 €)

Miksi välittää luottokorttien kuluista?

Suomen Rahatiedon tekemien laskelmien mukaan luottokortin käyttökulut ovat sinkuilla 200-300 euroa vuodessa ja viisikymppisellä pariskunnalla jopa 450 euroa vuodessa.

Yleisradion tekemän tutkimuksen mukaan ero halvimman ja kalleimman pankin luottokorttien vuosikuluissa on lähes 140 euroa, jos luoton määrä on 4 000 euroa.

Parhaat korttivaihtoehdot

Halpa vuosimaksu

Mikäli et aio käyttää luottokorttisi luotto-ominaisuutta, kannattaa valita kortti, jossa on halpa vuosimaksu ja halvat kulut.

Mikäli asiakassuhteesi omaan tilipankkiisi on hyvä, pystyt todennäköisesti neuvottelemaan pankin oman Visa tai Mastercard-kortin ilman vuosimaksua. Pankkien omien korttien kulut ovat kuitenkin silti varsin korkeat. OP-bonuksilla korttien kulujen maksaminen ei ole säästämistä!

Hypoteekkiyhdistyksen Visa-kortissa ei ole vuosimaksua ja laskutusmaksu on vain 2 euroa per lasku.

Halpa korko

Mikäli aiot käyttää korttisi luotto-ominaisuutta, valitse kortti, jonka korkomarginaali on alhaisin.

Kaikki suomalaiset pankit sitovat luottokorttiensa korot 3 kuukauden euribor-korkoon.

Vuosikoron perusteella halvin luottokortti on Hypoteekkiyhdistyksen Visa-kortti. Sen korko on vain 3 kk euribor + 5 %-yks.

Vertailun vuoksi Nordean marginaali on huimat 7,5 %-yks!

Paljon matkustavalle

Mikäli matkustat paljon, kannattaa harkita luottokorttia, johon sisältyy ilmainen matkavakuutus tai jonka avulla saat kerättyä lentomaileja.

Yrittäjälle

Aloittavan yrittäjän voi olla hankala saada luottokorttia yrityksen nimiin. Tiedän omasta kokemuksesta, että pankit suosittelevat yrittäjälle usein Eurocardia. Käytän itse pienimuotoisessa yritystoiminnassani omaa henkilökohtaista OP-Visaani. Paljon luottokorttia toiminnassaan (> 10 000 €/kk) käyttävillä yrittäjäystävilläni on korttina American Express Platinum sen tarjoamien Rewards-pisteiden vuoksi. Jotkut ovat päätyneet myös S-Pankin Visaan sen halpojen kulujen vuoksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.