Pikavippi ilman luottotietoja

Pikavippi-aiheiset keskustelufoorumit ovat pullollaan keskusteluketjuja, joissa ihmiset etsivät pikavippiyrityksiä, joista voisi saada pikavipin ilman {cms_selflink page=”luottotiedot” text=”luottotietoja”}.

{literal}


{/literal}

Suurin osa on sitä mieltä, että pikavippiä ei voi saada ilman luottotietoja. Joukkoon mahtuu kuitenkin henkilöitä, jotka ovat sanojensa mukaan onnistuneet saamaan pikavipin, vaikka ovat menettäneet luottotietonsa.

Onko pikavippitietoa mahdollista saada ilman luottotietoja? Lyhyt vastaus tähän kysymykseen on ei. Ei, et voi saada pikavippiä, jos olet menettänyt luottotietosi.

Miksi sitten keskustelufoorumeilla ihmiset vannovat saaneensa vippiä ilman luottotietoja? Yleensä kysymys on jostakin näistä kolmesta tapauksesta:

  1. Ihmiset käyttävät termiä ”luottotietojen menettäminen” väärin
  2. Epärehellisten pikavippiyritysten intresseissä on saada ihmiset hakemaan pikavippejä turhaan
  3. Tavallista pankkilainaa voi saada joissakin tapauksissa ilman luottotietoja

Käyn seuraavassa läpi nämä kolme tapausta tarkemmin.

{literal}


{/literal}

”Luottotietojen menettäminen” ymmärretty väärin

Vastaus ei ole kuitenkaan aivan näin yksinkertainen. Aivan aluksi meidän täytyy ymmärtää, mitä luottotiedoilla tarkoitetaan. Luottotiedoilla tarkoitetaan Suomen Asiakastieto Oy nimisen yrityksen ylläpitämässä luottotietorekisterissä olevia yksityishenkilöiden luottotietoja. Luottotietojen menetys tarkoittaa sitä, että on saanut tähän rekisteriin maksuhäiriömerkinnän. Luottotietoja ei voi käytännössä ikinä menettää tietämättään ja luottotietojen menetys edellyttää lähes aina tuomioistuimen päätöstä.

Monet ihmiset kuitenkin luulevat, että luottotiedot menevät esimerkiksi siitä, että:

  • on maksanut laskunsa myöhässä
  • on saanut kotiinsa maksumuistutuskirjeen
  • on saanut kirjeen perintätoimistolta

Mikään näistä ei ole luottotietojen menettämistä. Suurin osa henkilöistä, jotka väittävät saaneensa pikavipin ilman luottotietoja eivät tosiasiassa ole ikinä menettäneetkään luottotietojaan.

Tekstareilla rahastavat epärehelliset vippifirmat

Toinen keskustelufoorumeilla esiintyvä ilmiö ovat henkilöt, jotka sanovat lauseita kuten: ”Kyllä, voit saada pikavipin ilman luottotietoja. Mene paikkaan http://www.g4vippi.fi. Sain itse heiltä pikavipin.” Nämä henkilöt ovat yleensä töissä kyseisessä yrityksessä ja yrittävät vain saada yritykselleen asiakkaita.

Pikavippi ilman luottotietoja -keskusteluketjuja esimerkiksi Suomi24-foorumeilla lukevat tuhannet ihmiset. Joka kerran, kun henkilö hakee pikavippiä sitä saamatta, pikavippiyritys saa tekstiviestikuluista jopa viisi euroa rahaa. Ei ole hirveän hankalaa laskea, että tällainen epäilyttävä mainostaminen keskustelufoorumeilla on pikavippiyrityksille todella kannattavaa toimintaa.

Pankkilainaa voi saada ilman luottotietoja

Lopuksi täytyy todeta, että luottotietohäiriöisenkin henkilön on mahdollista saada lainaa. Tämä kuitenkin edellyttää sitä, että henkilö menee pankkiin ja osoittaa pankille, että kykenee hoitamaan nykyään raha-asiansa. Luottomerkinnästä on tällöin kulunut tyypillisesti jo useita vuosia ja kyseessä on esimerkiksi yrittäjä, joka on menettänyt luottotietonsa 1990-luvun lamassa.

Pikavipeistä saatavat tuotot ovat kuitenkin niin pieniä, että yksittäisen pikavippiyrityksen ei yleensä kannata alkaa tutkia yksittäisen pikavippiä hakevan henkilön taustoja niin tarkasti, kuin lainan myöntäminen ilman luottotietoja edellyttäisi. Pikavipistä saatavat parinkymmenen euron tuotto ei myöskään riitä kattamaan tällaisen tarkistamisen kustannuksia.

Kaikkein tärkein syy: jos vippifirma myöntäisi vippiä ilman luottotietoja, miksi he eivät kertoisi siitä sivuillaan?

Tärkein syy siihen, miksi en usko pikavippifirmojen antavan vippiä ilman luottotietoja on, että yksikään pikavippiyritys ei sano näin verkkosivuillaan. Suomessa on tuhansia ihmisiä, jotka ovat menettäneet luottotietonsa, mutta haluaisivat vippiä. Jos joku firma oikeasti myöntäisi lainaa luottotiedottomille, heidän kannattaisi mainita siitä verkkosivuillaan. Olen käynyt läpi kaikkien Suomessa toimivien vippifirmojen kotisivut (yli 150 kappaletta) ja yhdenkään sivuilla ei ole mainintaa siitä, että he myöntäisivät vippejä luottotietonsa menettäneille.

Kaikesta huolimatta…

Kaikesta edellä sanomastani huolimatta tiedän, että monet henkilöt vannovat saaneensa vipin ilman luottotietoja. En siis voi olla 100 % varma, etteikö tämä olisi joissakin olosuhteissa mahdollista. En ole kuitenkaan löytänyt yhtäkään sellaista vippiyritystä, josta olisi saanut toistuvasti vippiä ilman luottotietoja.

Lähes kaikissa tutkimissani tapauksissa, joissa ihmiset keskustelufoorumeilla ovat väittäneet saaneensa vippiä ilman luottotietoja on ollut kyse joko siitä, että a) henkilö ei ole oikeasti menettänyt luottotietojaan vaan on saanut vasta maksumuistutuksia tai -vaatimuksia tai b) kerrottu yritys on ollut ns. ”epärehellinen firma”, jolla on korkeat tekstarikulut ja jota on muita keskusteluketjuissa haukuttu.

Tiedän kuitenkin, että esimerkiksi Yhdysvalloissa myönnetään pikavippejä henkilöille, joilla ei ole luottotietoja tai joiden luottotiedot ovat huonot. Kysyinkin pari viikkoa sitten erään suuren suomalaisen vippiyrityksen toimitusjohtajalta hänen näkemystään tästä aiheesta. Hän kertoi minulle, että hänen yrityksensä eivätkä hänen tuntemansa suomalaiset vippiyritykset myönnä vippejä luottotietonsa menettäneille. Hän kuitenkin sanoi tietävänsä, että monet vippifirmat mainostavat tätä mahdollisuutta tältäkin sivulta löytyvissä Google-mainoksissa. Hänen mukaansa periaatteessa on siis mahdollista, että näiden kautta voisi löytää paikan, josta vippiä ilman luottotietoja saisi.

{literal}


{/literal}

Tämä kirjoitus perustuu parhaaseen tietoon, joka minulla tällä hetkellä on. Seuraan pikavippiyrityksiä ja -markkinoita aktiivisesti ja tiedän, että tilanne voi muuttua. Olenkin perustanut oman postituslistan, johon lähetän pelkästään pikavippiaiheista tietoa.

Voit liittyä tälle postituslistalle syöttämällä sähköpostiosoitteesi tälläkin sivulla esiintyvään ponnahdusikkunaan. Saat ponnahdusikkunan uudelleen näkyviin päivittämällä sivun, mikä onnistuu esimerkiksi painamalla näppäimistöllä F5-painiketta. Mikäli kuulen, että jokin vippiyritys alkaa myöntää vippejä ilman luottotietoja, lähetän siitä viestin tälle listalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.