Rahaa nopeasti

Tarvitsetko rahaa nopeasti? Pikavippi ei ole ainoa vaihtoehtosi. Hyviä vaihtoehtoja pikavipille ovat luottokortit, kulutusluotot, pankkilaina sekä panttilaina.

Luottokortit

Halvin tapa saada ylimääräistä rahaa käyttöön alle kuukaudeksi on käyttää luottokortin maksuaikaominaisuutta. Mikäli maksat luottokorttilaskusi kokonaisuudessaan pois kerran kuukaudessa ja laskun suuruus on luottorajaa alhaisempi, ei sinun tarvitse maksaa laskusta korkoa.

Mikäli käytät kortin luotto-ominaisuutta, maksat luotosta korkoa. Koron lisäksi maksat mahdollisen vuosimaksun sekä muut kulut. Luottokorttien todellinen vuosikorko on yleensä 10 – 20 %.

Pankkilainan jälkeen luottokortti on halvin vaihtoehtosi pikavipille. Taloussanomien ja Suomen Rahatiedon tekemän tutkimuksen mukaan ”200 euron vajeen täyttäminen onnistuu kätevästi ja selvästi edullisimmin käyttämällä vuosimaksutonta luottokorttia.”

Kulutusluotto

Kulutusluotto on laina, joka otetaan kuluttamista varten. Kulutusluoton muita nimityksiä ovat käyttölaina, joustolaina, rahoitusyhtiölaina, hetilaina, joustoluotto, elloslaina, hetilaina sekä kulutuslaina.

Kulutusluotto voi olla vakuudellinen tai vakuudeton. Mikäli sinulla on antaa lainan vakuudeksi omaisuutta, saat lainan halvemmalla. Vakuudellisen kulutusluoton korko on 5-15 prosenttia ja vakuudettoman 10-30 prosenttia.

Vuodeksi otetun 2000 euron kulutusluoton korko on tyypillisesti noin 25 prosenttia.

Kulutusluottoja on mahdollista saada pankista tai rahoitusyhtiöiltä. Halvin kulutusluotto löytyy helpoiten kulutusluottoja välittävien yritysten kautta.

Panttilaina

Panttilaina on vakuudellinen laina, jossa vakuutena toimii jokin arvoesine. Lainan maksimisuuruus määräytyy vastaavista esineistä panttihuutokaupassa saadun hinnan perusteella. Lainan ajan arvoesine on panttilainaamon tiloissa säilytyksessä.

Panttilainan vakuudeksi kelpaavat kellot, korut, arvopaperit, hopeat, aseet, keräilyesineet ja taide, viihde-elektroniikka, ajoneuvot sekä soittimet.

Helsingin Pantin www-sivujen mukaan 500 euron lainan voi saada esimerkiksi Gibson Les Paul sähkökitaraa, 0.50 ct timanttisormusta tai 70gr/14k panssarikaulaketjua vastaan.

Yhdeksi kuukaudeksi otetun 500 euron panttilainan todellinen vuosikorko on 43 prosenttia.

Luottohäiriömerkintä ei ole este panttilainan saamiselle.

Pankkilaina

Mikäli sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä ja pankkisuhteesi omaan tilipankkiisi on hyvä, on halvin vaihtoehto pikavipille pankkilaina. Mikäli sinulla on lainan vakuudeksi kelpaavaa omaisuutta, saat lainan halvemmalla.

Suomen Rahatiedon selvitysten mukaan kolmeksi vuodeksi otetun 8500 euron vakuudellisen lainan vuosikorko on 5-8 prosenttia. Ilman vakuuksia pankkilainan korko on 8-12 prosenttia.

Vakuuden lisäksi lainan korko riippuu siitä, millaiseksi pankki arvioi maksukykysi. Jos sinulla on vakituinen työpaikka ja olet maksanut laskusi ajallaan, on korkosikin alhaisempi. Koron suuruuteen vaikuttaa lisäksi se, kauanko olet ollut pankin asiakas ja paljonko sinulla on pankissa lainaa tai velkaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.