Tärkein sääntö lentolippujen (toisin kuin pakettimatkojen) ostamisessa on varata lentoliput ajoissa. Mitä lähempänä matkustushetki on, sitä kalliimmiksi liput tulevat.

Paras tapa löytää halpoja lentoja riippuu siitä mitä haluat:

 • Jos haluat ostaa pelkät lennot ja tiedät kentän johon haluat lentää ja milloin, käytä lentojen hintavertailusivustoa.
 • Jos haluat ostaa lennot ja hotellin, käytä hintavertailusivustoa tai sähköistä matkatoimistoa.
 • Jos haluat lähteä 7 tai 14 päivän matkalle perinteiseen etelänmatkakohteeseen, osta pakettimatka äkkilähdöllä.
 • Jos kohteella ja ajalla ei ole sinulle niin väliä, tarkkaile halpalentoyhtiöiden tarjouksia ja äkkilähtöjä.

Lentojen hintavertailusivustot

Lentojen hintavertailusivustot ovat hyvä vaihtoehto kun haluat lentää tietylle lentokentälle tiettynä päivämääränä. Hintavertailusivustot saavat myyntiprovision ostamasi lipun hinnasta.
 
Parhaat halvat lennot löytävät hintavertailusivustot:

Vertaa.fi lentoliput. Vertaa.fi hakee halvinta lentolippua 10 eri Internet-matkatoimiston valikoimista (E-Ticket, Ebookers, Opodo, Seat24, Skytours, Supersaver, Travellink, TravelPartner, Travelstart, Töölön matkatoimisto).

Halvat lennot. Halvat lennot hakee halvinta lentolippua 7 eri Internet-matkatoimiston valikoimista. Haussa on mukana myös halpalentoyhtiöitä.

Poptravel. Poptravel hakee halpoja lentoja 11 eri matkatoimiston ja lentoyhtiön järjestelmistä (Airberlin, Supersaver, Travellink, Travelstart, Töölö, Austrian, TravelPartner, Seat24, E-Ticket, KLM, MatkaPorssi).

Vinkkejä halvan lennon löytämiseen

Huomaa nämä asiat halpaa lentoa etsiessäsi:

 1. Varaa matkasi ajoissa
 2. Vältä perjantailähtöä ja sunnuntaipaluuta
 3. Matkusta sesonkikauden ulkopuolella
 4. Ole valmis lähtemään äkkilähdöllä
 5. Ole joustava vaihtojen määrien ja lähtöpäivien suhteen
 6. Osa hintavertailusivustoista ei kerro hakutuloksissaan veroja, toimituskuluja ja muita maksuja.
 7. Halvin lentovaihtoehto voi sisältää yli 24 tunnin odotuksen jollakin suurella lentokentällä, jossa konetta vaihdetaan. Lentokenttäruoan syöminen ja pullovesien juominen voi tuhota löytämäsi hintaedun.
 8. Halpa lento voi lähteä tai saapua sellaiseen aikaan, että menetät yhden päivän kohteessa. Mikäli saavut kohteeseen myöhään, julkinen liikenne ei välttämättä kulje ja joudut siirtymään majapaikkaasi taksilla.

Halvimman lennon löytäminen

Helpoin ja nopein tapa – hintavertailusivustot

Helpoin ja nopein tapa halpojen lentolippujen löytämiseen on käyttää lentolippujen hintavertailusivustoja.

Hintavertailusivustot hakevat lippujen hintoja eri sähköisten matkatoimistojen hinnastoista. Rahaa hintavertailusivustot tekevät siten, että he saavat matkatoimistolta pienen provision ostamasi lipun hinnasta.

Hintavertailusivustot eivät etsi lippujen hintoja kaikkien lentoyhtiöiden järjestelmistä vaan ainoastaan niiden, jotka maksavat vertailusivustolle myyntiprovisiota.

Ennen lipun varaamista kannattaa tarkistaa hinta myös vertailusivuston suositteleman lentoyhtiön omilta sivuilta. Air Balticin lennoille olen löytänyt vertailusivustoja halvemman hinnan AirBaltic.comista *.

Tarkasta hakukoneiden ulkopuoliset matkatoimistot

Hae seuraavaksi hintoja hakukoneiden ulkopuolisista matkatoimistoista. Koska nämä eivät maksa provisioita hakukoneilla, voi heidän hintansa olla halvempi.

Itse olen löytänyt joskus halvimman lennon Terminal A kautta. Mikäli olet opiskelija, tarkasta Kilroy Travels.

Alle 26-vuotiaiden kannattaa tarkastaa myös SAS:n nuorisohinnat *.

Superhalvat liput halpalentoyhtiöstä

Kuten yllä kerroin, hintavertailusivut ottavat matkatoimistoilta provision lippujen hinnasta. Lisäksi matkatoimistot ottavat lentoyhtiöiltä vielä oman myyntiprovision hinnasta. Tämän “tuplaprovision” vuoksi halpalentoyhtiöiden lippuja ei yleensä löydy hintavertailukoneista tai sähköisistä matkatoimistoista. Pitääkseen lippujensa hinnat alhaisina, nämä superhalvat yhtiöt myyvät lippunsa suoraan omien www-sivujensa kautta.

Muut vaihtoehdot

Mikäli aiot lentää suosittuun rantalomakohteeseen, voi halvin lentohinta löytyä ostamalla kohteeseen pakettimatka ja jättää vaikka hotelli kokonaan käyttämättä.

Joihinkin hyvin eksoottisiin kohteisiin voi halvin lento löytyä kohteeseen erikoistuneen matkatoimiston avulla. Tässä kuitenkin varoituksena, että jos kysymyksessä on pienempi matkatoimisto, selvitä yhtiön taustat vaikka Googlen avulla etsimällä muiden kokemuksia kyseisestä matkatoimistosta. Monet pienet toimistot ovat menneet nurin viime vuosina ja lisäksi esimerkiksi aiemmin suosittelemani Intia-Keskus on joutunut kuluttajaviranomaisten hampaisiin ja erilaisille mustille listoille toimintansa vuoksi.

Jos aikaa ostamiseen on käytettävissä enemmän tai matka sisältää useita eri kohteita, voivat perinteiset matkatoimistot löytää halvimman kokonaishinnan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.