Halpa autokoulu

Helsingin Sanomat uutisoi 30.9.2013, että suomalaisen ajokortin hinta oli kallein 26 Euroopan maan vertailussa. Paikoin B-ajokortin hankkiminen maksaa Suomessa jopa yli 3 000 euroa.

Autokoulujen hinnoissa voi olla useiden satojen eurojen eroja paikkakunnan sisälläkin, joten vertailu kannattaa ennen kurssille ilmoittautumista.

Löydä halvin autokoulu

Autokouluhinnat.fi-palvelun avulla voi etsiä kotipaikkakuntansa halvimman autokoulun. Palvelusta löytyy hintatietoja henkilöauto-, moottoripyörä- ja mopokorteista eli B-, A- ja M-kursseista sekä yhdistelmäkursseista ja korotuskursseista.

Jos palvelusta ei löydy oman kotipaikkakuntasi tuloksia, kannattaa vertailua tehdä itse Googlen avulla. Laita Googlen hakusanoiksi “autokoulu” ja kotipaikkakuntasi nimi, esimerkiksi: autokoulu hämeenlinna. Avaa sitten autokoulujen verkkosivut ja etsi hintatiedot.

Löydä paras autokoulu

Halvin autokoulu ei välttämättä ole paras. Autokoulujen välillä on eroja esimerkiksi opettajien, opetusmateriaalien sekä käytössä olevien autojen ja tilojen suhteen.

Jos kotipaikkakuntasi autokoulujen välillä ei ole hinnan suhteen suuria eroja, kannattaa päätös tehdä laadun perusteella. Voit esimerkiksi soittaa autokouluihin ja tiedustella tiloista, kalustosta ja kurssin aikataulusta ja tehdä valinnan niiden perusteella.

Yle on vertaillut vuoden 2012 tietojen perusteella, missä Suomen autokouluissa on parhaat läpipääsyprosentit.

Autokouluhinnat.fi-sivustolle käyttäjät voivat kirjoittaa kokemuksiaan autokouluista. Tämän jutun kirjoitushetkellä emme palvelusta kuitenkaan montaa kokemusta löytäneet.

Ajokorttilain muutos vaikuttaa hintoihin

Vuoden 2013 alun uusi ajokorttilaki nosti Suomen autokouluhintoja entisestään. Ylen uutisen mukaan lakia ollaan muuttamassa uudestaan vuoden 2014 alusta. Tämä saattaa laskea autokoulujen keskihintoja, joten ajokortin hankkimisen siirtäminen vuoden 2014 alkuun voi olla kannattavaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.