Halpa bensiini ja diesel

Polttoaineiden hinnoissa on samankin paikkakunnan sisällä suuria eroja. Tätä kirjoitettaessa kotikaupungissani Hämeenlinnassa halvin 95-oktaaninen bensiini maksoi 1,539 € per litra ja kallein 1,599 € per litra. Senteissä erotus on vähän, mutta prosenteissa jo 3,75%.

Löydä halvin huoltoasema

Polttoaine.net sivulta löytyvät bensiinin ja dieselin ajantasaiset hinnat Suomessa.

Seuraa autoilun kulutusta

Tankkaus.com sivulta löytyy autoilun kulujen seurantapalvelu.

Osta polttoaineesi halvimmalla tavalla

Polttoaineiden ostaminen on yksi suurimmista kotitalouden menoeristä. Tämän johdosta myös maksutavalla on merkitystä.

Käytä kauppaketjujen etukortteja

Mikäli sinulla on jonkin kauppaketjun etukortti, käytä niitä. Esimerkiksi Nesteen asemilta saa Plussa-kortilla edun joko heti alennuksena tai Plussa-pisteinä. Alennuksen suuruus vaihtelee kuukausittain.

Käytä polttoaineketjujen omia kortteja

Polttoaineketjuilla on omia luottokortteja, joilla voit saada alennuksia ostoksistasi. Nesteen yksityisille myöntämällä luottokortilla saa alennusta 1,7 snt per litra. Voit myös kysyä työnantajaltasi mahdollisuutta polttoaineyhtiöiden yrityskortteihin. Näillä korteilla alennukset voivat olla jopa yli 4 snt per litra.

Käytä ammattiliittojen jäsenalennuksia

Monet huoltoasemaketjut myöntävät ammattiliittoon kuuluville jäsenalennuksia. Esimerkiksi Teboil myöntää Akavalaisille seuraavia alennuksia Teboilin maksuaikakortilla: bensiinistä 2,2 snt per litra, dieselöljystä 2,2 snt per litra, voiteluaineista 10 prosenttia (alle 10 litran astiat) ja nestekaasusta 5 prosenttia (täyttö). Tilinhoitomaksu on 1,35 €/lasku.

Kaikkiin edellä mainittuihin kortteihin sisältyy yleensä lisäksi kuukausi- tai vuosimaksuja. Älä anna etukorttien ohjata ostopäätöksiäsi. Esimerkiksi tuulilasinpesunestettä tai öljyjä kannattaa harvoin ostaa huoltoasemilta. Myös auton pesettäminen on huoltoasemilla usein erikoistuneita autopesuloita kalliimpaa.

Tankkaa ajoissa

Muista tankata autosi ajoissa, ennen kuin loppuva polttoaine pakottaa sinut lähimmälle ja mahdollisesti kalliimmalle huoltoasemalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tämä sivusto käyttää Akismetia roskapostin vähentämiseksi. Lue miten kommenttitietosi käsitellään.