Halvat hotellit

Tässä ohjeessa:

  • Parhaan hotellin löytäminen
  • Löydä halvin hinta haluamallesi hotellille
  • Halpa hotelli Suomesta
  • Vaihtoehdot hotellimajoitukselle
  • Muut vinkit
Pikalinkit:

Huom! Halpaa hotellia etsiessä kannattaa ehdottomasti ottaa huomioon Hotels.comin hintavastaavuustakuu *. Jos löydät varauksen Hotels.comin sivuilta löytyvään hotelliin edullisemmalla hinnalla joltakin toiselta sivustolta, Hotels.com tarjoaa varauksen samaan hintaan.

Parhaan hotellin löytäminen

Parhaan hotellin löytäminen on oma taiteenlajinsa, johon voi halutessaan käyttää oikeastaan niin paljon aikaa kuin haluaa. Kerron tässä oman tapani löytää parhaan hotellin.

Ensimmäisenä kannattaa unohtaa hotellien tähdet kokonaan. Hotellien tähtiarvosanat kertovat hotellien varustetasosta, ei niiden todellisesta laadusta. Hyvä kolmen tähden hotelli voi olla paljon parempi kuin huono viiden tähden hotelli.

Seuraavaksi kannattaa tarkistaa hotellien saamat arvosanat. Katson itse hotellien arvostelut Tripadvisor ja Hotels.com * palveluista.

Arvosteluiden lukemisen jälkeen on vielä tärkeää selvittää, että kenelle hotelli on suunnattu. Tämä selviää yleensä helposti vilkaisemalla hotellin omia sivuja. Jos mainoskuvissa on eläkeläisiä, häämatkalaisia, bilettäjiä tai lapsiperheitä kertoo se paljon siitä, kenelle hotelli sopii.

Uskomattoman hyvät arvosanat saanut lapsiperheille suunnattu hotelli voi silti olla huono vaihtoehto jos kaipaat lomaltasi rauhaa.

Löydä halvin hinta tietylle hotellille

Kun sopiva hotelli on löytynyt, on aika löytää sille halvin hinta. Sama hotellihuone voi maksaa täysin eri hinnan riippuen siitä mistä sen varaat.

Vaihe 1. Tarkista hotellin oma hinta

Ensimmäisenä kannattaa tarkistaa, että minkä hinnan saat huoneelle jos varaat sen suoraan hotellista. On aivan mahdollista, että hotellilla on menossa jokin tarjouskampanja, joka selviää vain hotellin omat sivut katsomalla.

Vaihe 2. Käytä hintavertailupalveluja

Hintavertailupalvelut tarkistavat puolestasi hotellin hinnan useasta eri palvelusta. Parhaat suomenkieliset hotellien vertailupalvelut ovat:

Omat ehdottomat suosikkini ovat Hotels.com ja Booking.com.

Vaihe 3. Käytä alennuskoodeja ja muista bonukset

Viimeisenä vaiheena kannattaa vielä varmistaa, että voisitko saada hotellivarauksesi halvemmalla sopivaa alennuskoodia käyttämällä. Katso esimerkiksi:

Joissakin tapauksissa voit myös kerätä hotellivarauksestasi bonusta Ostohyvitys.fi * avulla.

Halpa hotelli Suomesta

Hotellin etsiminen Suomesta käy varsin mainiosti Hotels.com * ja Booking.com * avulla.

Joidenkin suomalaisten hotellien hintoja voi vertailla myös suomalaisella Hotellimaailma.fi * sivustolla. Hotellimaailmasta löytyvät Cumulus, Rantasipi, Holiday Inn, Crowne Plaza, Hotelli Seurahuone ja Ikaalisten kylpylä.

Mikäli olet menossa kaupunkiin, jossa on Omenahotelli *, kannattaa ehdottomasti tarkistaa heidän hinnat.

Mikäli olet S-ryhmän asiakasomistaja, kannattaa tarkistaa myös S-ryhmän tarjoukset.

Suomesta hotellia varatessa etuna on myös kielitaito. Mikään ei estä soittamasta suoraan hotelliin ja neuvottelemasta hintaa puhelimessa.

Vaihtoehdot hotellimajoitukselle

Hotellimajoituksen sijasta kannattaa miettiä myös muita vaihtoehtoja. Olen usein itse yötä hostellissa. Olen myös joskus kokeillut B&B-majoitusta. Yksi vaihtoehto on myös vuokrata lomahuoneisto tai villa, vuokrata asunto tai huoneisto tai käyttää sohvasurffaus-palveluita. Mikään ei myöskään estä olemasta yötä leirintäalueella.

Ei kannata myöskään hyljeksiä tavallista pakettimatkaa. Varsinkin äkkilähdön ottaminen voi tulla halvemmaksi kuin hotellin ja lennon varaaminen erikseen. Pakettimatkoissakin kannattaa toki vertailla saatavilla olevien hotellien laatua.

Muut vinkit

  1. Varaa hotellisi ajoissa. Aivan kuten kaikissa matkoissa, varaamalla hotellin ajoissa säästät yleensä varmasti. Lisäksi saat juuri sen huoneen ja hotellin minkä haluat.
  2. Muista ilmainen peruutusoikeus. Monilla hotelleilla ja monissa hotellivarauspalveluissa kuten Hotels.com * ja Booking.com * on ilmainen peruutusoikeus. Mikään ei siis estä varaamasta hotellia heti kun tiedät suunnilleen mihin matkasi suuntautuu ja vaikka useampaan kaupunkiinkin!
  3. Käytä hyväksi hotellivarauspalveluiden tarjouksia. Erityisesti Hotels.com * ja Ebookers * järjestävät tasaisin väliajoin 72h alennusmyyntejä. Näitä hyödyntämällä voit saada hotellivarauksen jopa puoleen hintaan. Varmista, että ilmainen peruutusoikeus on voimassa ja voit ”lukita” itsellesi halvemman hinnan vaikka et olisikaan vielä aivan varma matkastasi.

Muualla verkossa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tämä sivusto käyttää Akismetia roskapostin vähentämiseksi. Lue miten kommenttitietosi käsitellään.