Ilmaista musiikkia netissä

Tässä oppaassa:

  • Ilmaiset musiikkipalvelut
  • Nettiradiot
Ilmaiset musiikkipalvelut:

Nettiradiot:

Musiikin streamaus- eli suoratoistopalvelut ovat nykyään hyvin suosittuja. Internetistä löytyykin hirmuinen määrä sivustoja ja palveluja, joilla voi kuunnella suosikkiartistiensa ja -bändiensä musiikkia. Osa tällaisista palveluista on laillisia, iso osa ei.

Keskitymme tällä sivulla ainoastaan palveluihin, joita voi käyttää ilmaiseksi ja joiden käyttäminen on laillista. Osaa palveluista voi käyttää ilmaiseksi vain rajatun ajan.

Ilmaiset musiikkipalvelut

Last.fm

Last.fm lopetti radiopalvelunsa tammikuussa 2013, joten musiikin kuunteluun se ei sovellu enää yhtä hyvin kuin monet muut tässä jutussa mainitut palvelut. Last.fm on kuitenkin mainio palvelu uuden musiikin löytämiseen, joten se ansaitsee paikkansa listalla.

Last.fm:n idea on, että se tallentaa kaiken rekisteröityneen käyttäjän kuunteleman musiikin ja osaa sen perusteella suositella käyttäjälle uutta, samantyylistä musiikkia. Oman kokemukseni perusteella Last.fm:n suositukset ovat yleensä todella onnistuneita.

Last.fm:ää voi käyttää ilmaiseksi tai 3 euron kuukausimaksulla, jolloin saa lisäominaisuuksia, eikä käyttäjälle näytetä mainoksia. Palvelusta löytyy myös jonkin verran musiikkia MP3-tiedostoina, joita voi ladata tietokoneelleen ilmaiseksi.

Soundcloud

Soundcloud on musiikin jakamiseen tarkoitettu palvelu. Palvelu on suunnattu ensisijaisesti artisteille ja bändeille, jotka haluavat jakaa tekemäänsä musiikkia faneilleen. Musiikin kuuntelemiseen Soundcloudin valikoima tai käyttöliittymä ei ole aivan Spotifyn tai Rdion tasolla, mutta palvelu sopii kuitenkin yksittäisten biisien kuuntelemiseen.

Musiikin kuunteleminen Soundcloudissa on ilmaista ja onnistuu myös ilman rekisteröitymistä.

Spotify

Spotify on suosittu musiikkipalvelu, jossa on yli 20 miljoonaa biisiä. Spotifyta ei käytetä selaimella, vaan tietokoneelle ladattavalla sovelluksella.

Spotifyta voi käyttää ilmaiseksi 6 kuukautta. Kuuden kuukauden jälkeen käyttöä voi jatkaa ilmaiseksi, mutta musiikkia voi kuunnella korkeintaan 10 tuntia kuukaudessa. Ilmaista tiliä käyttäessä musiikin kuuntelua katkotaan ajoittain äänimainoksilla.

Palvelusta voi kokeilla kaikki herkut sisältävää Premium-versiota ilmaiseksi 30 päivän ajan. Käyttö jatkuu automaattisesti maksullisena 30 päivän jälkeen, jos tilausta ei peruuta ennen sitä.

Rajoittamattomasti ja ilman mainoksia Spotifyta voi käyttää tietokoneella 4,99 euron kuukausimaksulla. Hintaan 9,99 €/kk voi myös käyttää palvelua mobiililaitteella sekä ladata musiikkia kuunneltavaksi ilman nettiyhteyttä.

Youtube

Youtube on internetin suosituin ilmainen videopalvelu. Palvelusta löytyy myös kuunneltavaksi paljon musiikkia, videoilla ja ilman. Yksittäisten biisien lisäksi palvelussa on käyttäjien luomia soittolistoja. Omia soittolistoja voi luoda kirjautumalla palveluun sisään Google-tunnuksilla.

Nettiradiot

Nettiradiot ovat yksi tapa kuunnella musiikkia ilmaiseksi netissä, ja erityisen hyvä sellainen, jos ei ole mielessä mitään tiettyä artistia tai bändiä, jota haluaisi juuri sillä hetkellä kuunnella.

Suomalaisten radiokanavien nettiradiot löytyy esimerkiksi osoitteista Nettiradio.fi ja Nettiradiot.fi. Ensiksi mainitussa on laajempi valikoima yli 50 radiokanavalla, jälkimmäisestä löytyy 9 suosittua suomalaista nettiradiokanavaa.

Jos kotimaisten kanavien soittolistat kyllästyttävät, löytyy Shoutcast.comista takuulla enemmän radiokanavia kuin ehtii kuunnella. Shoutcastissa on tuhansia nettiradiokanavia, joita voi selata musiikkigenren perusteella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.