Kulta rahaksi

Tässä oppaassa:

Pikalinkit:

Netissä toimii useita palveluita, joiden avulla kullan myyminen on vaivatonta. Vanhoja kultaisia korujaan ja koriste-esineitään myymällä voikin pienellä vaivalla tienata vähän ylimääräistä.

Homma hoituu pääpiirteittäin samalla tavalla postin kautta kaikissa palveluissa. Ensin myyjä ilmoittaa yritykselle yhteystietonsa kauppakirjojen ja kullan postitukseen käytettävän kirjeen toimitusta varten. Tämän jälkeen yritys toimittaa kirjeen ja kauppakirjat myyjälle. Myyjä lähettää allekirjoitetut kauppakirjat ja kultaesineensä ilmaiseksi vakuutetussa kirjeessä yritykselle, joka punnitsee kullan ja laskee sen arvon. Lopuksi yritys maksaa kauppasumman myyjän tilille.

Tyypillisesti kultaa ostaville palveluille myydään romukultaa, jolla tarkoitetaan kaikkia kultapitoisia esineitä, joille esineen omistajalla ei ole tarvetta. Tällaisia esineitä voivat olla esimerkiksi kultasormukset, -kellot, -kolikot ja -kaulaketjut. Esineet päätyvät sulatettavaksi, joten kultaesineen kunnolla ei ole merkitystä. Rikkinäinenkin kultakello menee siis kaupaksi.

Kultaa ostavat palvelut

KultaRahaksi
KultaRahaksi.fi * on ainoa tähän vertailuun mukaan ottamamme kultaa ostava palvelu, jolla on hintatakuu. Jos saa jostakin KultaRahaksi Oy:n tarjoamaa hintaa paremman tarjouksen kultaesineistään ja voi todistaa asian kirjallisella tarjouksella, takaa KultaRahaksi Oy kilpailijaa paremman hinnan. Jos siis jaksaa nähdä vähän vaivaa, saa KultaRahaksi Oy:ltä kullalleen aina parhaan hinnan.

Aurumia
Aurumia.fi tarjoaa asiakkailleen tyytyväisyystakuun. Aurumian kanssa tehdyn kultakaupan voi purkaa kolmen päivän kuluessa siitä, kun Aurumia on toimittanut tiedon maksamastaan kullan hinnasta. Kaupan peruuntuessa myyjän pitää kuitenkin maksaa käsittelymaksu, joka on tällä hetkellä 30 €. Muista palveluista poiketen Aurumia ostaa kullan lisäksi myös hopeaa.

Suomen Ostokulta
Ostokulta.fi * tarjoaa Aurumian tavoin asiakkailleen tyytyväisyystakuun. Käsittelymaksu on Ostokullankin tapauksessa 30 €.

24Karaattia
24karaattia.fi ostaa tällä hetkellä rajoitetun määrän 24 karaatin kultaa korotettuun hintaan 40,00 €/g. Vertailun vuoksi esimerkiksi Kultarahaksi.fi tarjoaa tällä hetkellä 24 karaatin kullasta 37,75 €/g.

Verkkokulta
Verkkokulta.fi * väittää olevansa Suomen nopein kultaa ostava palvelu. Verkkokulta takaa, että maksu suoritetaan viimeistään 12 tunnin sisällä hetkestä, jolloin lähetys vastaanotettiin. Maksu näkyy reaaliajassa Sampon ja Nordean tileillä.

Posti Kulta
Postikulta.com lupaa lähettää maksun 24 tunnin kuluessa lähetyksen vastaanottamisesta. Posti Kulta tarjoaa myös asiakkailleen tyytyväisyystakuun. Mikäli kultansa haluaa takaisin, pitää asiasta ilmoittaa kymmenen päivän sisään maksun saamisesta.

Kullan hinnoittelu

Kullan hinnoittelu perustuu aina päivän hintaan, joten ennen kultaesineiden myymistä kannattaa tarkistaa hinta useasta eri paikasta. Vaikka yksi palvelu olisikin maksanut parhaan hinnan eilen, saattaa sen tänään maksaa aivan toinen.

Kullan pitoisuudet ilmoitetaan sivuilla aina karaatteina ja promilleina. Yksi karaatti on yksi kahdeskymmenesneljäs osa painosta, jolloin 24 karaattia tarkoittaa lähes täysin puhdasta kultaa. Kultaa ostavat palvelut ilmoittavat kullan pitoisuudet esimerkiksi seuraavasti: 14K/.585. Kyseinen merkintä tarkoittaa, että kultaa on esineessä 14 karaattia / 585 promillea eli 58,5 prosenttia.

Saa bonusta kultaa myymällä

Useista tässä jutussa mainituista kultaa ostavista palveluista voi kerätä bonusta sisarsivustomme Ostohyvitys.fi kautta. Moni tarjoaa bonusta palautetusta kultakirjeestä ja osa jopa pelkästä ilmaisen kultakirjeen tilaamisesta.

Vaihtoehto kullan myymiselle

Kullan ostamiseen erikoistuneiden palveluiden lisäksi kulta kelpaa myös panttilainaamoille. Kultakorut, -kellot, -kolikot ja -ketjut kuuluvat kaikki helpoiten pantiksi kelpaaviin esineisiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.