Nettitreffit

Tässä oppaassa:

 • Ilmaiset nettitreffisivustot
 • Maksulliset nettitreffisivustot
 • Maksullisten nettitreffisivustojen hintavertailu
 • Ilmainen vai maksullinen palvelu?
Ilmaisia nettitreffisivustoja:

Halvimmat maksulliset nettitreffisivustot:

 1. Easyflirt
 2. 50plusmatch
 3. Firstdate
 4. Deitti.net

Suhtaudumme hieman epäilevästi erilaisiin nettideitti- ja seuranhakusivuihin, sillä ne tuntuvat lähes poikkeuksetta olevan vähän epäselviä. Suuri osa palveluista esimerkiksi mainostaa liittymisen olevan ilmaista, mutta viestien lähettäminen tai viestien lukeminen onnistuu vasta maksullisella jäsenyydellä. Palvelun hinnan saa usein selville vasta profiilin luomisen jälkeen. Ennen palveluista maksamista kannattaakin lukea sopimusehdot hyvin huolellisesti.

Tästä epäselvyydestä johtuen päätimme tutustua tietämiimme nettitreffisivustoihin ja selvittää, mitkä niistä ovat ilmaisia, mitkä maksullisia ja kuinka paljon maksulliset palvelut lopulta maksavat. Olemme listanneet erikseen ilmaiset palvelut ja maksulliset palvelut sekä jutun loppuun maksulliset palvelut siinä järjestyksessä, minkä käyttäminen tulee halvimmaksi.

Ilmaiset nettitreffisivustot

Itseään ilmaisina mainostavien maksullisten nettitreffipalveluiden lisäksi Internetissä on myös useita oikeasti ilmaisia seuranhakupalveluja. Ilmaisista nettitreffisivustoista tiedossamme ovat seuraavat:

Kaikkia yllä listattuja palveluja voi käyttää ilmaiseksi, mutta osassa on myös mahdollista päivittää maksulliseen versioon, jolloin saa enemmän ominaisuuksia. Esimerkiksi Suomi24 Treffien maksullisella Plus-palvelulla voi lähettää enemmän viestejä ja saa profiililleen enemmän näkyvyyttä.

Happy Pancake

Happy Pancake on ilmainen ruotsalainen nettitreffipalvelu, joka on juuri tuotu myös Suomeen. Palvelu avattiin käyttöön Suomessa 31.5.2013.

Maksulliset nettitreffisivustot

Olemme listanneet alle tiedossamme olevat maksulliset nettitreffisivustot ja kirjoittaneet lyhyen kuvauksen jokaisesta. Olemme keskittyneet palvelujen hintojen selvittämiseen, joten emme erittele sen tarkemmin palvelujen eri toimintoja ja ominaisuuksia.

50plusmatch

50plusmatch  on yli 50-vuotiaille suunnattu deittisivusto. Palvelua on mahdollista käyttää rajatulla ilmaisella jäsenyydellä tai maksullisella täysijäsenyydellä. Monet varsin oleelliselta kuulostavat ominaisuudet, kuten henkilökohtaisten viestien lähettäminen ja kahdenkeskinen viestityspalvelu, on rajattu maksavien jäsenten käyttöön. Täysijäsenyys maksaa 17,95 euroa kuukaudessa.

Ashley Madison

Ashley Madison on kuuluisin avioliiton ulkopuolisiin suhteisiin ja salatreffailuun keskittyvä deittisivusto. Palvelun käyttäminen perustuu maksullisiin pisteisiin. Esimerkiksi 49 eurolla saa 100 pistettä ja ensimmäinen viesti toiselle käyttäjälle kuluttaa 5 pistettä. Jatkoviestit samalla käyttäjälle ovat ilmaisia.

Be2

Be2  on 37 maassa toimiva kumppaninhakupalvelu. Be2:n persoonallisuustestin tekeminen ja jäseneksi rekisteröityminen on ilmaista. Viestien lähettäminen ja lukeminen sekä toisten käyttäjien kuvien näkeminen onnistuu kuitenkin vain maksullisella Premium-jäsenyydellä.

Be2 ei kerro Premium-jäsenyytensä hintoja kovin selvästi ja itse ainakin saimme ne selville vasta testiprofiilin luomisen ja persoonallisuustestin tekemisen jälkeen. Yhden kuukauden Premium-jäsenyys maksaa 49 euroa ja kolmen kuukauden jäsenyys 39 €/kk eli yhteensä 117 euroa.

C-Date

C-Date on vapaaseen tapailuun keskittyvä seuranhakusivusto. Be2:n tapaan C-Dateen rekisteröityminen on ilmaista, mutta viestien lähettäminen, lukeminen ja kuvien näkeminen onnistuu vain maksullisella Premium-jäsenyydellä. Premium-jäsenyys maksaa halvimmillaan 39,90 €/kk kolmen kuukauden ajan eli yhteensä 119,70 euroa.

Datebeach/Flirtfair

Datebeach on sinkuille ja pariskunnille tarkoitettu seuranhakupalvelu. Profiilin luominen on ilmaista, mutta viestien lähettäminen ja lukeminen onnistuu vain maksullisella jäsenyydellä. Premium-jäsenyys maksaa 34,90 €/kk. Palvelusta on myös mahdollista saada 14 päivän testipaketti 1,99 eurolla. Testijäsenyyden päättymisen jälkeen tilaus jatkuu automaattisesti kahden kuukauden pakettina hintaan 49,80 euroa, mikäli tilausta ei peruuta ennen sitä.

Flirtfair  on muuten samanlainen ja samanhintainen kuin Datebeach, mutta se on tarkoitettu vain seksiseuran, ei parisuhteen hakemiseen. Datebeach ja Flirtair ovat kuitenkin samaa palvelua, joten molempiin ei voi rekisteröityä erikseen.

Deitti.net

Deitti.net kertoo olevansa Suomen tunnetuin nuorten aikuisten seuranhakupalvelu. Palveluun liittyminen ja ilmoitusten lukeminen on ilmaista, mutta viestien lähettäminen edellyttää maksullista Deluxe-jäsenyyttä. Kuukauden Deluxe-jäsenyys maksaa 27,79 euroa.

Easyflirt

Easyflirt on ranskalainen nettideittipalvelu, jolla on myös vähän kömpelösti suomeksi käännetyt sivut. Palveluun liittyminen on ilmaista, mutta kuvien näkeminen sekä viestien lähettäminen ja lukeminen maksullista. Yhden kuukauden Premium-jäsenyys maksaa 14 euroa.

Palveluun liittymisen jälkeen Easyflirt ehdottaa 1 euron pikakäyttömaksua. Emme löytäneet palvelun käyttöehdoista mainintaa siitä, kuinka pitkään jäsenyyteen tällä pikakäyttömaksulla lopulta sitoutuu.

E-kontakti

E-kontakti on deittisivusto, johon liittyminen on ilmaista, mutta viestien lukeminen ja lähettäminen ei. Hintatietoja ei ole monen muun sivuston tapaan piilotettu rekisteröitymisen taakse, vaan ne ovat selvästi näkyvillä. Yhden kuukauden tilaus maksaa 29,90 euroa.

Eliittikumppani

Eliittikumppani  on vuoden 2012 lopulla toimintansa aloittanut seuranhakupalvelu. Palvelun hinnan saa selville vasta jäseneksi liittymisen ja todella pitkän persoonallisuustestin tekemisen jälkeen. Kuukauden Premium-jäsenyys maksaa 39,90 euroa. Jäsenyyden saa myös esimerkiksi vuodeksi hintaan 12,90 €/kk eli yhteensä 154,80 euroa. Viestien lähettäminen ja lukeminen edellyttää Premium-jäsenyyttä.

Firstdate

Firstdate  on nettideittipalvelu, joka tarjoaa käyttäjilleen treffitakuun. Firstdate kertoo antavansa käyttäjälle rahat takaisin, jos hän on ollut kultajäsenenä vähintään kuusi kuukautta tapaamatta ketään, josta pitää. Firstdate-profiilin luominen on ilmaista, mutta ilmaisjäsenenä voi lähettää vain rajoitetun määrän viestejä. Ilmaisella profiililla ei myöskään voi lukea saamiaan viestejä eikä katsella kuvia.

Hintatietojen osalta Firstdate vaikuttaa kaikista epäselvimmältä. Palvelussa oli kirjoitushetkellä käynnissä uuden vuoden kampanja, jossa sai kultajäsenyyden viikoksi 0,10 eurolla tai kahdeksi kuukaudeksi 1,90 eurolla. Kampanjasivulla palvelun normaalihinnaksi ilmoitetaan sekä 24,90 €/kk että 9,90 €/kk.

Epäselväksi jäi myös se, kuinka pitkään jäsenyyteen uuden vuoden kampanjassa sitoutuu. Kultajäsenyyden irtisanomisaika on kuitenkin 30 päivää, joten jos kultajäseneksi liittyy viikon ajaksi 0,10 eurolla, tulee sen lisäksi maksettavaksi todennäköisesti yksi kokonainen kuukausi normaalihintaan.

Match.com

Match.com on palvelu, joka on tarkoitettu deittiseuran etsimiseen tositarkoituksella. Match.com ilmoittaa hintatietonsa selkeästi jo ennen profiilin luomista. Yhden kuukauden käyttöoikeuden tarjoava peruspaketti maksaa 29,99 euroa. Tarjolla on myös profiilille enemmän näkyvyyttä tarjoavia kalliimpia Premium-paketteja.

Seuraajokaiselle.fi / Kontakten.fi

Seuraajokaiselle.fi  on kotimainen seuranhakupalvelu, jonka käyttäminen maksaa euron päivässä. Käyttöaikaa voi ostaa kerralla 10, 30, 90 tai 180 päiväksi, jolloin siis esimerkiksi 30 päivän jäsenyys maksaa 30 euroa. Lisämaksusta voi lähettää tekstiviestejä ja yhdistää puheluita.

Seuraajokaiselle.fi-palvelusta on myös suomenruotsalaisille suunnattu versio Kontakten.fi .

Victoria Milan

Victoria Milan on Ashley Madisonin kaltainen parisuhteessa oleville suunnattu treffisivusto. Viestien lähettäminen ja lukeminen onnistuu vain maksullisella jäsenyydellä. Jäsenyyden voi ostaa kerralla 1, 3, 6 tai 12 kuukaudeksi. Yhden kuukauden jäsenyys maksaa 39,99 euroa.

Maksullisten nettitreffisivustojen hintavertailu

Alle olemme listanneet tässä jutussa esitellyt maksulliset nettitreffisivustot hintajärjestyksessä halvimmasta kalleimpaan. Otimme vertailuun mukaan aina yhden kuukauden hinnan, mikäli palvelun jäsenyys oli mahdollista kuukaudeksi saada.

Halvimmat maksulliset nettitreffisivustot:

 1. Easyflirt – 14 €/kk
 2. 50plusmatch * – 17,95 €/kk
 3. Firstdate * – 24,90 €/kk
 4. Deitti.net * – 27,79 €/kk
 5. E-kontakti – 29,90 €/kk
 6. Match.com * – 29,99 €/kk
 7. Seuraajokaiselle.fi * / Kontakten.fi * – 30 €/kk
 8. Datebeach / Flirtfair * – 34,90 €/kk
 9. Eliittikumppani * – 39,90 €/kk
 10. Victoria Milan * – 39,99 €/kk
 11. Be2 * – 49 €/kk
 12. C-Date – 119,70 € (kuukausihinta 39,90 €, mutta tilauksen minimikesto on 3 kuukautta)
Ashley Madisonista maksetaan käytön mukaan, eikä ajan perusteella kuten muista jutussa mainituista palveluista. Tästä syystä kyseinen treffisivusto jäi vertailun ulkopuolelle.

Ilmainen vai maksullinen palvelu?

Maksullisten nettideittisivujen kohtuullisen korkeista hinnoista ja hinnoittelun epäselvyydestä johtuen ilmainen palvelu on monelle varmasti houkuttelevampi ja parempikin vaihtoehto. Itselleni tulee kuitenkin mieleen yksi maksullisten palvelujen puolesta puhuva seikka: yksityisyys.

Maksullisissa nettideittipalveluissa profiileja pääsee tutkimaan tarkemmin vain itse palveluun liittymällä. Joissain tapauksissa oman profiilinsa voi piilottaa kaikilta muilta paitsi palvelusta maksavilta käyttäjiltä, jolloin ilmaista profiilia käyttäville oma ilmoitus ei näy. Suomi24 Treffien tapaisissa ilmaisissa palveluissa profiili puolestaan on julkisesti kaikkien nettisurffaajien nähtävillä, mikä ei välttämättä jokaista miellytä.

Ennen nettitreffipalvelusta maksamista on suositeltavaa yrittää kaivaa netin syövereistä muiden käyttäjien kokemuksia. Useista palveluista on väitetty niiden lähettävän käyttäjille tekaistuja viestejä profiileilta, joita ei oikeasti ole olemassa, ja laskuttavan käyttäjiä näiden viestien lukemisesta.

Teimme testiprofiilin jokaiseen tässä jutussa mainittuun maksulliseen palveluun niiden hintatietojen selvittämiseksi ja voimme varmistaa, että ainakin Ashley Madison ja Easyflirt harrastavat tekaistujen viestien lähettämistä. Emme lisänneet testiprofiileihimme kuvaa, kuvausta tai edes järkevää nimeä, mutta silti Ashley Madisonilta ja Easyflirtilta tuli pian liittymisen jälkeen sähköposti, jonka mukaan eräs käyttäjä olisi lähettänyt meille viestin. Viestin lukeminen olisi edellyttänyt maksulliseksi jäseneksi ryhtymistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.