Tarpeettomien tavaroiden myyminen

Miksi ihmeessä edes yrittäisin myydä tarpeetonta rojua?

Tarpeettomien tavaroiden myyminen tuo asuntoosi ja varastoosi enemmän tilaa, se on ympäristöystävällistä ja lisäksi saat itsellesi mukavia lisätienestejä. Kaikki siis voittavat. Yleisesti paras paikka tavaroiden myymiseen on Internetissä.

Paljonko voin ansaita?

Toisen roju on toisen aarre. Minulla on eräs ystävä, joka ansaitsee vuodessa tuhansia euroja myymällä tarpeettomia tavaroitaan Internetissä. Olen itse laittanut myyntiin Internetiin kaikenlaista itselleni täysin turhaa ja tarpeetonta ja olen ollut yllättynyt, kuinka paljon rahaa joistakin esineistä voi Internetin kautta saada.

Minulla oli esimerkiksi vanha Jopo-polkupyörä. Pidin sitä itse romuna, joten myin sen kaverilleni 40 eurolla. Kerrottuani tästä eräälle ystävälle, hän pyysi minua huvikseni vilkaisemaan paljonko vastaavista pyöristä maksetaan Huuto.net:ssä. Olin ällistynyt nähdessäni, että huonommassa kunnossa olevista Jopoista oli maksettu Huuto.net:ssä yli 250 euroa!

Parhaat myyntiartikkelit

Käytettyjen tavaroiden myymisessä tärkein sääntö on, että yritä myydä kaikkea. Älä ikinä heitä tavaraa roskiin, ennen kuin olet yrittänyt myydä sen ensin Internetissä! Kyllä, ihmiset ovat halukkaita ostamaan myös rikkinäistä tavaraa. Kyllä, ihmiset ovat kiinnostuneita ostamaan repaleisia vanhoja lehtiä.

Itse olen hankkinut kotiini ison pahvilaatikon,* jonne kerään kaikkia myyntiin meneviä tavaroita.

Siivoa varastosi, laatikot, hyllyt ja kaapistot. Jos ystäväsi on muuttamassa, pyydä, että saat ottaa heiltä roskiin meneviä tavaroita itsellesi myyntiin. Käy tonkimassa muutto- ja roskalavoja.

Asun itse opiskelijakylässä, josta muuttaa joka kuun lopussa pois kymmeniä asukkaita. Muuttopäivinä roskalavat tulevat täyteen ehjiä huonekaluja ja vanhoja täysin käyttökelpoisia tavaroita. Paras opiskelija-asuntolan roskalavalta löytynyt aarre on ollut täysin ehjä Artekin ruokapöytä ja 4 tuolia!

Mitä uudempi tuote, sitä paremmin se menee kaupaksi

Jos olet voittanut tai saanut lahjaksi jonkin täysin uuden tavaran, joka on sinulle tarpeeton, myy se mahdollisimman nopeasti. Älä pura sitä pakkauksestaan, sillä avaamattomissa pakkauksissa olevat tuotteet ovat arvokkaampia kuin avatut pakkaukset.

Tuotemerkit myyvät nimettömiä artikkeleita paremmin

Tuotemerkit myyvät aina paremmin kuin nimettömät tuotteet. Jos vain mahdollista selvitä aina tuotteen valmistajan nimi ja tavaran merkki.

Mitä erikoisempi ja harvinaisempi tuote, sen parempi

Erikoistuotteet menevät aina paremmin kaupaksi kuin tavalliset tuotteet. Älä myy ”muumimukia”. Myy vuonna 2002 Iittalan myymälästä ostettua vuoden 2001 erikoismukia ”Muumipeikko ja pyrstötähti”, jonka on koristellut Tove Slotte-Evelant ja muotoillut Richard Lindh.

Myyntipaikat

Käytettyjä tavaroita voi kokeilla myydä kotikaupungin kirpputorilla tai paikallisessa ilmaisjakelulehdessä. Yleensä kannattaa kuitenkin pyrkiä myymään tavaroita mahdollisimman suurelle yleisölle.

Tori.fi

Tori.fi on uusi käytettyjen tavaroiden myyntipalsta, jossa laitat tavarasi myyntiin ilmaiseksi. Tavaroiden laittaminen myyntiin on nopeaa ja yksinkertaista. Myin itse turhaan vanhaa sohvaani Huuto.net:ssä ja Keltaisessa Pörssissä usean kuukauden ajan, kunnes se viimein meni kaupaksi Tori.fi kautta.

Huuto.net

Huuto.net on Suomen suurin Internetissä toimiva huutokauppa. Ilmoitusten jättäminen on ilmaista eikä myyntihinnasta oteta provisiota. Huuto.net on yleensä aina paras paikka aloittaa tarpeettomien tavaroiden myyminen. Markkinapaikan suuruuden vuoksi saat tavaroistasi suurimman mahdollisimman tuoton ja myyntiaikasi on pienin mahdollinen.

Keltainen Pörssi

Keltainen Pörssi on lähes kaikille suomalaisille tuttu lehti. Keltaisen Pörssin ongelma on, että ilmoitusten katsominen on ostajille maksullista. Itse olen suosinut Keltaista Pörssiä mm. urheilutarvikkeiden ja huonekalujen myynnissä. Tämä on johtunut kuitenkin enemmän omasta laiskuudestani huutokauppojen suhteen.

Trendsales

Trendsales * on muotituotteiden yhteisökauppa, jossa voi ostaa, myydä ja vaihtaa vaatteita sekä keskustella muodista. Rekisteröityminen, ostaminen ja myynti-ilmoituksen jättäminen on ilmaista. Trendsalesilta saa myös ilmaiseksi muotilahjan tai lahjakortin, kun sivuille luo 10 uutta myynti-ilmoitusta.

Netcycler

Netcycler on tavaranvaihtopalvelu, jossa kierrätetään kaikenlaista uusiokäyttöön soveltuvaa tavaraa. Netcycleria kannattaa kokeilla, jos haluaa myymisen sijaan vaihtaa tavaraa tai lahjoittaa sitä ilmaiseksi.

Hyvä myynti-ilmoitus

Hyvän myynti-ilmoituksen tavoitteena on, että saat myytävästä tuotteestasi parhaan mahdollisen hinnan. Et kuitenkaan halua johtaa ostajaa myöskään harhaan.

Tutki, mitä muut myyjät tekevät

Katso ensin, millä hinnalla muut ovat myyneet samaa tuotetta. Huuto.net:ssä tämän voi tehdä hakemalla suljettuja huutokauppoja. Tästä näet, millä hinnalla vastaavia tuotteita on mennyt aiemmin kaupaksi.

Kirjoita hyvä ja kuvaava otsikko

Muista, että ihmiset hakevat Internetissä tavaroita yleensä hakusanoilla. Älä siis keksi itse omia sanojasi tai kuvaile tuotetta omituisilla ja erikoisilla adjektiiveilla. Hyvä otsikko on esimerkiksi: Käyttämätön Gant miesten paita koko XL väri valkoinen.

Kirjoita tuotteestasi mahdollisimman täydellinen kuvaus

Huuto.net on täynnä tuotteita, joiden kuvaus ei kerro ostajalle juuri mitään. Sinun tehtäväsi myyjänä on tehdä ostajalle ostaminen mahdollisimman helpoksi. Kerro tuotteesti kuvauksessa ainakin:

  • tuotemerkki
  • kunto
  • väri
  • materiaali

Huolehdi, että tuotteesi kuvauksessa ei ole kirjoitusvirheitä. Kirjoitusvirheet vähentävät ihmiset luottamusta sinua kohtaan. Jos et ole varma omasta kielitaidostasi, käytä tekstinkäsittelyohjelman oikeinkirjoituksen tarkistusta tai pyydä jotakin ystävääsi tarkistamaan ilmoituksesi kieliasu.

Muita ohjeita

Mikäli myyt tavaroita Huuto.net:ssä, muista kertoa tuotteesi kuvauksessa maksutapa ja toimitusehdot. Esimerkki maksu- ja toimitusehdoista: ”Toimitustapana nouto tai postitus. Noudettaessa maksu käteisellä. Postitettaessa rahat tilille etukäteen, ostaja maksaa postikulut. Rahojen saavuttua tilille lähetän paketin postitse. Postikulujen suurus 8,50 €.” Postikulujen suuruutta voi yrittää hahmottaa Postin sivujen laskureiden avulla. Hyvä apuväline paljon pieniä tavaroita myyvälle on halpa keittiövaaka. Pakkausmateriaalien hinta kannattaa sisällyttää tuotteen hintaan. Muista myös pakata* hyvin, jotta tavarat säilyvät ehjinä kuljetuksen aikana.

Yksi kommentti

  1. Myyntipalsta.fi on netissä toimiva yksityisten henkilöiden tavaroiden myynti-ilmoituksille tarkoitettu valtakunnallinen ilmoituspalsta, jossa ilmoitat ilmaiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.