Elokuvat halvalla netistä

Tässä oppaassa:

Halvimmat kotimaiset elokuvia myyvät verkkokaupat:

 1. Verkkokauppa.com
 2. Boostep *
 3. CDON *
 4. Discshop *
 5. DVDNet
 6. Filmifriikki

Halvimmat suomalaiset elokuvakaupat

Vertailimme suomalaisten elokuvia myyvien verkkokauppojen hintoja tutkimalla, mistä saa halvimmalla R-Kioskin ja Filmtownin vuokrauslistojen kärkipaikoilla huitelevan Hunger Games -elokuvan. Vertailimme pääasiassa yhä yleisemmän DVD:n hintoja, emmekä Blu-rayn. Muutamissa kaupoissa oli tosin myynnissä myös Blu-ray-DVD-komboja, joista siis löytyvät molemmat. Laskimme hintoihin mukaan myös postimaksut sellaiselle tilaukselle, johon ei tule mitään muuta elokuvan lisäksi.

Vertailussamme mukana olleet kaupat järjestyksessä halvimmasta kalleimpaan:

 1. Verkkokauppa.com
 2. Boostep *
 3. CDON *
 4. Discshop *
 5. DVDNet
 6. Filmifriikki

Vertailun ulkopuolelle jäi Uusin.fi, jonka valikoimista Hunger Gamesia ei löytynyt.

Verkkokauppa.comissa on myynnissä pelkästään Blu-ray-DVD-kombo, joka on jonkin verran pelkkää DVD:tä kalliimpi, mutta ainoana vertailun kaupoista Verkkokauppa.comissa ei ole lainkaan postikuluja. Koko tilauksen hinnaksi jää siis Verkkokauppa.comissa elokuvan hinta, joka on 19,40 euroa.

Halvimmalla Hunger Gamesin DVD irtoaa Boostepistä *, jos sen ostaa kanta-asiakashintaan. Boostepin kanta-asiakkaaksi liittyminen on ilmaista ja onnistuu nopeasti kassalla. Postikulujen kanssa kanta-asiakkaan tilauksen hinnaksi tulee kuitenkin 19,48 euroa, eli hieman Verkkokauppa.comia enemmän.

Elokuvat halvalla ulkomailta

Ulkomaisissa verkkokaupoissa elokuvat ovat usein halvempia kuin kotimaisissa. Esimerkiksi Amazon.co.uk:ssa * Hunger Games -DVD:n hinta on 9,99 puntaa eli noin 12,60 euroa.

Suosittuja ja edullisia elokuvia myyviä ulkomaisia verkkokauppoja ovat muun muassa:

Elokuvia ulkomailta tilatessa kannattaa kuitenkin muistaa pari asiaa. Ensinnäkin, niin DVD- kuin Blu-ray-levyissä on aluerajoituksia. Suomen DVD-aluekoodi on 2 ja Blu-ray-aluekoodi B. Ulkomaisista verkkokaupoista elokuvia tilatessa kannattaakin aina tarkistaa, että DVD:n kuvauksessa lukee “region 2” ja Blu-rayn kuvauksessa “region B”. Muuten elokuva ei Suomesta ostetussa soittimessa toimi.

Toiseksi, vaikka ulkomailta ostettu elokuva kuuluukin samaan alueeseen, ei siinä välttämättä ole suomenkielisiä tekstityksiä. Joskus tekstitykset mainitaan verkkokaupassa elokuvan kuvauksessa, joskus ei. Tekstityksiä voi myös yrittää vilkuilla kotelon takakannesta, jos siitä sattuu kuva olemaan.

Elokuvat halvemmin digitaalisena

Fyysisen elokuvan tilaamisen lisäksi muutamassa verkkokaupassa on mahdollista vuokrata elokuva. Tällöin elokuva joko ladataan tietokoneelle tai se katsotaan suoraan netin välityksellä. Tällaista palvelua kutsutaan Video on Demandiksi. Vuokra-aika on normaalisti 24 tuntia, jonka aikana elokuvan saa katsoa niin monta kertaa kuin haluaa.

Video on Demand -vuokraelokuvien hinta on tyypillisesti noin 4 euroa. Vuokraamalla osan kiinnostavista elokuvista niiden kaikkien ostamisen sijaan voikin säästää ihan mukavan summan rahaa.

Suomessa Video on Demand -palveluita tarjoavat muun muassa:

Säästä elokuvissa alennuskoodeilla

Useissa verkkokaupoissa voi elokuvia tilatessa säästää alennuskoodeja käyttämällä.

Katso esimerkiksi seuraavat alennuskoodit:

Ennen tilauksen tekemistä kannattaakin aina tarkistaa Alennuskoodit.us-sivustoltamme, jos verkkokauppaan sattuisi löytymään sillä hetkellä voimassa olevaa alennuskoodia. Useista tässä jutussa mainituista verkkokaupoista voi lisäksi kerätä bonusta sisarsivustomme Ostohyvitys.fi * kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.