Näin teet rahaa osakkeilla

Haluatko ansaita rahaa osakkeilla? Tärkeintä on aloittaa sijoittaminen niin nuorena kuin mahdollista ja olla panikoitumatta osakekurssien laskiessa hetkellisesti. Tämä on monesti helpommin sanottu kuin tehty.

Osta ja pidä!

Yksi suurimmista virheistä, jonka osakesijoittaja voi tehdä, on ostaa ja myydä osakkeita liian usein. Jatkuva kaupankäynti voi johtaa ylimääräisten kulujen lisäksi veroseuraamuksiin, jotka vähentävät tuottoasi.

Jos osakesijoittajan kaupankäynti muuttuu liian aktiiviseksi, voi se johtaa hätiköityihin päätöksiin pörssikurssien heilahdellessa äkillisesti. Yksi pahimpia esteitä osakesijoittamisella rikastumisen tiellä on myydä osakeomistukset juuri kun osakkeet ovat laskeneet jonkin dramaattisen uutisotsikon seurauksena.

Pörssikurssien heilahtelu voi olla pelottavaa, mutta pelon hallitseminen on tärkeää jos haluat menestyä sijoittajana. Älä tee hätiköityjä päätöksiä markkinoiden lyhytaikaisen heilahtelun perusteella. Pysy uskollisena sijoitusstrategiallesi ja hajautuksellesi.

Sijoita osakkeisiin vain sellaisia rahoja, jotka voit pitää sijoitettuna vähintään viiden vuoden ajan. Varmista myös että osakkeisiin sijoittamasi summa on sellainen että pystyt pitämään sijoituksesi vaikka osakkeen arvo romahtaisikin hetkellisesti useilla kymmenillä prosenteilla.

Pitämällä osakesijoituksesi pitkällä aikavälillä varmistat myös että pääset nauttimaan yritysten osakkeenomistajille maksamista osingoista. Osingot muodostavat merkittävän osan pörssiosakkeiden pitkän aikavälin tuotosta. Mikäli treidaat osakkeita päivittäin tai viikottain, et välttämättä ole osakkeenomistajana päivämääränä, joka määrittää kenelle tilikauden osingot kuuluvat.

Yksittäiset osakkeet ja osakeindeksirahastot

Vaikka yksittäiset osakkeet voivat tarjota suurta tuottoa, niiden riski on myös korkea. Yhden osakkeen hinta voi nopeasti romahtaa tai koko yrityksen tuloskunto heikentyä.

Hajauta sijoituksesi eri osakkeisiin, rahastoihin tai ETF:iin. Hajauttaminen vähentää riskiä ja lisää sijoitustesi tuotto-odotuksia pitkällä aikavälillä.