Halvat puhelut ulkomailta Suomeen

Tarjous: Soneran Sopiva-liittymän omistajat voivat käyttää liittymäpakettiin kuuluvia minuutteja, viestejä ja nettiä Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa samaan hintaan kuin Suomessakin *.

Ulkomailta Suomeen soittaminen omasta kännykästä tulee usein todella kalliiksi. Maasta riippuen puheluita voi soittaa kuitenkin myös halvemmallakin.

Puhelukortit

Monissa maissa on kioskeissa myynnissä puhelukortteja. Puhelukorttien ideana on, että kortin takana lukee jokin numero, johon voi soittaa mistä vain paikallisesta lankapuhelimesta tai puhelinkioskista. Tämän jälkeen operaattori kehottamaan syöttämään halutun numeron, esimerkiksi Suomeen soitettaessa 00 358 40 555 1234. Numeron valitsemisen jälkeen saa kuulla, että paljonko puhelu maksaa minuuttia kohden ja voi joko hyväksyä tai hylätä puhelun. Esimerkiksi Kanadassa kortit maksoivat 5 Kanadan dollaria ja niillä Suomalaiseen lankapuhelimeen soittaminen maksoi 5 Kanadan senttiä minuutilta.

Internet-kahvilat

Monista Internet-kahviloista voi nykyään soittaa edullisia ulkomaanpuheluita. Tyypillinen hinta suomalaiseen matkapuhelinliittymään länsimaisesta Internet-kahvilasta soitettaessa on 5-10 senttiä minuutilta.

Internet-kahviloissa voit soittamisen sijasta pitää yhteyttä myös ilmaisia pikaviestiohjelmia kuten MSN Messenger tai Google Talk käyttäen. Lisäksi useimmissa Internet-kahviloissa on tietokoneita, joista löytyy Skype-niminen ohjelma Internet-puheluiden soittamiseen.

Prepaid-kännykkäliittymät

Ulkomailla ollessaan voi harkita myös paikallisen prepaid-kännykkäliittymän ostamista. Näistä Suomeen soittaminen tulee usein edullisemmaksi kuin suomalaisesta matkapuhelinliittymästä soittaminen.

Ennen liittymän ostamista

Varmistu, että ostamasi prepaid-kortti toimii omassa matkapuhelimessasi.

Yritä löytää vertailutietoa kohdemaasi hinnoista jo ennen matkalle lähtöä.

Prepaid-liittymän ostaminen ei yleensä vaadi minkään sopimuksen allekirjoittamista. Älä ikinä allekirjoita ulkomailla sopimuksia, joiden sisältöä ja merkitystä et ymmärrä.

Matkapuhelut suomalaisista liittymistä

Mikäli aiot käyttää omaa suomalaista matkapuhelinliittymääsi ulkomailla, selvitä ennen matkaasi halvin kohdemaan operaattori oman operaattorisi sivuilta. Erot eri operaattorien välillä voivat olla moninkertaisia. Esimerkiksi Elisalla on asiakastukisivuilla lista vyöhykekohtaisista suositusoperaattoreista sekä vyöhykekohtainen hinnasto.

Itse tulostan operaattorini ulkomaan puheluhinnaston mukaani matkalle lähtiessäni. Joissain tapauksissa tekstiviestien lähettäminen on halvempaa yhden operaattorin verkossa ja soittaminen taas toisen.

Kohdemaahasi saapuessasi valitse matkapuhelimestasi käsin oikea halvimman operaattorin verkko. Ohjeita manuaalisen verkon valintaan löydät matkapuhelimesi käyttöohjeista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tämä sivusto käyttää Akismetia roskapostin vähentämiseksi. Lue miten kommenttitietosi käsitellään.