Autovakuutuksen kilpailuttaminen

Tässä oppaassa:

Pikalinkit:

Autovakuutuksen kilpailuttaminen on helpointa tehdä Internetissä osoitteessa Kilpailuttaja.fi *.

Kilpailuttaja.fi:n taustalla on vakuutusasiamies ja Halvempivakuutus.fi:n taustalla vakuutusmeklari. Näiden roolit eroavat merkittävästi toisistaan.

Kilpailuttaja.fi

Kilpailuttaja.fi *-palvelusta vastaa vakuutusasiamies Energy Brokers Finland Oy. Vakuutusasiamies edustaa aina tiettyjä vakuutuksenantajia ja saa palkkionsa edustamiltaan vakuutusyhtiöiltä. Tästä johtuen Kilpailuttaja.fi-palvelun käyttäminen on asiakkaalle täysin ilmaista.

Kilpailuttaja.fi-palvelussa ovat mukana seuraavat vakuutusyhtiöt:

  • Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennia
  • Keskinäinen Vakuutusyhtiö Turva Oy
  • Aktia Vahinkovakuutus Oy
  • Tryg Forsikring A/S, Suomen sivuliike

Tryg myi liiketoimintansa Suomessa If Vahinkovakuutusyhtiölle 30.4.2013.

Mikäli Kilpailuttaja.fi:ltä saamasi tarjous oli hyvä, voit tehdä vakuutushakemuksen suoraan verkossa palvelun kautta. Vakuutushakemus allekirjoitetaan sähköisesti pankkitunnuksilla. Palvelu tukee seuraavia verkkopankkeja: Nordea, Sampo, Säästöpankki ja Osuuspankki.

Muiden vakuutusyhtiöiden osalta joudut tekemään kilpailutuksen käsin. Halutessasi mene suoraan näiden vakuutusyhtiöiden sivuille. Lähes kaikilla vakuutusyhtiöillä on nykyään verkossa lomake, jonka kautta voi laskea suoraan autovakuutuksen hinnan.

Kilpailuttaja.fi palvelusta puuttuvat seuraavat vakuutusyhtiöt: Pohjola, LähiTapiolaPohjantähti, POP Vakuutus.

Suorat linkit eri vakuutusyhtiöiden autovakuutuslaskureihin:

Halvempivakuutus.fi

Halvempivakuutus.fi-palvelusta vastaa vakuutusmeklari Marsh Oy. Vakuutusmeklari on vakuutuksenantajista riippumaton ja saa palkkionsa asiakkaalta eli sinulta. Marsh Oy:n palkkio onnistuneesta kilpailutuksesta on 30 % ensimmäisen vuoden säästöstä.

Palkkio peritään vain onnistuneesta kilpailutuksesta. Jos käytät Halvempivakuutus.fi-palvelua, mutta et hyväksy sinulle tarjottua sopimusta, ei palvelun käyttäminen maksa sinulle mitään.

Finanssivalvonnan mukaan vakuutusmeklarin antamien tietojen on perustuttava ”riittävän monien markkinoilla tarjolla olevien vakuutusten tasapuoliseen analyysiin”. Se, minkä vakuutusyhtiöiden autovakuutukset Halvempivakuutus.fi tarkalleen ottaen kilpailuttaa, ei ole tiedossa.

Kumman palvelun valitsen?

Kilpailuttaja.fi-palvelun avulla voit kilpailuttaa neljän yllä mainitun yhtiön autovakuutukset. Halvempivakuutus.fi-palvelun kilpailuttamat yhtiöt eivät ole tiedossa. Yhtiöitä saattaa olla enemmän tai vähemmän.

Vaikka Halvempivakuutus.fi kilpailuttaisi useamman yhtiön autovakuutuksen, ei se välttämättä tarkoita, että palvelun avulla löytyisi Kilpailuttaja.fi:tä halvempi hinta. Toinen sivu voi neuvotella käyttäjilleen toista sivua parempia sopimuksia.

Paras vaihtoehto on kilpailuttaa autovakuutus molempien sivustojen kautta ja katsoa kummasta saa paremman tarjouksen. Kilpailuttaja.fi:n käyttäminen on kokonaan ilmaista, kun taas Halvempivakuutus.fi:n käyttäminen on ilmaista sopimuksen hyväksymiseen asti.

Kun vertailet sivustojen sinulle tarjoamia sopimuksia, ota huomioon Halvempivakuutus.fi:n veloittamana 30 % ensimmäisen vuoden säästöistä. Muista ennen sopimuksen hyväksymistä tarkastaa autovakuutusten hinnat myös yhtiöiltä, jotka puuttuvat Kilpailuttaja.fi-palvelusta.

Ennen kuin kilpailutat autovakuutuksesi

Autovakuutuksen kilpailuttamista varten sinulla tarvitsee olla käsillä autostasi joitakin tietoja. Jos et muista näitä ulkoa, löydät ne helpoiten autosi rekisteriotteesta. Voit katsoa ne myös vakuutuskirjastasi.

Autovakuutuksesi kilpailuttamista varten tarvitset autostasi seuraavat tiedot:

  • Ajoneuvon merkki
  • Ajoneuvon malli
  • Sylinteritilavuus cm3
  • Teho (kW tai hv)
  • Auton omamassa
  • Käyttöönottovuosi

Pidä nämä tiedot käsilläsi ja kilpailuta autovakuutuksesi Kilpailuttaja.fi *- tai Halvempivakuutus.fi-palvelussa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tämä sivusto käyttää Akismetia roskapostin vähentämiseksi. Lue miten kommenttitietosi käsitellään.