Henkivakuutus


Henkivakuutuksella voi vakuuttaa itsensä pysyvän työkyvyttömyyden tai kuolemantapauksen varalle. Henkivakuutus on tarpeellinen, jos puolisosi tai alaikäiset lapsesi ovat taloudellisesti riippuvaisia sinusta. Tällöin jos sinulle sattuu jotain, henkivakuutus turvaa perheesi taloudellisen toimeentulon.

Kaikki henkivakuutukset

Olemme listanneet alle henkivakuutuksia myöntävät vakuutusyhtiöt.

Joidenkin yhtiöiden verkkosivuilla vakuutuksen hinnan voi laskea, minkä jälkeen vakuutuksen voi ostaa suoraan verkkokaupasta. Muille yhtiöille voi vain jättää tarjouspyynnön.

Yhtiö Vakuutuksen myöntäjä Ostaminen verkkokaupasta
Aktia Aktia Henkivakuutus Oy Ei
Fennia Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennia Ei
HenkiDuo Henkivakuutusosakeyhtiö Duo Ei
If * Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kaleva Kyllä *
LähiTapiola LähiTapiola Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kyllä
Mandatum Life Mandatum Henkivakuutusosakeyhtiö Ei
Pohjola OP-Henkivakuutus Oy Kyllä
Pohjantähti Pohjantähti Keskinäinen Vakuutusyhtiö Ei
Turva Keskinäinen Vakuutusyhtiö Turva Ei


Henkivakuutusten hintavertailu

Vakuutus- ja rahoitusneuvonta FINE teki vuonna 2011 hintavertailun henkivakuutuksista. Vertailun mukaan Ifin tarjoama ja Kalevan myöntämä Ryhmäsampo Primus on Suomen edullisin henkivakuutus *.

Vinkkejä henkivakuutuksen valintaan

1. Jos sinulla ei ole lapsia eikä puolisoa, henkivakuutuksen ottaminen ei todennäköisesti kannata.

2. Henkivakuutuksen voi ottaa tyypillisesti joko yksin tai puolison kanssa pariturvana. Jos perheesi on taloudellisesti riippuvainen vain sinun tuloistasi, on yksin otettu henkivakuutus todennäköisesti kannattavampi. Jos perheen toimeentulo on riippuvainen kummankin huoltajan tuloista, saattaa pariturva olla kannattavampi vaihtoehto.

3. Henkivakuutus on mahdollista ottaa myös lapselle. Henkivakuutuksen tarkoitus on turvata vakuutetusta henkilöstä taloudellisesti riippuvaisten henkilöiden toimeentulo, joten tässä mielessä henkivakuutuksen ottamisessa lapselle ei ole paljoakaan järkeä. Toisaalta pahimman sattuessa henkivakuutus antaisi lapsen huoltajille taloudellista tukea ja aikaa asiasta selviämiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.