Kotivakuutus


Kotivakuutuksella voi turvata omakotitalon, mökin, huvilan tai asunnon kerros-, rivi- tai paritalossa. Kotivakuutus suojaa vahingoilta, jotka voivat olla esimerkiksi tulipalon, myrskyn, varkauden tai vahingonteon aiheuttamia.

Kaikki kotivakuutukset

Olemme listanneet alle kotivakuutuksia myöntävät vakuutusyhtiöt.

Joidenkin yhtiöiden verkkosivuilla vakuutuksen hinnan voi laskea, minkä jälkeen vakuutuksen voi ostaa suoraan verkkokaupasta. Muille yhtiöille voi vain jättää tarjouspyynnön.

Yhtiö Vakuutuksen myöntäjä Ostaminen verkkokaupasta
Aktia Folksam Vahinkovakuutus Oy Ei
Fennia Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennia Ei
Folksam Folksam Vahinkovakuutus Oy Ei
If * If Vahinkovakuutusyhtiö Oy Kyllä *
LähiTapiola LähiTapiola Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kyllä
Nordea If Vahinkovakuutusyhtiö Oy Ei
Pohjola Pohjola Vakuutus Oy Kyllä
Pohjantähti Pohjantähti Keskinäinen Vakuutusyhtiö Ei
POP Vakuutus Suomen Vahinkovakuutus Oy Kyllä
Turva Keskinäinen Vakuutusyhtiö Turva Ei


Kotivakuutusten hintavertailu

Vakuutus- ja rahoitusneuvonta FINE teki vuonna 2011 hintavertailun kotivakuutuksista. If on sittemmin ostanut vertailussa hyvin pärjänneen vakuutusyhtiö Trygin liiketoiminnan.

Vinkkejä kotivakuutuksen valintaan

1. Tärkein kotivakuutuksen hankkimiseen vaikuttava seikka on asumismuoto. Jos asuu kerros- tai rivitaloasunnossa, ei tarvitse hankkia kuin irtaimistovakuutus, eli vakuutus kaikille asunnosta löytyville tavaroille. Itse rakennus on taloyhtiön vastuulla. Omakotitalossa asuva sen sijaan tarvitsee vakuutuksen sekä rakennukselle että irtaimistolle.

2. Vakuutusyhtiöt tarjoavat usein kotivakuutuksistaan erilaajuisia ja -hintaisia paketteja. Esimerkiksi Ifin kotivakuutuksesta on neljä eri vaihtoehtoa, joista suppein ei tarjoa lainkaan vuototurvaa tai varkausturvaa. Eri yhtiöiden kotivakuutusten lisäksi kannattaa siis vertailla myös yhden yhtiön tarjoaman kotivakuutuksen eri versioita.

3. Nuorille myönnetään usein tavallista edullisempia kotivakuutuksia. Esimerkiksi Folksam myöntää alle 27-vuotiaille 72 euroa maksavan kotivakuutuksen, johon kuuluu irtaimistovakuutus 17 000 euroon asti, vastuuvakuutus, oikeusturvavakuutus ja tapaturmavakuutus.

4. Isompien vakuutusyhtiöiden kohdalla kannattaa ottaa huomioon mahdolliset kanta-asiakasalennukset. Voit saada kotivakuutuksesta alennusta, jos sinulla on samalta yhtiöltä jo jokin toinen vakuutus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.