Matkavakuutus

Kerron tässä tarkanmarkan osiossa miksi matkalle lähtiessä kannattaa ostaa matkavakuutus ja vertailen myös esimerkin avulla eri yhtiöiden tarjoamien matkavakuutuksien hintoja. Halvimman matkavakuutuksen tarjoajan löytäminen voi säästää sinulta ja perheeltäsi parhaimmillaan satoja euroja.

Matkalle lähtiessä kannattaa harkita vakavasti matkavakuutuksen ottamista, sillä hätätilanteessa vakuutuksen hinta on kuitenkin naurettavan pieni verrattaessa mahdollisiin tapaturmista tai vahingoista syntyviin kuluihin.

Suomen Ulkoasiainministeriö julkaisi kesällä 2011 uutisen, jossa annetaan varoittavia esimerkkejä erilaisista tapauksista, selvennetään vakuutuksettoman matkalaisen oikeudet ja ohjeistetaan ulkomaanmatkaajia ottamaan matkavakuutus itsensä suojaksi.

Matkavakuutus netistä

Matkavakuutuksen tilaaminen netistä ei tänäpäivänä ole yhtään sen vaikeampaa kuin matkan tilaaminen. Useasti jo matkatoimistot tuovat vakuutusasiat esille matkan tilaamisen yhteydessä, tapahtui se sitten toimistolla tai verkkokaupassa. Erityisesti omatoimimatkaajille suosittelen tarkistamaan oman matkavakuutuksen voimassaolon kohdemaassa ennen vakuutuksen ostamista.

Olen listannut alle matkavakuutuksia netissä myöntäviä vakuutusyhtiöitä ja tehnyt vertailua kertamatkavakuutuksien hinnoista esimerkin avulla.

Esimerkkimatkakohteena on Yhdysvallat (vakuutusluokka: koko maailma), matka-aika 2 viikkoa, vakuutus sisältää lisäksi noin 1000 euron matkatavaravakuutuksen ja 30 000-60 000 € korvauksen tapaturman aiheuttamasta pysyvästä haitasta tai kuolemasta. Hinnoista ei ole vähennetty mahdollisia alennuksia tai etuisuuksia.

Yhtiö Vakuutuksen hinta
Tapiola 96,30 euroa
If 99,45 euroa
Lähivakuutus 100,00 euroa
Eurooppalainen 122,00 euroa
Travelguard 47,81 euroa
Pohjola 107,50 euroa
Fennia 74,19 euroa (*)
Gouda 108,00 euroa
Turva 168,57 euroa

(*) Fennia vakuutustarjous sisälsi vain 10 000 euron tapaturmavakuutuksen.

Kertamatkavakuutuksen etu suhteessa jatkuvaan matkavakuutukseen on hinta. Esimerkiksi kerran vuodessa ulkomailla matkustaville ihmisille määräaikainen matkavakuutus on halvempi vaihtoehto. Jos matkustat paljon, kannattaa harkita jatkuvan matkavakuutuksen ostamista.

Matkavakuutus luottokortissa

Useisiin luottokortteihin sisältyy matkavakuutus ja ne voivat toimia halpana vaihtoehtona erilliselle perinteisemmälle matkavakuutukselle. Parhaimmillaan luottokorttiin sisällytetty matkavakuutus kattaa koko perheen, jolloin voit säästää jopa satoja euroja!

Tosin luottokortteihin sisällytetyt matkavakuutukset vaativat yleensä erilaisia ehtoja ollakseen voimassa matkan ajan. Onkin tyypillistä, että vakuutuksen voimassaolo vaatii matkan ostamista kokonaan tai osaksi luottokortilla. Lisäksi luottokorttiin sisällytetyissä matkavakuutuksissa voi olla huomattavia eroja verrattuna perinteisiin matkavakuutuksiin ja osa tarjoaa vain lisäturvaa matkalle.

Jos aiot tukeutua matkallasi luottokorttiin sisällytettyyn matkavakuutukseen, kannattaa tarkistaa huolellisesti vakuutuksen ehdot. Seuraavat seikat olisi ainakin hyvä ottaa huomioon:

  1. Tarkista vaatiiko vakuutuksen voimassaolo matkan maksamista luottokortilla.
  2. Tarkista, että vakuutus on voimassa tekemälläsi matkalla. Osa vakuutuksista ei kata kotimaassa tehtyjä matkoja tai ulkomailla tehtyjä matkoja.
  3. Tarkista huolellisesti mitä vakuutus korvaa ja kuinka paljon. Esimerkiksi sairaus-, varkaus- ja tapaturmatapauksissa erot ovat suuret.
  4. Kattaako luottokorttiin sisällytetty vakuutus matkalle lähtevän puolison ja lapset. Ikärajat lapsien suhteen vaihtelevat 14-25 vuoteen.
  5. Tarkista onko vakuutus voimassa koko matkan ajan. Useissa korteissa vakuutukseen on määritetty matkan enimmäispituus.

Korvaukset vaihtelevat suuresti eri vakuutusten välillä, joten kannattaa tarkistaa mitä oma luottokorttiisi sisällytetty matkavakuutus kattaa. Fine vakuutus- ja rahoitusneuvonta on tehnyt vertailun luottokorttien matkavakuutuksista vuonna 2011. Vertailussa on mukana 7 vakuutusyhtiötä ja 17 vakuutusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.