Tapaturmavakuutus


Lakisääteinen työnantajan tapaturmavakuutus korvaa työssä ja työmatkalla sattuneet vahingot. Vapaa-ajalla sattuvia vahinkoja varten itsensä voi vakuuttaa omalla tapaturmavakuutuksella, jota kutsutaan myös yksityistapaturmavakuutukseksi.

Vapaaehtoinen tapaturmavakuutus korvaa vapaa-ajalla sattuneesta tapaturmasta koituneita hoitokuluja. Tällaisia kuluja ovat muun muassa lääkärinpalkkiot, sairaalamaksut, tutkimuskulut, lääkekulut ja matkakulut.

Kaikki tapaturmavakuutukset

Olemme listanneet alle tapaturmavakuutuksia myöntävät vakuutusyhtiöt.

Joidenkin yhtiöiden verkkosivuilla vakuutuksen hinnan voi laskea, minkä jälkeen vakuutuksen voi ostaa suoraan verkkokaupasta. Muille yhtiöille voi vain jättää tarjouspyynnön.

Yhtiö Vakuutuksen myöntäjä Ostaminen verkkokaupasta
Aktia Folksam Vahinkovakuutus Oy Ei
Fennia Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennia Ei
Folksam Folksam Vahinkovakuutus Oy Ei
If * If Vahinkovakuutusyhtiö Oy Kyllä *
LähiTapiola LähiTapiola Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kyllä
Pohjola Pohjola Vakuutus Oy Kyllä
Pohjantähti Pohjantähti Keskinäinen Vakuutusyhtiö Ei
POP Vakuutus Suomen Vahinkovakuutus Oy Kyllä
Turva Keskinäinen Vakuutusyhtiö Turva Ei


Tapaturmavakuutuksen ongelmia

Vakuutus- ja rahoitusneuvonta FINE julkaisi 2.5.2012 oppaan, jossa on yksityistapaturmavakuutukseen liittyen ohjeita kuluttajille.

Oppaassa on yleistä tietoa tapaturmavakuutuksesta, ongelmallisia korvaustilanteita ja ohjeita muutoksenhakua varten.

Vinkkejä tapaturmavakuutuksen valintaan

1. Aikuisen tapaturmavakuutus ei yleensä kata kilpaurheilussa, extreme-urheilussa tai muissa riskialtteissa lajeissa sattuneita vahinkoja. Niille tarvitset erillisen urheiluvakuutuksen. Alle 18-vuotiaiden tapaturmavakuutus kattaa kuitenkin usein myös kilpaurheilun.

2. Eri yhtiöiden tapaturmavakuutuksissa on eri yläikärajat. Esimerkiksi LähiTapiolan tapaturmavakuutus on voimassa 80 ikävuoteen asti.

3. Jotkin yhtiöt myöntävät tapaturmavakuutuksen vain kotivakuutuksen lisäturvaksi. Esimerkiksi Aktian kautta tapaturmavakuutusta ei voi hakea, jos Aktialta ei ole myös kotivakuutusta.

4. Täysajan tapaturmavakuutus on voimassa Suomen lisäksi myös ulkomailla tietyn ajan. LähiTapiolan ja Turvan tapaturmavakuutus on voimassa 6 kuukautta ja Fennian 12 kuukautta matkan alkamisesta. Matkalle kannattaa silti harkita matkavakuutusta.     

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.