Esittelyssä kodinkansio

Kodinkansion alku
Kodinkansion alku

Monet ammattijärjestäjät ovat sitä mieltä että kodin järjestely on paras aloittaa papereista. Olen samaa mieltä.

Kirjoitin viime kesänä siitä miten lähdin selättämään kotimme paperikaaosta. Olemme löytäneet jo aiemmin kohtuullisen hyvän tavan kuittien ja laskujen hallintaan.

Löysin tällä viikolla erinomaisen tavan joidenkin muiden tärkeiden paperien hallintaan. Englanniksi näitä kutsutaan nimellä home binder tai home management binder. Paras löytämäni suomennos tälle on kodinkansio.

Kodinkansio auttaa kodin ja perhe-elämän hallinnassa.

Käytännössä kodinkansio on mappi tai kansio, johon kootaan kodin tärkeitä papereita, aikatauluja ja tarkistuslistoja.

Kodinkansion tärkeimmät hyödyt ovat:

  1. Säästää aikaa
  2. Säästää rahaa
  3. Helppo päivittää
  4. Vähentää stressiä
  5. Selättää paperikaaosta
  6. Auttaa muita paikkaamaan tarvittaessa äitiä

Kodinkansio on yleensä jotakin jonka äiti tekee itselleen. Meidän tapauksessa teen tämän kansion (perheen isänä) omaksi avukseni. Toivon että tästä on apua myös lastenhoitajille, isovanhemmille sekä suvun teini-ikäisille.

Jokaisella perheellä on yleensä jokin paikka, johon muistilaput, kuitit, reseptit ja laskut kerääntyvät. Tämä on se paikka, jossa kodinkansiota on hyvä säilyttää. Meillä kodinkansion luontainen paikka on keittiön apupöytä.

Kodinkansio vaikuttaa juuri meille hyvältä ratkaisulta. Erityisesti pidän siitä että se voi auttaa säästämään rahaa.

Seuraavaksi: Mikä on kodinkansion sisältö?

Linkkejä:

Tekijä: Markus Ossi

Markus Ossi on Helsingin kauppakorkeakoulusta valmistunut ekonomisti. Markus on opiskellut rahoitusta HEC Montréalissa ja markkinointia ESC Reimsissä. HEC Montréalissa hän opiskeli sijoitusportfolioiden hallintaa, johdannaisinstrumenttien hinnoittelua sekä kaupankäyntiä rahoitusmarkkinoilla. ESC Reimsissä hän opiskeli markkinointia sekä brändien hallintaa. Markus on ollut säästämisen ja sijoittamisen asiantuntijana mm. Huomenta Suomessa, Kuningaskuluttajassa sekä Jenny+ -ohjelmassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.