Näin valitat virheellisestä tuotteesta

Ei niin hyvät Conversen kengät
Ei niin hyvät Conversen kengät

Reklamointi kannattaa. Vanhoistakin ostoksista voi saada rahansa takaisin tai tuotteen vaihdettua uuteen. Hyvä reklamaatio auttaa myös kauppiasta sekä tuotteen valmistajaa.

Reklamoidessa kannattaa aluksi päättää, että mitä haluaa. Vaihtoehtoja ovat esimerkiksi:

  • tuotteen korjautus
  • tuotteen vaihtaminen uuteen
  • rahojen saaminen takaisin

Kannattaa myös selvittää ostopäivä sekä mahdollinen kuitti. Jos kuittia ei löydy ja ostos on maksettu kortilla, voi verkkopankista tulostettu tiliote kelvata myös tositteeksi.

Olen itse joutunut valitettavasti reklamoimaan aika paljon viimeisen vuoden aikana. Reklamaation kohteita ovat olleet muun muassa:

  • Conversen varrelliset talvikengät, joista irtosi pohja muutaman käyttökerran jälkeen. Liikkeessä sain kuulla, että muidenkin asiakkaiden kengät olivat hajonneet. Sain ostoksestani kaikki rahani takaisin.
  • Möllerin kalaöljykapseleista yksi oli hajonnut purkkiin. Maahantuoja lähetti minulle uuden purkin korvaukseksi.
  • Valion Hedelmätarhamehu oli mielestäni todella hapanta. Annoin tästä pelkästään palautteen enkä pyytänyt mitään korvausta. Valio kuitenkin lähetti minulle 5 euron lahjakortin kiitokseksi palautteesta.
  • Ikean kirjahyllyssä oli yhdessä levyssä pieni valmistusvirhe. Selitin virheen tarkasti Ikealle. Sain korvaukseksi ilmaiset lounaat.
  • Samsoniten matkalaukkuni kahva jäi käteen ensimmäisellä käyttökerralla. Vein laukun liikkeeseen, joka lähetti laukun korjattavaksi.

Lopuksi vielä pari lisävinkkiä:

  1. Ota kaikki kuitit talteen. Jos et halua säilöä paperikuitteja, ota kuiteista valokuva puhelimella.
  2. Jos tuote hajoaa, ota hajonneesta tuotteesta heti kuva kameralla. Näin saat itsellesi talteen hajoamispäivän ja tilanteen.
  3. Tee reklamaatio heti. Mitä nopeammin toimit, sitä parempi todennäköisyys onnistumiselle.
  4. Tee reklamaatio huolellisesti ja kohteliaasti. Kerro mitä, missä, milloin ja miten.
  5. Älä aloita uhkailemalla oikeudella. Ota asia esille aluksi suullisesti. Jos tämä ei auta, tee kirjallinen valitus.

Tässä omat vinkkini, joilla olen päässyt todella pitkälle. Ja kuten alussa sanoin, hyvin tehdyt ja asialliset reklamaatiot ovat kauppiaille ja valmistajille korvaamattomia apuvälineitä.

4 kommenttia

  1. Hei!

    Vaikeaa on ollut saada hyvitytä Eccon murenevista kengänpohjista.
    Maahantuojan mielestä käyttämättömien kenkien pohjan mureneminen oli luonnollista ja materiaalista johtuvaa jos kengillä oli ikää yli kaksi vuotta.

    1. Eccon murenevat kengänpohjat on tuttu juttu. Minullakin on mennyt yksien Eccojen pohjat täysin pulveriksi. Yksi kuulemani teoria on, että Eccojen pohjat eivät kestä tiesuolaa, jota Suomessa käytetään varsinkin talvella.

      Lisäksi Eccot on ilmeisesti suunniteltu hajoamaan nopeasti. Niiden ei ole tarkoituskaan kestä juuri yhtä sesonkia kauempaa.

      Laadukkaita kenkiä ne eivät missään nimessä ole. Eccon kenkiä pidetään myös bisnespukeutumisessa (varsinkin ulkomaisten mielestä) erittäin moukkamaisina jalkineina.

  2. Hei !
    Tuntuu vähän oudolta, että juuri näilläkin sivuilla sallitaan tuollaisia mainoksia kuin tuo ”Päivitä ajurit ilmaiseksi”, mikä sitten kuitenkin on maksullinen ohjelma. Mutta kun näillä sivuilla juuri pyritään rahan säästöön niin miksi näitä vedätyksiä sallitaan myös täällä ?

    1. Nuo mainokset tulevat Googlen kautta. Minun pitää vain luottaa, että Google osaa hoitaa hommansa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.