25 upeaa alle 5 euron joululahjaa

Halvankaan joululahjan ei tarvitse olla krääsää. Tässä joitakin upeita ideoita alle 5 euron joululahjoiksi. Iso kiitos vinkeistä blogin lukijoille.

Lumiukkosoppa

Lumiukkosoppaan tulee pussi annospakattua kaakaota, vaahtokarkkeja lumipalloiksi ja polkakarkkikeppi. Koko komeuden voi halutessaan laittaa vielä kaakaomukin sisään. Lahjaan saa lisää luksusta (ja vähemmän hintaa) tekemällä kaakaojauheen itse esimerkiksi raakakaakaojauheesta ja sokerista. Googlettamalla löytyy esimerkkejä uskomattoman taidokkaista paketeista.

Kiitos tästä itselleni täysin uudesta tuttavuudesta Anniinalle.

Pussillinen legoja

Halpa pieni legopussi eli "polybag"
Halpa pieni legopussi eli ”polybag”

BrickLinkistä saa lapsille Lego-pusseja noin kolmella eurolla per pussi. Lapset pitävät näistä, koska pääsevät rakentamaan ja leikkimään saman tien.

Kiitos vinkistä Lasse.

Kehystetty kuva

Anna lahjaksi kuva yhteisestä hetkestäsi lahjan saajan kanssa kehystettynä. Valokuvakehyksiä saa puoli-ilmaiseksi lähes kaikilta kirpputoreilta. Valokuvien kehitys verkossa maksaa halvimmillaan 6-8 senttiä per kuva.

3M ClearEar korvatulpat

Apteekeista saa karvan alle viidellä eurolla 3M:n erinomaisia läpinäkyviä korvatulppia. Nämä sopivat lahjaksi esimerkiksi ahkeralle konserteissa tai baareissa kävijälle.

Itse kudotut villasukat

Kaikille tämä ei sovi, mutta omia suosikkilahjojani lahjan saajana ovat itse kudotut villasukat. Kerä Novitan 7 Veljestä villa-polyamidilankaa maksaa Tokmannissa 4,29 euroa.

Kiitos vinkistä Minnalle.

Kukkien tai kasvien siemenet

Kukkien siemenet sopivat hyvin myös joululahjaksi. Siemenpussit mahtuvat hyvin joulukortin väliin. Esikasvatettavia pääsee kylvämään jo alkuvuodesta.

Lahjaan saa hyvän vivahteen käyttämällä hieman vaivaa ja hankkimalla Suomen oloihin sopeutuneiden maatiaislajikkeiden siemeniä. Maatiaiskasvien siemeniä saa esimerkiksi Maatiainen ry:ltä.

Kiitos vinkistä Katinka.

Kotona tehdyt tikkunekut ja kermakaramellit

Nämä ovat meidän talouden suosikkeja. Aitoa kermaa ja sokeria eikä mitään lisäaineita. Harvinaista herkkua nykyaikana. Lisäsäväyksen lahjaan saa kauniilla paketoinnilla. Oikein näppärä taikoo näille oman laatikon logoineen päivineen.

Valkoisia pikkupyyhkeitä

10 kpl pikkupyyhkeitä Ikeasta
10 kpl pikkupyyhkeitä Ikeasta

Olen kuullut lapsellisilta (heh) ystäviltäni, että Ikeasta saa 10 kappaleen paketin valkoisia Krama-puuvillapyyhkeitä 2,99 eurolla. Nämä terveydenhoitajienkin suosimat pyyhkeet ovat kuulemaan mukaan halpoja ja hyviä eikä näitä voi olla pienten lasten perheessä ikinä liikaa.

Pullo hyvää jouluolutta

Tämä joululahja toimii lähes kaikille miehille. Käy lähimmässä Alkossa ja osta pullo jotakin todella laadukasta jouluolutta. Parasta lahjassa on, että sen voi hyödyntää parhaimmillaan heti joulupöydässä. Vinkkejä olueksi voi etsiä vaikkapa tekemästäni jouluolutvertailusta.

Teepallo ja irtoteetä

Tässäpä oikea Tarkan markan vinkki. Jos lahjan saajalla ei ole vielä teepalloa, anna hänelle irtoteen haudutukseen soveltuva pallo. Samaan pakettiin voi vielä laittaa jotakin oikein hyvää teetä. Oma ehdoton suosikkini on maustamaton vihreä tee, jonka terveysvaikutukset ovat vertaansa vailla.

Kiitos teepallovinkistä Minnalle.

Taskukirja

How to get rich -pokkari
How to get rich -pokkari

Omat suosikkini taskukirjoista ovat (tietenkin) erilaiset säästämisoppaat. Olen tilannut omat kirjani Amazon.co.uk:n kautta. Kuvan kirjasta maksoin pari viikkoa sitten 0,10 puntaa plus postikulut. Taskukirjoja löytyy halvalla myös ihan tavallisista kaupoista sekä tavarataloissa. Myös antikvariaateista saa täysin uusia kirjoja alle vitosella.

Kynttilä ja jalka

Perinteiseen kynttilään saa hauskan säväyksen hankkimalla kirpputorilta tai huutokaupasta mukaan antiikkisen kynttilänjalan. Pienellä tuurilla lahjan arvo voi olla huomattavankin korkea.

Laadukasta kahvia

Meiltäkin lähtee tänä jouluna lahjaksi hieman parempaa kahvia. Kokeile esimerkiksi Arvid Nordquist Selection Reko.

Kiitos kahvivinkistä Kirsille.

Taskulamppu

Vuoden pimein päivä meni ehkä ohi, mutta on tuolla silti pimeä. Nykyään erittäin kirkkaan LED-taskulampun saa jo alle 5 eurolla. Valoteho on aika eri planeetalta kuin 1990-luvun Maglite-lampuissa.

Heijastinliivi

Heijastinliivi on hyvä ja käytännöllinen lahja lenkkeilijälle, pyöräilijälle tai pienten lasten kanssa ulkona liikkuvalle. Liivit irtoavat 2,50 eurolla esimerkiksi Tokmannilta.

Kiitos vinkistä Jenny.

Silikoniset patakintaat

Patalaput ja -kintaat kuluvat, palavat ja menevät likaiseksi. Annoin tänä jouluna lahjaksi tyttöystävälleni kirpparilta 0,50 eurolla löytämäni silikoniset patakintaat. Tiskikoneen jälkeen kinnas oli kuin uusi.

Netflix & Chill -setti

Innokkaalle Netflix-fanille voi koota valmiiksi Netflix & Chill -setin. Settiin voi laittaa esimerkiksi mikropopcornia, irtokarkkeja, juoman sekä mahdollisia muita täydellisen leffaillan tykötarpeita.

Iso reisiluu koiralle

Jos ystävälläsi on lemmikki, anna lahjaksi jotain herkkua lemmikille. Olen itse ostanut puolisoni perheen koiralle jouluisin ison reisiluun. Luita saa esimerkiksi Terrasta 2,70 eurolla. Olen saanut tästä luusta erittäin hyvää palautetta (koiralta, en isäntäväeltä).

Pussillinen sukkapidikkeitä

Supi sukkapidikkeet
Supi sukkapidikkeet

Sukkapidike, jolla niputetaan sukkapari kiinni, ettei pesukone pääse ”syömään” toista. Viidentoista kappaleen pussi Supi sukkapidikkeitä Kärkkäiseltä 4,50 euroa.

Kiitos vinkistä Terhi.

Yatzy-peli

Yatzy-peli
Yatzy-peli

Yatzy on pelinä yksinkertainen kouluikäisten suosikki. Yatzy-pelin saa 4,90 eurolla esimerkiksi Akateemista kirjakaupasta.

Kiitos vinkistä Leenalle.

Säilykepurkin kannen ilmaaja

JarKey-kannenavaaja
JarKey-kannenavaaja

Säilykepurkin kannen ilmaaja auttaa varsinkin vanhuksia erilaisten purkkien avaamisessa. Toisten mielestä tämä voi olla vähän turhake. Meillä tämä on kuitenkin jatkuvassa käytössä. Merkkinä esimerkiksi JarKey. Ostopaikkoina lähes mikä tahansa tavaratalo.

Kiitos toistamiseen Terhille.

Palapeli

Palapeli on klassikko, mutta silti loistava lahja kaikenikäisille. Esimerkiksi Ravensburgerin jatsipalapelin saa tasan viidellä eurolla Toys R Us -liikkeestä.

Kehystetty LP-levy

LP-levyjä voi tonkia divareista, kirppareilta, huutokaupoista ja verkosta. LP-levyn kehyksiä saa 4 eurolla esimerkiksi Tigerista.

Tigerin vinkkasi Lilja.

Tuliset sipsit

Perinteisen suklaan täydellinen vastapaino ovat tuliset sipsit. Tämä jos mikä on kunnon äijälahja. Kokeile esimerkiksi Blair’s Death Rain Jalapeno Cheddar -sipsejä 3,20 eurolla Verkkokaupasta.

Levy oikeasti hyvää suklaata

Unohda Pandan suklaakonvehdit, Fazerin sininen ja Dumle-karkit. Tai no… älä unohda Fazerin sinistä, sillä se on hyvää. Jos haluat laittaa pakettiin jotakin erilaista, kokeile esimerkiksi Levy Chocolaten Suomessa alusta loppuun käsin tehtyä suklaata tai Rózsavölgyi Csokoládé -tehtaan porcelana-suklaata.

Onko sinulla omia hyviä vinkkejä? Jaa ne muillekin kommenteissa!

2 kommenttia

  1. Omatekoiset lahjakortit pelastavat pulasta, kun on ihmisiä, joilla on jo kaikkea. Sellaisella voit luvata leipoa kotipullaa tai -kakkua, tehdä lahjansaajalle kotiruokaa, lahjoittaa tietyn tuntimäärän lastenhoitoapua – loputtomiin mahdollisuuksia eivätkä rahasi mene turhaan tavaraan.

    1. Tosi hyvä idea, suorastaan mahtava. Lähetin sen edelleen ystävällenikin, joka on hyvin palvelualtis ja kova puuhastelemaan kaikenlaista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.