Suunnittele viikon ruokailut etukäteen [Päivä 18: 1000 ESH]

Viikon ruokalista: kebab, kebab, kebab, pizza, kebab... (Flickr: Alex Kehr)
Viikon ruokalista: kebab, kebab, kebab, pizza, kebab... (Flickr: Alex Kehr)

Huomenta kaikille. Tämän päivän vinkkinä on suunnitella viikon ruokailut etukäteen.

Suunnittelemattomuus ja hetkessä eläminen ovat yksi suurimpia turhien kulujen aiheuttajia. Suunnittelemalla viikon ruokailut etukäteen on mahdollista suunnitella viikon ostoksetkin varsin tarkasti. Tähteiden käytöstä tulee hallitumpaa, ostoskärryyn ei lipsu kovan nälän takia mikroeineksiä ja ylimääräiset pikaruokailut vähenevät. Myös roskiin menevä ruoka vähenee.

Olen viimeisen viikon aikana analysoinut omia ostoskuittejani elokuulta. Olen aina takaraivossani tiennyt, että syön varsin paljon pikaruokaa, mutta kuittini olivat silti varsin karua luettavaa. Paikallisten pikaruokapaikkojen kuitteja kun löytyi useammalta päivältä viikossa.

Katso myös:

2 kommenttia

  1. Itse olen pyrkinyt tekemään jo jonkin aikaa kirjaimellisesti näin. Lapsiperheen arki kun on toisinaan turhankin kiireistä. Pikaruokaa meillä syödään erittäin harvoin, tyyliin kerran kahdessa vuodessa, mutta viime viikonloppua kävimme hakemassa megapizzan, jota sitten syötiin myös seuraavana päivänä (= onhan se järkyttävän iso kerralla syötäväksi!)

  2. Itse laitan joka suunnuntai viikoksi ruokaa, jonka purkitan jo sunnuntaina valmiiksi mikronkestäviin pakastusrasioihin, joita otan viikolla mukaan töihin. Yhdellä viikolla makaroinia, toisella riisiä ja kolmannella perunaa. Ei ole näin ollen tarvetta turvautua einesruokiin ja perheessämme käydään todella harvoin syömässä ulkona.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.