Huijaukselta näyttäviä ”suomalaisia” verkkokauppoja

Verkkotunnuksen tiedot
Verkkotunnuksen tiedot

Etsin äsken itselleni shortseja netistä.

Törmäsin useampaankin .fi-verkkotunnuksessa toimivaan verkkokauppaan jotka näyttävät omaan silmääni vahvasti huijaukselta.

Näitä ovat esimerkiksi:

 • dynact.fi
 • redstarmedia.fi
 • uudistuvakaupunki.fi

Sivut ovat täynnä käännös- ja kielioppivirheitä.

Millään näistä verkkokaupoista ei ole kunnollista yhteystietosivua.

Katsottaessa verkkotunnuksen tietoja Viestintäviraston palvelusta näyttää tilanne erittäin epäilyttävältä. Esimerkiksi Redstarmedian sähköpostiosoite on verkkotunnuksessa tjnsu.cn eli Kiinan maatunnuksessa.

Veikkaan että vastaavia kauppoja löytyisi kymmeniä ellei satoja lisää. Ongelmana näiden hakemisessa on että Viestintäviraston rajapinnoista ei voi hakea yksityishenkilöiden rekisteröimiä verkkotunnuksia. Nämä kaikki verkkotunnukset on rekisteröity (ainakin näennäisesti) yksityishenkilöille.

Olen aiemminkin törmännyt esimerkiksi Canada Goose -huijauksiin. Tämä on ensimmäinen kerta kun näen tällaisia sivustoja .fi-verkkotunnuksessa.

 

3 kommenttia

 1. Hei Markus,

  Tähän sarjaan voisin itse lisätä pari verkkokauppaa, jotka myös vaikuttavat huijauksilta. Näistä on ollut keskustelua mm. Suomi24 -foorumilla.

  funonice.fi
  isankanssa.fi

  Viestintävirasto ei pysty oikein tekemään asialle mitään. Uskomatonta kun virasto itse valvoo .fi-tunnusta käyttäviä saitteja, jotka oikeasti ovat suoria huijauksia kuluttajia kohden, mutta mihinkään oikeustoimiin ei ole ryhdytty.

  1. Näyttää olevan samaa sarjaa. Kaikkien noiden löytäminen ei olisi mikään mahdoton urakka. En kyllä taida itse siihen lähteä.

 2. Kiitos informaatiosta. Kenkiä etsiessäni löysin houkuttelevan sivuston marjauusitalo.fi, mutta näyttää olevan sama kuvio. Katuosoite sekoitus Ranskaa ja Saksaa ja email viittaa Kiinan suuntaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.