Hanki lisää tuloja [Päivä 28: 1000 ESH]

Lisätuloja mallinhommista? (Flickr: Sérgio Savaman Savarese)
Lisätuloja mallinhommista? (Flickr: Sérgio Savaman Savarese)

Jossakin vaiheessa jokaisen penninvenyttäjän eteen tulee hetki, jossa omista menoista ei voi enää nipistää. Turhat palvelutilaukset on peruttu, sähkölasku kilpailutettu ja kauppareissussakin vierähtää tunti yksikköhintojen vertailun vuoksi. Tällöin ainoaksi tavaksi kasvattaa varallisuutta jää tulojen lisääminen.

Tulojen kasvattamiseen on useita tapoja:

 • Palkankorotuksen pyytäminen
 • Työpaikan vaihtaminen
 • Sivutulojen hankkiminen
 • Oman yrityksen perustaminen

Tulojen lisääminen on siitä hauska juttu, että se on mahdollista kaikille. Olemme kuitenkin usein itse sokeita omille vahvuuksillemme.

Tärkeintä onkin tunnistaa omat vahvuutensa ja pyrkiä saamaan niiden avulla tulovirtaa. Meillä kaikilla on jotakin tietoa, osaamista tai luontaista lahjakkuutta, jota voisimme käyttää lisätulojen hankintaan.

Erilaisia vaihtoehtoja on satoja ellei tuhansia. Voit hakea inspiraatiota esimerkiksi lukemalla listani 66 tavasta saada lisää rahaa.

Lue lisää:

Saatko sivutuloja päätulosi lisäksi? Oletko onnistunut palkkaneuvotteluissa? Kerro omat vinkkisi muille lukijoille.

7 kommenttia

 1. Tämän vuoden keväällä, vieläpä näin taantuman aikana, sain neuvoteltua itselleni 13 prosentin korotuksen kuukausipalkkaani. Perusteenani oli kehittyminen työssäni 1,5 vuoden aikana. Oman yrityksen perustin elokuussa, ja saan kokopäivätyöni ohella sivutuloja siitä. Olen tienannut myös noin 400 euroa vuosittain ottamalla ihmisten pieniä lemmikkejä hoitoon kotiini 🙂 Hyödynnän muutenkin aina pienetkin mahdollisuudet tienata vaikkapa ylimääräisiä kymppejä pienellä vaivannäöllä.

 2. Niin, ja kesällä 10 viikon aikana myin ylimääräistä romua huuto.netissä ja kirpputorilla – tuloksena yli 800 euroa TYHJÄSTÄ!

  Tarkkamarkka todella aktivoi toimimaan 🙂

 3. Sivutyönä teen töitä kaupassa ja siitä tienaan kuukaudessa 700-1400€ miinus verot. Rahan lisäksi saan henkilökunta-alennukset ja muut edut, jotka nekin ovat arvokas lisä talouteemme. Sivutöiden avulla olen velaton ja saan säästöön joka kuukausi vähintään 300€.

 4. Opiskelen päätoimisesti enkä käy säännöllisesti töissä, joten rahat on tiukilla. Käyn esimerkiksi yhdessä firmassa testaamassa kännykkäpelejä ja tienaan siitä leffaliput, joihin muuten ei olisi varaa. Elokuva-avustajana toimimisesta saa myös pikkurahoja, lahjakortteja tai leffalippuja (firmasta riippuen, mutta siinä aikaa yleensä kuluu enemmän).

 5. Neulon villasukkia televisiota katsoessani ja myyn niitä Huuto.net:ssä ja jos eivät mene kaupaksi, niin sitten annan niitä joululahjoiksi sukulaisille ja niiden lapsille ja jää niitä välillä omankin perheen käyttöön. Vaihdoin työpaikkaa ja nykyisessä työssäni on toista euroa parempi tuntipalkka ja muutenkin paremmat työedot ja tulee myös tuloksen mukaan pientä palkkiota. Leivon myös paljon, mikä säästää vuodessa rahaa pitkän pennin ostoleipiin ja valmiskakkuihin verrattuna.

 6. Vähän ihmetyttää että mihin unohtui tämä perinteinen miehinen pelastusrengas, taksi. Käyt kahden viikon kurssin, jonka isäntä maksaa jos asiasta etukäteen sovitaan, ja sitten hyvästit työttömyydelle loppuelämäksi. Voit ajaa ne vuorot jotka haluat, olla ajamatta kun haluat, ja lisää saa internetistä raksimalla. Palkat ei ole isoja, mutta toimeen tullaan, ja töitä on loppuiäksi.

 7. Minulla käy hoitokoiria silloin tällöin ja otan niiden hoidosta max.10 euroa per päivä. Lemmikkieläinhoitola ei tulisi omistajalle paljonkaan kalliimmaksi, mutta koiralle on aina mukavampaa olla kotihoidossa. Olen harkinnut pitkästä aikaa myös lastenhoitokeikkoja iltaisin (mutta ei vanhempien kapakkailloiksi, en halua joutua keskellä yötä perheriitojen sovittelijaksi). Vapaaehtoistyötä käyn tekemässä seurakunnan ruokajakelussa kahtena päivänä viikossa ja otan sieltä myös samalla itsellenikin ruokakassin( leipää, juureksia, hedelmiä yms.). Kirppareille kannattaa viedä ihan vähäisiäkin tavaramääriä, kyllä siellä plussan puolelle silti aina pääsee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.