Tilasin Nordnetin perussalkun tänään

Tutkin Nordnetin meklaripalvelua alunperin jo helmikuussa luettuani lehdistä, että osakeindeksit ovat alimmalla tasollaan 12 vuoteen. Mietin tuolloin, että tässä olisi ehkä oman elämäni paras aika laittaa kaikki rahat kiinni osakkeisiin. Pahimmassakin tapauksessa osakesalkkuni olisi ollut voitollinen 2-3 vuodessa.

Vielä helmikuussa kuitenkin ajattelin, että ostan omistusasunnon alle viiden vuoden kuluessa. Koska osakemarkkinoille ei kannata sijoittaa alle 7 vuodeksi, päätin pitää rahani pelkissä riskittömissä talletuksissa.

Kevään kuluessa olen kuitenkin miettinyt, että vuokra-asuminen voisi sittenkin olla minulle toistaiseksi hyvä vaihtoehto. Asun tällä hetkellä Hämeenlinnassa ja näyttää siltä, että minun pitää muuttaa seuraavan 10 vuoden kuluessa töiden perässä vielä useamman kerran.

En ole vielä päättänyt sijoitusallokaatiotani, mutta todennäköisesti en tule sijoittamaan osakemarkkinoille kuin n. 25 % rahoistani. On myös mahdollista, että sijoitan osakkeisiin niinkin vähän kuin 2,5 %.

Tämä riittäisi siihen, että pääsisin testaamaan käytännössä:

 • Nordnetin palveluita
 • OMXH25 ETF -indeksiosuuksia
 • Rahamarkkinarahastoja

Tällä hetkellä omistan yhden ainoan entisen työnantajani Forssan Seudun Puhelin Oy:n osakkeen. Minulla on lisäksi käyttötilillä kuukauden kulutusta vastaava summa rahaa. Kaikki loput rahani ovat S-Pankin tuottotilillä.

Päätöstäni olla tilaamatta Nordnetin palvelua helpotti helmikuussa muuten sekin, että Nordnet antaa nettisivuillaan itsestään todella epäluotettavan kuvan. Sivuilla on aivan järkyttävän paljon kirjoitusvirheitä, vanhentunutta tietoa ja sekaisin Suomea sekä Ruotsia. Ymmärrän, että heillä on tarve olla halpoja, mutta kysymyksessä on kuitenkin yritys, jonka haltuun pitäisi uskaltaa uskoa omat rahansa.

Nordnetin palvelu on kuitenkin tilattu. Nyt odottelen sopimuspapereita saapuvaksi kotiini allekirjoitettavaksi. Nordnetiltä saamani sähköpostin mukaan tähän menee 3-4 päivää.

3 kommenttia

 1. mulla on ollut nordnetin tunnukset n. 4 kk ja hyvin on toiminut. Itse en ole huomannut mitään erikoista/virheellistä infoa. Itse näen, että nyt on hyvä hetki hankkia osakkeita sillä historian mukaan (kuulemma) kun yritykset alkavat tehdä voittoa (kuten nyt on ollut) ja reaalitalous on pahimmassa kohdassa (Suomessa työttömyys on korkeimmillaan), niin siitä n. 6 kk, niin ollaan vahvasti pinnalla.
  Disclaimer: kirjoittaja ei siis ota mitään vastuuta tästä kirjoituksesta jos joku tämän johdosta alkaa sijoittaa osakkeisiin tms.

  Onko sulla muuten millainen tietämys osakesijoittamisesta? Olisi ylipäätänsä mukava jutella tuosta osakesijoittamisesta kun omassa lähipiirissä ei ole oikein ”sparraajia”. Itse seuraan suht. aktiivisesti yritysmaailmaa ja osakemarkkinoita ja muutaman kirjan olen aiheesta lukenut mutta vielä noviisi noissa asioissa.
  Laita viestiä meiliini jos on jotakin kysyttää tuosta nordnetistä tms. Asun itsekin Hämeenlinnassa joten oli mukava huomata, että olet samalta paikkakunnalta.

 2. Jep, tuon reaalitalouden muutoshomman voi kääntää niinkin, että siinä vaiheessa kun tiedetään, että kuinka suuri lamasta tulee, osakkeet kääntyvät jo nousuun. Keväästähän ollaan tultu ylös jopa 50 % eli viimeiset puoli vuotta on ollut yksi parhaita aikoja omistaa osakkeita sataan vuoteen.

  En ole niinkään opiskellut yksittäisten yritysten arvonmääritystä, mutta olen kyllä opiskellut portfolioanalyysiä sekä johdannaisinstrumentteja. Opiskelin rahoituksen perusteet kauppakorkeakoulussa Helsingissä ja lisäksi syventäviä kursseja HEC Montréalissa Kanadassa.

  Tällä hetkellä minulla ei tosiaan ole osakesijoituksia ollenkaan. Muutenkin uskon vahvasti siihen, että yksittäisen sijoittajan kannattaa pyrkiä vain seuraamaan markkinoita ts. sijoittaa rahastoihin tai ETF:iin, joissa on passiivinen, indeksiä seuraava sijoitusstrategia ja alhaiset kulut.

  Kokeilimme Kanadassa opiskellessani aktiivista sijoittamista eräällä kurssilla ja siitä opin, että aktiivinen sijoittaminen vaatii mielettömän määrän tietoa yrityksestä, huomattavat analysointiresurssit ja siltikin voitot hupenevat äkkiä kuluihin.

 3. Mielestäni rahastoihin sijoittaminen ainakin pankkien kautta on vihoviimeistä hommaa sen takia, että kulut ovat korkeat ja itseäni eniten ottaa päähän se, että heille eli pankeilla ei ole mitään vastuuta huonoista sijoituksista. Kun katselee Nordnetin kautta kauppoja, niin välillä ihmettelee, että miksi siellä ostetaan kalliilla ja myydään halvalla samaa osaketta.

  Olen samaa mieltä siitä, että aktiivinen sijoittaminen vaatii perehtymistä, erityisesti silloin kun on kypsät markkinat, sen takia tällä hetkellä pärjää hyvin ilman parempaa analysointiosaamista tms. Toki ei siitä haittaa ole.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.