Varoitus Facebookin uusista yksityisyysasetuksista

Facebookin uudet yksityisyysasetukset
Facebookin uudet yksityisyysasetukset

Facebook julkaisi uudet yksityisyysasetukset tänään. Mikäli et ole varovainen, kaikki kuvasi ja tilapäivityksesi tulevat näkyviin kaikille Internetin käyttäjille. Tämä tarkoittaa sitä, että jos nimelläsi haetaan Googlesta, ihmiset löytävät kaikki kuvat, joihin sinut on merkitty Facebookissa.

Oheisessa kuvassa näkyy asetussivu, joka tuli näkyviin minulle kirjautuessani tänään Facebookiin. Facebookin suosittelema vaihtoehto ”Kaikki” ei tarkoita kaikkia Facebookin käyttäjiä vaan sananmukaisesti kaikkia Internetin käyttäjiä.

Jos et halua, että Googlen kuvahaku löytää kaikki Facebook-kuvasi, valitse aluksi ”Vanhat asetukset”. Käy tämän jälkeen asetussivuilla tarkastamassa, että yksityisyysasetuksesi ovat haluamasi kaltaiset.

Tässä ei kuitenkaan vielä ollut kaikki. Jatkossa voit valita erikseen jokaisen uuden kirjoittamasi tilapäivityksen ja Facebookiin lisäämäsi kuvan yksityisyysasetuksen tiedon lisäyshetkellä. Facebook pyrkii siihen, että jatkossa kaikki palveluun lisätty uusi tieto on avointa kaikille Internetin käyttäjille. Tämä tarkoittaa sitä, että Facebook tarjoaa jatkossa ”helpoimpana vaihtoehtona” tietojen näkymistä kaikille Internetin käyttäjille.

Amerikkalainen Electronic Frontier Foundation -järjestö kommentoi tätä muutosta seuraavasti:

These new ”privacy” changes are clearly intended to push Facebook users to publicly share even more information than before. Even worse, the changes will actually reducethe amount of control that users have over some of their personal data.

Muualla verkossa:

4 kommenttia

  1. Mä ymmärsin, että tuo valinta ”Kaikki” ei suoraan tarkoita kaikkia internetin käyttäjiä, vaan niitä jotka ovat tunnuksilla kirjautuneet Facebookiin.

    Käytännössä se tietysti tarkoittaa kaikkia netin käyttäjiä, koska kuka vaan voi tehdä Facebookiin tunnukset, jos niitä ei ennestään ole, ja vaikka feikkitunnukset, jos ei omalla nimellä halua tehdä tunnusta (rikolliset, huijarit ja muut).

  2. janne, jutun juju on nimenomaan siinä, että kaikki tarkoittaa kaikkia Internetin käyttäjiä.

    Tässä lainaus Facebookin uusista käyttöehdoista koskien yksityisyyttä (katso lihavoitu kohta):

    “Everyone” Privacy Setting. Information set to “everyone” is publicly available information, may be accessed by everyone on the Internet (including people not logged into Facebook), is subject to indexing by third party search engines, may be associated with you outside of Facebook (such as when you visit other sites on the internet), and may be imported and exported by us and others without privacy limitations. The default privacy setting for certain types of information you post on Facebook is set to “everyone.” You can review and change the default settings in your privacy settings. If you delete “everyone” content that you posted on Facebook, we will remove it from your Facebook profile, but have no control over its use outside of Facebook.

  3. Jösses. Olipa yllätys. Ne tosiaan ihan siinä suomenkielisessä ohjeessa suositteli laittamaan ”Luomani julkaisut”, eli juuri kuvat ja videotkin, asentoon ”Kaikki”.

    Älkää nyt vaan menkö laittamaan Kaikki-asentoon, jos ette halua, että kaikenmaailman häiriköt näkee kaiken teidän matskun (kirjoitukset, kuvat, videot jne.).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tämä sivusto käyttää Akismetia roskapostin vähentämiseksi. Lue miten kommenttitietosi käsitellään.