Air Finland kokemuksia

Air Finlandin lento OF621 myöhässä tässä vaiheessa kolme tuntia
Air Finlandin lento OF621 myöhässä tässä vaiheessa kolme tuntia

Air Finland on suomalainen lentoyhtiö, joka lentää reittilentoja tämän kirjoitushetkellä Alicanteen, Malagaan, Madeiralle, Haniaan, Rodokselle, Las Palmasiin sekä Teneriffalle. Air Finland lentää lisäksi tilauslentoja valmismatkojen järjestäjille sekä myy omia (edullisia) lomapakettejaan Air Finland Holidays *-nimellä.

Air Finlandin lentojen sekä valmismatkojen myyntivalttina on halpa hinta. Koneet ovat sisältä hyvin pelkistettyjä eikä lentojen hintoihin sisälly (ainakaan Finnmatkojen lomalennoilla) mitään juomia, ei edes vettä.

Lensin ensimmäisen kerran Air Finlandilla käydessäni Teneriffalla tyttöystäväni kanssa tämän kuun alussa. Kuten jo tuosta oheisesta kuvasta näkyy, ei matka mennyt lentojen osalta aivan putkeen.

Jo tullessamme lentokentälle oli lento arviolta kaksi tuntia myöhässä. Koska lennon lähtöön oli aikaa vielä reilut kolme tuntia, päätimme käydä vielä äkkiä vessassa. Vessasta tultuamme nimiämme jo kuulutettiinkin. Vaikka lento oli myöhässä, piti check-in tehdä viimeistään tuntia ennen koneen arvioitua lähtöaikaa. Saimme matkalaukut kohti konetta ja menimme koneen lähtöportille. Yritin ottaa penkillä pienet torkut ja siinä istuessamme alkoi koneen lähtöaika muuttua. Pikkuhiljaa lähtöaika oli yhä kauempana ja kauempana.

Parin tunnin odottelun jälkeen eräs kanssamatkustajista totesi, että olisi aika saada jotakin hyvitystä. Hän soitti Finnmatkoille, josta ilmeisesti kerrottiin, että joku tulee tästä kertomaan. Aikaa kului, mutta ketään ei kuulunut. Hän soitti uudelleen Finnmatkoille ja pienen puhelinrumban jälkeen hän sai selville, että kentällä oli kuulemma kuulutettu, että Servisairin tiskiltä saisi jokainen matkustaja hakea kuuden euron arvoisen lahjakortin, jonka voisi käyttää ostoksiin lentokentän kahviloissa. Tässä vaiheessa selvisi myös, että Helsinki-Vantaan kahviloiden hinnat ovat varsin huikeat. Tarkan markan vinkki: ota oma pullo mukaan lentokoneeseen ja myös lentokentälle.

Reilun kolmen tunnin jälkeen pääsimme viimein koneeseen ja matka pääsi alkamaan. Air Finlandin koneiden yleisvaikutelma oli siisti. Valitettavasti kone oli aivan täynnä ja olimme olleet viimeisiä lähtöselvityksessä, joten jouduimme istumaan koko matkan eri puolilla lentokonetta. Kuten jo yllä totesin, lennolla joutui maksamaan myös vedestä (2,50 euroa / 0,5 litraa). Jos siis haluat säästää rahaa, ota koneeseen mukaan useampi oma juomapullo. Vaikka lento kesti reilut kuusi tuntia, oli ruokatarjoiluja vain yksi. Penkki oli leveydeltään riittävä, mutta näinkin pitkälle lennolle jalkatila oli todella pieni. Toisin kuin monissa halpalentoyhtiöissä, penkin selkänojaa pystyi kuitenkin kallistamaan taaksepäin. Vessoja koneesta löytyi havaintojeni mukaan neljä kappaletta ja niissä olikin lähes jatkuva, useamman henkilön jono.

Lentomme oli myöhässä myös paluumatkalla, mutta tällä kertaa lähtömme ei myöhästynyt kuin noin 45 minuuttia. Koneeseen astuessamme huomasimme kuitenkin yllätykseksemme, että kone ei ollutkaan Air Finlandin oma vaan italialaisen Blu-Express halpalentoyhtiön lentokone. Myös miehistö lentoemoineen oli italialainen. Koneessa oli kuitenkin mukana ainakin yksi Air Finlandin omakin lentoemäntä. En tiedä vaikuttiko tähän se, että pääsin istumaan tyttöystäväni viereen, mutta tämän koneen penkitkin vaikuttivat hieman paremmilta kuin menomatkalla. Vessojen osalta ei parannusta ollut tapahtunut vaan niitä löytyi koneesta aiemman neljän sijasta vain kolme kappaletta.

Kaiken kaikkiaan voisi todeta, että Air Finland on lentoyhtiönä halpa ja se myös näkyy. Kannattaa siis ottaa matkalle mukaan runsaasti huumoria (sekä omia vesipulloja)  ja varautua henkisesti siihen, että kone voi olla useita tunteja myöhässä.

Hauskana pikku anekdoottina voisi loppuun todeta, Air Finlandin tämänaamuisen Malagan lennon alkuperäinen lähtöaika oli 11:05. Tätä kirjoittaessani kyseisen lennon arvioitu lähtöaika on Finavian sivujen mukaan 02:10 aamuyöllä. Ja kyllä, minulla on tuttuja, jotka toivoisivat kovasti pääsevänsä tuolle kyseiselle lennolle. Lentokentältä saamieni väliaikatietojen mukaan he saivat kahden tunnin myöhästymisen jälkeen yhden kuuden euron arvoisen lahjakortin ja viiden tunnin myöhästymisen jälkeen toisen. Noin kello puoli seitsemän, yli kahdeksan tunnin lentokentällä odottamisen jälkeen heille kerrottiin, että kone olisi niin paljon myöhässä, että muualla kuin pääkaupunkiseudulla asuvat pääsisivät hotelliin lepäämään. Lentokentän työntekijät olivat kuulemma kommentoineet tätä tietoa tuodessaan, että ”tällaista se on halpalentoyhtiöiden kanssa”. Niinpä niin.

Päivitys: Kello on nyt 01:19 yöllä. Tuttuni lähtivät ajamaan lentokentälle täältä Hämeenlinnasta tunti sitten. Tuolloin lennon arvioitu lähtöaika oli vielä 02:10. Olin vielä tässä koneella ja kävin vartti sitten huvikseni katsomassa Finavian sivuja uudelleen. Kuinka ollakaan, lennon arvioitu lähtöaika oli muuttunut joten soitin tutuilleni kertoakseni heille tästä. He olivat kuitenkin ehtineet jo valitettavasti kentälle, jossa he huomasivat saman kuin minäkin eli että lennon uusi arvioitu lähtoaika on nyt 05:30. Lentokenttä on tähän aikaan yöstä käytännössä kokonaan kiinni eikä Air Finlandillakaan ole ympärivuorokautista päivystysnumeroa. He joutuvat siis ilmeisesti viettämään yönsä terminaalissa.

Muualla verkossa:

Oletko lentänyt Air Finlandilla loma- tai reittilentoja? Millaisia ovat omat kokemuksesi Air Finlandista?

25 kommenttia

 1. Mielestäni myöhästyminen ja lennon halpuudella ei sinänsä ole tekemistä toistensa kanssa. Kalliskin lento voi myöhästyä siinä kuin halpakin. Tietenkin mikäli lentoaikataulu tehdään kireäksi, on myöhästymisen vaara suurempi.

  Hki-Vantaan ongelma on että siellä ei ole mitään vesipistettä mistä saisi vettä lisätä omaan pulloonsa. Tai jos on, se on menestyksekkäästi piilotettu. Vessojen hanoista ei saa kylmää vettä vaan hana annostelee automaattisesti kuumanhaalea vettä joten sitä ei tunnu hyvältä juoda. Nerokasta mutta julmaa bisneslogiikkaa! Turvatarkastuksestahan ei saa tuoda omaa vettä lävitse, tosin tyhjän pullon saa jos sen vain saisi täytettyä.

 2. Olen ehdottomasti samaa mieltä tuosta, että halpakin voi olla hyvää myös lennoissa. Esimerkiksi Easyjet oli oikein mukava kokemus, sääli että he lopettivat liikennöintinsä Suomesta.

  Air Finlandin osalta näyttäisi kuitenkin siltä, että he eivät vain saa kuviota yleisesti toimimaan.

  Helsinki-Vantaalla saa kylmää vettä invavessoista. Niissä on kaikissa normaalit hanat, joissa veden lämpötilaa voi säätää.

 3. Myös Ryanair on ollut ihan ok valinta, lennot on minulla olleet aina ajallaan ja palvelu on pelannut voittopuolisesti hyvin. Itse ostan aina vesipullon taxfreestä ja heldelmät on mukana ruuaksi. Tosin lipun hintaan pitää muistaa laskea menopaluu hinta Helsingistä Tampereelle ja muistaakseni 8 euroa bussimatkoihin. Ajalle en ole laskenut hintaa, kun lentolipun hinta on kuitenkin jäänyt niin paljon halvemmaksi verrattuna Hgin lähtöihin. Nyt kesällä sitten uusi kokemus Norwegianilla Helsingistä.

 4. Kiitos tuosta Hki-Vantaan juomavesitiedosta. Oikeastaan tuon kokoisella kentällä pitäisi olla ihan ilmainen yleinen juomavesipiste niin kuin on useilla suurilla kentillä. Siis muuallakin kuin vessassa.

  Ihan asian sivusta kommenttina, että halpalentoyhtiöt eivät aina hintamielikuvansa mukaisesti tarjoakaan halvimpia lentoja. Annan esimerkin: Varasin lentoja Lontooseen kesäksi. Testasin ensin meno-paluulentoja ja näin tarkastellen halvimmaksi näytti muodostuvan haluamilleni päiville Norwegian, senkin jälkeen kun ruuman menevät matkatavarat (8 €/suunta ja luottokorttimaksu 5 €) oli otettu huomioon. Tämän jälkeen testasin samaa matkaa mutta erikseen ostetuilla yhdensuuntaisilla lennoilla. Näin tarkastellen menomatkan sainkin halvimmalla Norwegianilta ja paluumatkan British Airwaysilta (ostettuna yhdensuuntaisena puntahinnalla heidän kotisuvuiltaan). Säästö kyseisinä päivinä 28 euroa, hintana meno-paluulle 151 euroa. Lisäksi BA:llahan kuuluu lipun hintaan vielä leipä ja juomat kuten esimerkiksi viini ja olut, joten todellinen säästöni on vielä tuon verran suurempi. Myös kesällä 2010, kun ostin myös Lontoon lennot, sain halvimmat liput samalla tavalla, halvin menomatkalla Blue1 ja paluumatkalla British Airways. Siis kannattaa aina testata myös yhdensuuntaisten lentojen hinnat, erityisesti Lontoon kaltaisilla suosituilla reiteillä (Finnair ei muuten vielä tarjoa yhdensuuntaisia lentoja, siis halvalla ainakaan).

  1. Kuulostaa siltä että kirjoittaja ei ole aiemmin lentänyt halpalentoyhtiöillä? Kuten mainittiin myöhästyminen voi johtua mistä syystä tahansa, taisi käydä vain huono tuuri tällä kertaa.

   Vinkki halpalentoilijalle – jos vain voit niin ota ainoastaan käsimatkatavarat ja varmista että laukku ei ole liian suuri. Olin juuri Pariisissa EasyJetillä ja tuliaisten takia jouduin paluulennolla jättämään laukun ruumaan hintaan 25 euroa.

   Sitten ties kuinka monta matkustajaa pyydettiin ennen koneeseen nousua jättämään laukku ruuman koska onnettomat olivat ostaneet vaatteita tms. ja laukut eivät enää olleet sallituissa rajoissa. Taisi itkukin päästä parilta, mutta näinhän se menee että tälläkin rahastetaan.

 5. Tuo halpalentoyhtiö sana pitäisi oikeastaan vaihtaa sanaan rahastuslentoyhtiö, se kuvaisi paremmin niillä lentämistä.

  Perinteiset yhtiötkin ovat menneet siihen suuntaan. Esim. Blue 1/SAS:ia ja Norwegiania euroopan reiteillä ei enää erota mikään muu kuin se että Norwegian veloittaa laukusta ruumassa (no Blue 1:lla taisi saada teen ilmaiseksi).

  Jos ei suunnittele etukäteen tarkasti mm. paljonko tavaraa on/tulee olemaan matkassa, milloin ollaan perillä kohteessa, ylimääräiset taksit, ylimääräiset hotelliyöt, niin Easyjetin/Ryanairin muka halvat hinnat saattavatkin tulla kalliiksi. Pitää aina tarkastella matkaa kokonaisuutena ja laskea sille hinta, ei vain yksittäisen lennon hintaa.

  Air Finlandia en oikein osaa pitää perinteisenä halpalentoyhtiönä vaan enemmänkin charter-yhtiönä.

 6. Vessojen määrä riippuu mielestäni konetyypistä, oli lentoyhtiö joka konetta lentää mikä tahansa. Myös oman kokemukseni perusteella ei millään lentoyhtiöllä ole tietyn kokoisissa koneissa ollut tuon enempää vessoja ja jonoa syntyy tiettyihin aikoihin aina. 🙂 Ruokatarjoilua ei myöskään ole ollut enempää. Finnairillakaan ei lyhyemmillä reittilennoilla ruuat ja juomat kuulu hintaan. Lomalennoilla ei ole ainakaan juomat kuuluneet varmaan koskaan.

 7. Me lensimme Lanzarotelle maaliskuussa Air Finlandin koneilla. Käsittääkseni Air Finlandilla ei ole kuin kolmisen konetta, joita buukataan etupäässä Finnmatkojen charter-lennoille. Aikataulu piti Suomesta lähtiessä tismalleen, takaisin tulo oli puolisen tuntia myöhässä. Se taas ei ole mitenkään harvinaista tilauslennoille.

  Menomatkalla koneessa oli hollantilaisia tekstejä, tullessa italialaisia :-). Itse koneista kyllä näki, että ne olivat parhaat päivänsä jo nähneet.

  Molemmilla kerroilla koneen henkilökunta oli suomalaista (tullessa kapteeni ei) ja hyvin ystävällistä. Hinnasto oli tiedossa etukäteen, ja etukäteen pystyi myös varaamaan koneesta paikan, jonka edessä oli enemmän jalkatilaa. Erillistä maksua vastaan tietysti, mutta näin se on jo mm. Finnairinkin lomalennoilla. Tässä asiassa nopeat syövät hitaat.

  Ruokatarjoilu oli hyvää. Alle 12-vuotiaat lapset saivat ruokansa ensin, mikä oli erinomainen juttu. Seuraavaksi tarjoiltiin erikoisruokavalion tilanneille (valinta ei maksanut mitään) – ns. normaaliruokavalion syöjienkin kannattaa kokeilla erikoisruoka-annoksia; ne ovat hyvin maukkaita (pienempi määrä -> parempi laatu?).

  Kaiken kaikkiaan ensimmäiset lentomme Air Finlandilla olivat – jos nyt eivät loistavia, niin eivät sen veroisia, että niistä jotain erikseen moitittavaa yrittäisin löytää.

 8. Matkustin Air Finlandin koneella helmikuussa Kanarialle. Paikkavarausta ei voinut jostain syystä varata etukäteen, mutta suullinen toivomus oli otettu huomioon. siitä ++. Myös buukkaus Suomessa sujui ripeästi ja ystävällisesti. Koneen henkilökunnasta ei voi sanoa samaa, kapteenia lukuunottamatta. Hän kertoi reitistä ym. muista kiinnostavista asioista. Muu henkilökunta vaikutti työhönsä kyllästyneeltä.Paluu oli uusi kokemus: meidät haettiin Las Palmasin kentälle n. 3 h ennen koneen aiottua lähtöä. Nopeasti buukkaus ohi, jotta ”avustaja” pääsi eroon porukasta – heillähän ei ole varsinaista opasta palveluksessa. Sitten kaikilla oli jo hieman nälkä ja kun aikaa oli mentiin ainoaan aukiolevaan kahvilaan pikkusuolaselle, vaan kukaan EI informoinut, että taxfree suljetaan klo 22.00. Jäipä suunnitellut kuohuviinit yms. ostamatta. Ja lentokin kohta ilmoitettiin olevan n. 4 h myöhässä – että sillee tällä kertaa. Koneessa ei mitään ylimääräistä tarjottu hyvityksenä, ei edes hymyä!

 9. Air Berlinin lennon piti maanantaina 28.3.2011 lähteä Berliinistä kello 14.55. Saavuimme kentälle hyvissä ajoin, emme kuitenkaan niin hyvissä ajoin että olisimme ennättäneet lennolle, joka olikin lähtenyt jo kello 11.10! Saimme 10 euron aterialipukkeet, tosin ravintolasta loppui kevyemmät tarjottavat (mm. salaatit), makkaran ystävälle sen sijaan evästä löytyi. Aikataulun muutoksesta ei tullut mitään ilmoitusta, vaikkakin yhteystiedot olivat kunnossa. Kyseessä siis pelkät lennot. Onneksemme kello 21.25 lähteneestä koneesta järjestyi paikat, vaikkakin lento oli hyvinkin täynnä.

 10. Viime kesänä perheen kanssa olimme 2 viikkoa Kreetalla Kalamakissa Air Finlandin lennolla ja majoituksella ja oli aivan loistava reissu. Kone oli myöhässä turkkilaisten säätäjien takia, mutta pääsimme hyvin perille ja palvelu oli hyvä joka vaiheessa. Kaikesta inisijöiden kannattaisi pysyä poissa ihmisten ilmoilta, varsinkin matkustamasta, koska ”tien päällä on pelkiä tunareita, junat on aina myöhässä, lennot on aina myöhässä, jalkatilaa liian vähän, ruoka huonoa tai liian vähän…” Pysykää valittajat kotonanne tai muuttakaa lopullisesti sinne, missä kaikki pelaa parhaiten!!

 11. It does not matter if your flight is delayed for a few hours. It has no meaning if you have to pay for food or even if you have to pay to go to the bathroom. The main thing is the cost. Would you like flights on time? Free food? Free toilet or the equivalent? Well then pay an extra 500 Euros like we used to do 10 years ago, then you won’t have to be bothered about such things! Be happy instead of cheap flights! My wife and I fly now three times more per year thanks to the cheap prices!

 12. Itse käytän lufthansaa tämän takia. Sapuskat ja aamupalat kuuluvat hintaan. Kahdelta aikuiselta 180€ sis verot. Eipä hinnat muutu vaikka menee eri eurokentille. Päivä ratkaisee ja noita 180€ hintoja irtoaa. Tietenkin noita 50€ per nokka lentoja on, mutta sitten pitää varautua kaikkeen. Lufthansa on monesti tullut halvemmaksi kuin halpayhtiö kun katsotaan kokonaiskustannuksia.

 13. ”Pysykää valittajat kotonanne tai muuttakaa lopullisesti sinne, missä kaikki pelaa parhaiten!!”

  Ompas kummallinen tunteenpurkaus. Minusta tämä kirjoitus oli ihan asiallinen. Kyllä itseänikin ottaisi kunnolla päähän jos lennot olisivat noin paljon myöhässä. Joissain koneissa jalkatilaa on vähän, ja pelkästään se voi tehdä lennosta aika ikävän kokemuksen, ellei satu olemaan pienikokoinen.

  Minusta helpoin tapa välttää tällaiset myöhästelyt ym asiat on yksinkertaisesti ottaa etukäteen selvää asioista. Jokainen osaa kirjoittaa Googleen vaikka air finland suomi24 ja lukea mitä ihmiset tästäkin lentoyhtiöstä kirjoittavat. Itse maksan mielelläni enemmän siitä että kaikki sujuu suunnilleen niin kuin pitää.

 14. Ihmettelen sitä intoa, jolla jotkut haukkuvat Air Finlandia.
  Jokaiselle itseään ja asiakasta kunnioittavalle lentoyhtiölle turvallisuus on tärkein asias. Näin myös Air Finlandille.

  Euroopan ilmatilan tukkoisuudelle ei yksikään lentoyhtiö voi tehdä yhtään mitään. Se vaikuttaa joskus lentoaikoihin ja aikataulussa pysymiseen.

  Air Finlandin konekalusto (oma) on tällä hetkellä käsitykseni mukaan 3 kpl Boeing 757 -koneita.
  OH-AFI, OH-AFJ ja OH-AFL. Viimeksimainittu taisi korvata OH-AFK:n.
  Jos Air Finlandin koneita moittii ahtaiksi, niin kirjoittaja olisi voinut todeta myös sen, että ko. konetyyppi on käytössä monilla muillakin lentoyhtiöillä (jopa ahtaampana versiona).
  Myös Finnair lentää ko. konetyypillä.

  Joku kommentoijista antoi käsityksen, että lentoemännät ovat työhönsä tympääntyneen oloisia Air Finlandilla.
  Itse toteaisin vanhan sanonnan ”niin metsä vastaa, kuin sinne huudetaan” pitävän paikkansa.

  Mielestäni Air Finland ja Air Finland holidays ovat aivan asiallisia toiminnassaan.
  Jos joku haluaa lentää väljästi, niin yksityisiä jettejä saa tilattua, mutta se vaatii hieman enemmän varaa.

  Kannattaisi myös muistaa sellainen tosiasia, että Air Finlandin lentohenkilökunta on pitänyt sairaskohtauksen saanutta matkustajaa hengissä ilmassa pitkän aikaa, kunnes kone pääsi tekemään ylimääräisen laskun Kööpenhaminaan.
  Harvassa lentoyhtiössä löytyy niin altista henkilökuntaa.

  Liekö sitten Air Finland jollakin tapaa ”paha mörkö” joillekin ihmisille.
  Se on suomalainen ja yksityisomisteinen.
  Käsitykseni mukaan Air Finland tulee pysymään mukana kiristyvässä kilpailussa ilmailumarkkinoilla ja siitä olen iloinen!

 15. Jos ostat lennot Air Finlandin kautta, joudut maksamaan matkalaukusta ja ateriasta extraa. Jos taas ostat pelkät lennot Air Finland Holidaysin kautta, matkalaukusta ei veloiteta mitään ja lämmin ateria kuuluu hintaan.

 16. Menolento oli 6h myöhässä. Paluulennolla matkatavaroistani katosi takki sekä sen taskun mukana kotiavain. Air finland ei korvannut mitään. Vuokraisäntä vaati lukon uudelleen sarjoittamista. -350e 🙁

 17. Paljon lentäneenä ei voi kuin todeta että semmoista sattuu, konetta on vaihdettu tai menty jollain toisella lennolla mahdollisesti mutkan kautta.. Ikävää kun sattuu kohdalle kylläkin. Kävin pari viikkoa takaperin poikkeuksellisesti turistirysässä viikon pyrähdyksen tyttöystävän kanssa air finland holidaysin äkkilähdöllä. Online check-in olisi kyllä mukava olla nykyaikana.. Mutta kun on halpaa kuin saippua ja homma toimii niin ei pidä valittaa. Olen pituusrajoitteinen parimetrisenä ahdasta oli mutta mitä sitten niin se on AINA turistiluokassa. Ihmetyttää kitinä jota keskipituiset pitävät koneessa siitä jos jalkoja ei saa suoraksi tai penkkiä makuuasentoon. Bisnesluokka on aina tarjolla jos pännii. Halpa hinta perustuu kuitenkin siihen että koneeseen tungetaan enemmän väkeä…

 18. Air Finlandin lennolla tarjotussa ruoassa oli vieras esine, joka rikkoi syöjän hampaan. Lentokoneessa stuertti otti valokuvan sekä vierasesineestä että lohjeennesta hampaanpalasta.

  Air Finland ei korvannut hammaslääkärilaskua, joka oli melkoinen. Tuli halvalle lennolle hintaa ja kipua ja vaivaa!!!

 19. didit: Tuo taitaa muuten olla useammankin lentoyhtiön ehdoissa erityisesti mainittu, että lohjenneita hampaita ei korvata.

 20. Voi kamala! Eikö lennolla tarjottu ”kuin” yksi ateria? Haloo? Kyse on kuudesta tunnista. Ei yksikään lentoyhtiö tarjoa useaa ateriaa ko.pituisella lennolla. Tai tarjoaa, jos matkanjärjestäjä niin haluaa. Kukaan ei halua. Juomatkin tarjoillaan ilmaiseksi, jos matkanjärjestäjä niin haluaa. Ja jälleen, ei kukaan halua.

  Ja kerro missä boeing 757 tai vastaavan kokoisessa koneessa on enemmän kuin neljä vessaa? Luuletko, että lentoyhtiö päättää monta vessaa se koneeseen haluaa? Soita amerikkaan boeing tehtaalle ja kysy miksi 757:ssa on neljä vessaa eikä esimerkiksi 9 kpl? Sitä ennen kuitenkin kehotan miettimään vähän. Miksiköhän lentokoneessa kaikki on mahd.pientä, ahdasta ja täynnä istuimia?

  Ja miksi kaikki maksaa lomalennoilla? Mistähän se voisi johtua, kun lento hotelleineen viikoksi maksaa vaikka 399€?

  Ja ihan sama se on kenen matkanjärjestäjän matka niin juomat maksaa KAIKILLA. Niin finnmatkoilla, tjäreborgilla, air finland holidaysilla kuin aurinkomatkoilla. Myös vesi.

  Alla finnairin sivuilta ote. (lomalento on sama kuin matkanjärjestäjän lento. Ja mannerten välinen tarkoittaa esim brasiliaa tai thaimaata, ei kanarian saaria. Se vaan tiedoksesi markus ossi, koska sinulla ei selvästi ole ihan kamalan suurta matkailukokemusta, mutta koet silti olevasi valmis kirjoittamaan matkailusta ja lentämisestä.

  Lomalennot
  Lomalennoilla tarjotaan ruokaisa ateria tai välipala kahvin ja teen kera. Mannertenvälisillä lennoilla on yleensä kaksi ruokatarjoilua. Ruuat ovat vähälaktoosisia. Vesi, mehu, virvokkeet ja alkoholijuomat ovat maksullisia. Lisäksi lennoilla on myynnissä herkullisia snack-tuotteita.

  Jos haluat enemmän jalkatilaa ja ilmaiset juomat niin jettejä vuokrataan. Voit tilata vaikka vain yhden istuimen. Samoin finnair vuokraa koneita ihan omaan käyttöön myös. Mutta 99% ihmisistä valitsee mieluummin sen halvemman vaihtoehdon. Jopa niin, että 10€ ero johtaa halvemman eduksi. Palveluista huolimatta. Ja myöhemmin kitistään.

  Ja lopuksi. Miksiköhän se sinun paluulentosi oli toteutettu italialaisella lentoyhtiöllä? Osaatko yhtään käyttää järkeä? Luuletko, että air finland haluaa maksaa toiselle yhtiölle tommoset 100.000€, vain ihan kiusatakseen matkustajia? Tai miksi air finland on lentänyt joskus finnairin lentoja ja päinvastoin? Mistähän se voisi johtua? Varmaan ihan huvikseen yhtiöt niin tekevät.

  Jos tilaat taksin ja siitä taksista katoaa esim. sähköt niin mitä sille taksille tehdään? Se viedään huoltoon. Entä matkustajat? Niille tilataan uusi taksi. Se ei vie kauaa. Niitä kyllä saa suht nopeasti uusia.

  Entä sama tilanne lentokoneessa? Varoitusvalo palaa kentällä. Mihin kone? Mihin matkustajat? Saakohan reilun 200 paikkaisen lentokoneen yhtä nopeasti kuin taksin? Miksi ihmeessä lentoalalla viivästymiset ovat niin paljon suurempia?

  Transporterin kojetaulussa voi palaa kaikki valot ja matka vaan jatkuu. Jos ei jatku niin uusi auto tulee pian. Soitto taksikeskukseen vaan. Boeing tai airbus, yksi ”turha” varoitusvalo ja sen matka ei ala. Eikä aina korjata yhtä nopeasti kuin volkkaria teboililla. Ja jos vika onkin suurempi niin mitäs sitten?

  Olisko järkevintä yrittää hommata toinen yhtiö mahd. läheltä, tässä tapauksessa esim. italiasta, hoitamaan ko.lento? Mutta 219 paikkaista konetta on ”hieman” vaikeampi järjestää kuin tila-taksia.

  Matkaile ja lentele enemmän. Aloita vertailu/kirjoittaminen sitten, kun sinulla on kokemusta ja ymmärrät, että matkalla menee aina enemmän rahaa kuin piti ja siellä myös sattuu ja tapahtuu kaikenlaista. Myös viivästyksiä!

 21. Voi kamala! Eikö lennolla tarjottu ”kuin” yksi ateria? Haloo? Kyse on kuudesta tunnista. Ei yksikään lentoyhtiö tarjoa useaa ateriaa ko.pituisella lennolla. Tai tarjoaa, jos matkanjärjestäjä niin haluaa. Kukaan ei halua. Juomatkin tarjoillaan ilmaiseksi, jos matkanjärjestäjä niin haluaa. Ja jälleen, ei kukaan halua.

  Ja kerro missä boeing 757 tai vastaavan kokoisessa koneessa on enemmän kuin neljä vessaa? Luuletko, että lentoyhtiö päättää monta vessaa se koneeseen haluaa? Soita amerikkaan boeing tehtaalle ja kysy miksi 757:ssa on neljä vessaa eikä esimerkiksi 9 kpl? Sitä ennen kuitenkin kehotan miettimään vähän. Miksiköhän lentokoneessa kaikki on mahd.pientä, ahdasta ja täynnä istuimia?

  Ja miksi kaikki maksaa lomalennoilla? Mistähän se voisi johtua, kun lento hotelleineen viikoksi maksaa vaikka 399€?

  Ja ihan sama se on kenen matkanjärjestäjän matka niin juomat maksaa KAIKILLA. Niin finnmatkoilla, tjäreborgilla, air finland holidaysilla kuin aurinkomatkoilla. Myös vesi.

  Alla finnairin sivuilta ote. (lomalento on sama kuin matkanjärjestäjän lento. Ja mannerten välinen tarkoittaa esim brasiliaa tai thaimaata, ei kanarian saaria. Se vaan tiedoksesi markus ossi, koska sinulla ei selvästi ole ihan kamalan suurta matkailukokemusta, mutta koet silti olevasi valmis kirjoittamaan matkailusta ja lentämisestä.

  Lomalennot
  Lomalennoilla tarjotaan ruokaisa ateria tai välipala kahvin ja teen kera. Mannertenvälisillä lennoilla on yleensä kaksi ruokatarjoilua. Ruuat ovat vähälaktoosisia. Vesi, mehu, virvokkeet ja alkoholijuomat ovat maksullisia. Lisäksi lennoilla on myynnissä herkullisia snack-tuotteita.

  Jos haluat enemmän jalkatilaa ja ilmaiset juomat niin jettejä vuokrataan. Voit tilata vaikka vain yhden istuimen. Samoin finnair vuokraa koneita ihan omaan käyttöön myös. Mutta 99% ihmisistä valitsee mieluummin sen halvemman vaihtoehdon. Jopa niin, että 10€ ero johtaa halvemman eduksi. Palveluista huolimatta. Ja myöhemmin kitistään.

  Ja lopuksi. Miksiköhän se sinun paluulentosi oli toteutettu italialaisella lentoyhtiöllä? Osaatko yhtään käyttää järkeä? Luuletko, että air finland haluaa maksaa toiselle yhtiölle tommoset 100.000€, vain ihan kiusatakseen matkustajia? Tai miksi air finland on lentänyt joskus finnairin lentoja ja päinvastoin? Mistähän se voisi johtua? Varmaan ihan huvikseen yhtiöt niin tekevät.

  Jos tilaat taksin ja siitä taksista katoaa esim. sähköt niin mitä sille taksille tehdään? Se viedään huoltoon. Entä matkustajat? Niille tilataan uusi taksi. Se ei vie kauaa. Niitä kyllä saa suht nopeasti uusia.

  Entä sama tilanne lentokoneessa? Varoitusvalo palaa kentällä. Mihin kone? Mihin matkustajat? Saakohan reilun 200 paikkaisen lentokoneen yhtä nopeasti kuin taksin? Miksi ihmeessä lentoalalla viivästymiset ovat niin paljon suurempia?

  Transporterin kojetaulussa voi palaa kaikki valot ja matka vaan jatkuu. Jos ei jatku niin uusi auto tulee pian. Soitto taksikeskukseen vaan. Boeing tai airbus, yksi ”turha” varoitusvalo ja sen matka ei ala. Eikä aina korjata yhtä nopeasti kuin volkkaria teboililla. Ja jos vika onkin suurempi niin mitäs sitten?

  Olisko järkevintä yrittää hommata toinen yhtiö mahd. läheltä, tässä tapauksessa esim. italiasta, hoitamaan ko.lento? Mutta 219 paikkaista konetta on ”hieman” vaikeampi järjestää kuin tila-taksia.

  Matkaile ja lentele enemmän. Aloita vertailu/kirjoittaminen sitten, kun sinulla on kokemusta ja ymmärrät, että matkalla menee aina enemmän rahaa kuin piti ja siellä myös sattuu ja tapahtuu kaikenlaista. Myös viivästyksiä!

 22. Ja tuo oma vesipullo on ehkä tyhmintä mitä olen koskaan kuullut. Jos sinulla ei ole varaa ostaa 2€ hintaista vesipulloa niin älä lähde matkalle! Vai täytätkö vesipullon myös ulkomailla vessassa?

  Suosittelen kaikille juomaan lennon aikana reippaasti vettä. Olo on huomattavasti parempi lennon jälkeen, kun ei ole kuivunut. Ilma koneessa ON kuivaa. Itse juon 0,5l vettä per 2h. Maksaa tai ei. Ja lennän/reissaan koko ajan. Kuulun 100 kerhoon. Sata maata on rikki (103). Ja lasken vain maat, joissa olen väh. 4 päivää.

  Joten hieman kokemusta matkailusta on 37 ikävuoteen kertynyt. Ja lukemattomia tunteja lentokoneessa. Ja myös lentokentillä. Niitä delayta meinaan sattuu ihan joka yhtiölle.

  Ja jos hammas hajoaa, tai jalka, tai vatsa niin suosittelen googlaamaan sellaisen hakusanan kuin matkavakuutus. Ennen hajoamista tosin. Vain todella tyhmä matkustaa ilman matkavakuutusta. Myös lento on osa matkaa. Ei se espanjalainen taksikaan sinun sairaanhoitokuluja korvaa, jos vahinko sattuu. Sitä varten on matkavakuutus. Pätee samalla tavalla myös hampaan lohkeamiseen lentokoneessa. Pienenkin haaverin tai sairastumisen hoitokulut voivat olla ihan älyttömiä ja ilman vakuutusta maksaisin niitä enkä matkustelisi. (Tutkimukset+hoidot+3 yötä sairaalaassa bangkokissa maksoi 2400€, kun helikobakteeri tulehdutti vatsan).

  Ja yksi vielä. Ota matkalle aina mukaan toinen luottokortti. Varalle visa electron tms. Sen kerran, kun se kortti hajoaa niin se hajoaa varmasti ulkomailla. Niin minulle kävi.

  Ja air finlandista. Ei niiden koneet kiillä uutuutta, mutta ihan samalla tavalla ovat hoitaneet homman kuin sas, finnair, lufthansa tai ba. Voisin haukkua finnairin, jos myöhästymisistä puhutaan. Pisimmät delayt heidän kanssaan olen kokenut. Mutta en hauku, koska se voi tapahtua kenen kanssa tahansa. Minulla vain on huono karma finskin kanssa.

  Mutta mielummin aina delay kuin lentoturvallisuuden vaarantaminen. Se on sitten se toinen vaihtoehto. Pyh, se on vaan joku varoitusvalo…eikun menoks!

 23. Tekstisi perusteella olet tainnut matkustella aika vähän.
  Usein kaikkilla lentokentillä (ei siis vain HKI-Vantaan) juomien ja juomien hinnat ovat korkeat. Paljon matkustellut (ja maalaisjärkeä käyttävä) henkilö saattaakin hoksata ottaa mukaan eväitä kuten hedelmiä ja leipiä, jotka saa myös viedä turvatarkastusten toiselle puolelle eli kansainväliselle puolelle.

  Suurinosa valituksestasi ei mielestäni liittynyt air finlandiin ollenkaan, vain lennon myöhästyminen.
  Itse mietin matkan varaamista air finlandin pakettimatkalta.

 24. Air Finland oli meille ainakin ihan hyvä kokemus Kreetalle mentäessä.Lento oli aavistuksen myöhässä, mutta nyt ei olekaan kyse minuuttiaikataulun metroliikenteestä, ateriasta lennolla ei tarvinnut maksaa erikseen, lentoemännät olivat ystävällisiä, kohdeopas oli selkeästi näkyvillä ja neuvomassa mihin bussiin mennä, bussikuljetus hotelliin oli ajallaan, opas tuli sovitusti paikalle, hotelli oli mukava ja kaiken kaikkiaan jäi mukava mielikuva yhtiöstä, joten uusi matka on jo varattu.
  Finnamatkoille emme mene enää vaikka maksettaisiin, koska matka Bulgariaan toimi ihan päinvastoin, plus takaisin tulessa jouduimme odottamaan ulkona terminaalista lähtöselvitystä, että ruotsalaiset (jotka tulivat meidän jälkeemme) pääsivät ensin koneeseen. Sitten tunnin odottelun jälkeen juoksu (todellakin)läpi lähtöselvityksen, tax freen ja sieltä vauhdilla koneeseen. Sitten täällä kotona lentokentällä havaitsimme laukkujemme menneen Arlandaan ja ruotsalaisten laukut olivat tulleet Helsinki Vantaalle. Sitten jonotat vuoroasi parinsadan muun ihmisen kanssa aamuyöllä asiaa selvitystiskillä.Ei enää Finnmatkoille kiitos !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.