Fakeaway-ruoka

Panda Expressin Orange Chicken -resepti
Panda Expressin Orange Chicken -resepti

Yksi hieno säästövinkki johon törmää jatkuvasti brittiläisissä säästämisblogeissa ja -instoissa on fakeaway -ruoka.

Fakeaway -ruoan ideana on tehdä kotona ruokaa, joka normaalisti tilattaisiin kotiin takeaway -ravintolasta. Yleensä tällaista ruokaa tehdään lauantai-iltoina.

Fakeaway -ruoan perusedellytys on että reseptin pitää olla nopea. Ruoan valmistamiseen ei saa mennä puolta tuntia enempää. Jotta ruoan tekemisessä itse olisi järkeä, fakeawayn pitää olla takeawayn tilaamista halvempaa. Lisäksi hyvässä fakeaway -reseptissä lopputulos on syntisen herkullista.

Aiemmin yritimme tehdä takeaway -ruoan sijasta kotona itse pizzaa.  Kauniina ajatuksena oli että pystymme näin kontrolloimaan paremmin suolan (ja rasvan) määrää. Pizzan tekeminen on kuitenkin liian hidasta.

Fake away -reseptit ratkaisevat tämän ongelman. Nykyään jos kaipaamme ruokaa todella nopeasti, teemme usein hampurilaisia. Meidän resepti on muunnelma Jamie Oliverilta.  Tarvittavat ainesosat ovat:

  • ruissämpylöitä
  • 400 grammaa jauhelihaa
  • omena
  • punasipuli
  • balsamico-kastiketta
  • ketsuppia

Viipaloi punasipuli paperinohueksi. Paras lopputulos tulee mandoliinilla. Laita punasipulit hautumaan balsamico-kastikkeeseen. Kuori omenat, poista siemenkota ja tee viipaleita. Jaa jauheliha neljään osaan ja paista pihvit. Kokoa hampurilainen laittamalla pohjalle ketsuppia, sitten pihvi, omenaviipale ja lopuksi päälle punasipulia. Koko hommaan menee aikaa alle puoli tuntia. Jos haluamme lisätä syntiä, valmistamme kylkeen ristikkoperunoita.

Maailmalta löytyy paljon hyviä fake away -reseptejä. Jotkut reseptit (kuten yllä) yrittävät kopioida tismalleen jonkin kuuluisan pikaruokaketjun aterian. Toiset ovat enemminkin muunnelmia.

Tyypillisiä fake away -ruokia ovat kiinalaisten ravintoloiden ateriat, intialaisten ravintoloiden ateriat, kebabit, hampurilaiset ja pizzat.

Tässä pari linkkiä:

Jos haluat hieman terveellisimpiä versioita:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.