Nestekaasun ja nestekaasupullon hinta

Nesteen nestekaasupulloja
Nesteen nestekaasupulloja

Omat grillaukseni tapahtuvat vielä (valitettavasti) perinteisellä hiiligrillillä, mutta kaasugrillin hankkiminen kyllä kovasti kiinnostaisi. Uusimmassa Kuluttaja-lehdessä oli mielenkiintoinen vertailu nestekaasun ja nestekaasupullojen hinnoista.

Kuluttaja-lehden tekemän vertailun mukaan sekä nestekaasun että kaasupullojen hinnat vaihtelevat rajusti. Oheisessa kuvassa näkyy erilaisten nestekaasun täyttömäärien ja nestekaasupullojen halvimmat ja kalleimmat hinnat.

Nestekaasun ja nestekaasupullojen hinnat
Nestekaasun ja nestekaasupullojen hinnat

Testissä olivat mukana:

 • Neste Oil Kaleva, Tampere
 • ABC Auranlaakso, Turku
 • ABC Vuosaaren Satama, Helsinki
 • K-Rauta Merituuli, Espoo
 • K-Rauta Ruoholahti, Helsinki
 • Tulikulma, Espoo
 • Teboil Sammonkatu, Tampere
 • Teboil Tuira, Oulu

Testin tulokset olivat siitä erikoisia, että halvin hinta kaikille tuotteille löytyi K-Rauta Merituulesta Espoosta. Kautta laitain kalleimmat hinnat olivat taas Espoon Tulikulmassa.

Tätä tulosta ei kuitenkaan voi välttämättä yleistää koko maahan. Tuulilasin artikkelissa ”Kaasupullojen hinnoissa ilmaa” vuodelta 2005 nimittäin kerrotaan, että nestekaasun ja nestekaasupullojen osalta halvimmat hinnat löytyvät yleensä sieltä, missä lähellä sijaitsee ”häirikkömyyjiä” eli yrityksiä, jotka myyvät nestekaasua ja nestekaasupulloja muita huomattavasti halvemmalla.

Tuulilasin artikkelin mukaan esimerkiksi Hämeenlinnan Autokeskus Oy myi Hämeenlinnassa vuonna 2005 11 kilon nestekaasupulloa vain 14 eurolla. Tällaiset hintahäiriköt pakottavat myös lähistön huoltoasemat laskemaan hintojaan. Tuulilasin mukaan yleisesti halvimmat hinnat löytyvät nimenomaan konevuokraamoista, ei huoltoasemilta. Kuluttaja-lehden vertailussa ei ollut mukana yhtäkään konevuokraamoa, vain isoja huoltoasemaketjuja ja K-Rauta.

Lisäksi esimerkiksi Woikoski myy tänä kesänä 11 kg nestekaasua 21 eurolla teräspullossa. Puuilon myymälöissä 11 kg nestekaasua teräspullossa maksaa 21,90 euroa. Myös Tokmanni-konsernin myymälöistä (Tarjoustalo, Tokmanni, Vapaa Valinta, Säästötalo Robin Hood jne.) on saanut nestekaasua alle Kuluttaja-lehden vertailun hintojen.

Tämän voisi siis tiivistää niin, että nestekaasun ja nestekaasupullojen vertailu kannattaa. Soittokierrokselle kannattaa kuitenkin ottaa myös muitakin liikkeitä kuin isoja huoltoasemia. Halvin hinta kun löytyy todennäköisesti muualta. Muutaman puhelinsoiton tuoma säästö voi olla jopa kymmeniä euroja.

20 kommenttia

 1. Miksiköhän tuossa kyselyssä ei ole vertailtu oikeasti edullisimpia paikkoja? Puuilossa myydään seuraavasti:

  Nestekaasu 5kg teräspullo kuorineen 65.00 €

  Nestekaasupullon vaihto 5kg teräspullo 13.90 €

  Nestekaasu 11kg teräspullo kuorineen 79.00 €

  Nestekaasupullon vaihto 11kg teräspullo 21.90 €

  Nestekaasu 6kg komposiittipullo kuorineen 89.00 €

  Nestekaasu 10kg komposiittipullo kuorineen 99.00 €

  1. Mihin saa ja saako ollenkaan myytyä tyhjää 5 kg:n Komposiittipulloa? kuoriltaan uutta vastaava. Mikä tällaisen hinta on? Myynnissä Kangasalla.

 2. Tainut jäädä toimittajalta taustatutkimus hieman vähemmälle. Onneksi on Internet. Ja kyllä, Puuilossa on halpaa.

 3. Tampereen Halpahallissa ostin 11kg kaasua teräspulloon 19,90:lla heti juhannuksen jälkeen…
  😉

 4. Onko tietoa kaasun ja sähkön hintavertailusta esim normaalissa ruuanlaitossa kotioloissa?

 5. Tänään kävin teboililla vaihtamassa 6 kg komposiitin täyteen ja 31,50€ oli hinta!! Aika suolaista!!!

 6. Ostin 13.7.2012 Lahden Kärkkäiseltä 11 kg teräspulloon kaasua 15e, hinta melko sopiva. Myivät myös aiemmin keväällä samaan hintaan (rajoitettu tarjousaika)

 7. 38€ Shell Lievestuore huhtikuu 2012 11kg teräs vaihto!!! ja varmasti edullisempi nyt melkein vuoden jälkeen…

 8. Pienenä kuriositeettinä voin mainita, että Kesällä 2012 ostin 13kg kaasupullon (mahtuu 11kg tilalle matkailuautoon) Ranskasta.
  Pullo maksoi 31.50€ ja 13kg kaasu 9€.

  Joku voisi oikeasti tutkia mistä meidän 3-4 kertaiset hintamme eurooppaan verrattuna johtuu, eihän meillä bensakaan maksa 3 kertaa enemmän kuin euroopassa!?

 9. Outoa. Itse saanut aina tasan kahdellakympillä 11kg kaasut St1-asemalta

 10. Vaihdoimme tyhjän 10 kg komposiittipullon 5 kg täyteen komposiittipullon. Hinta Keminmaan TB huoltoasemalla 60 Eur. Onkohan missään noin kallista!?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.