Halvin iPhone 4 haussa

Apple iPhone 4
Apple iPhone 4

Olen näin kesäloman alettua haaveillut uudesta puhelimesta, jolla onnistuisi Facebookissa ajan viettäminen ja sähköpostien lukeminen myös laiturin nokasta käsin. Tällä hetkellä minulla on kaksi kappaletta Nokian E71-puhelimia, jotka eivät tästä tehtävästä suoriudu kovinkaan hyvin arvosanoin. Vahvaksi ehdokkaaksi on noussut mikäs muukaan kuin Apple iPhone 4.

Olenkin etsinyt hieman tietoa siitä, että miten tämän puhelimen saisi Suomenmaassa omakseen halvimmalla. Näyttää siltä, että halvimmat kaupat ostaa iPhone 4:n operaattorilukitsematon versio ovat Gigantti ja hieman yllättäen Elisa. Molemmissa 16 GB iPhone 4 maksaa 599 euroa ja 32 GB iPhone 4 699 euroa. Tätä halvempia hintoja en löytänyt.

Tele Finland myy iPhone 4 32 GB -versiota 576 eurolla 12 kuukauden sopimuksella ja 528 eurolla 24 kuukauden sopimuksella. Tässä on kuitenkin käsittääkseni kysymyksessä operaattorilukittu puhelin ja lisäksi pitäisi sitten ottaa liittymät samalta firmalta.

Nyt ei kuitenkaan ole välttämättä kovinkaan otollinen aika sitoutua ainakaan 24 kuukauden sopimukseen, sillä uusi iPhone 5 julkaistaan mitä ilmeisimmin syyskuussa. Uuden iPhonen julkaisu tarkoittaa ilmeisesti yleensä sitä, että vanhojen hintoja lasketaan 100 – 200 eurolla. Samalla hetkellä myös käytettyjen puhelinten hinnat tipahtavat. Myyntiin uutta iPhone 5:sta ei kuitenkaan odoteta ennen lokakuuta. Sitä, milloin tuota puhelinta saa Suomesta ei vielä tiedetä.

Opin lisäksi tänään, että MacRumors.com-sivustolla on kätevä MacRumors Buyer’s Guide joka kertoo, että onko nyt hyvä, huono vai kohtuullinen hetki ostaa jokin Applen tuote. IPhonen osalta MacRumors-sivuston suositus on ”Älä osta nyt”.

Lopuksi vielä muutama linkki keskustelupalstoille, josta löytyy asiantuntevia neuvoja matkapuhelinliittymistä ja Applen puhelimista:

14 kommenttia

 1. Syksyllä tosiaan tulee mitä luultivimmin tuo uusi iPhone-malli kun sitä ei kerta julkastu nyt kesällä niinku aiempina vuosina. Joten kannattanee oottaa syksyyn jos ei oo hirvee hätä ton puhelimen hankinnan kanssa nii ei arvo tipu heti kättelyssä. Ite ostin tän nelosen tossa viime syksynä Elisalta 32 gigan versiona. Pienenä vinkkinä kannattaa ottaa huomioon tuo Elisan kapulanvaihtonvaihtokampanja josta saa pienen 20 euron taskuraha-alennuksen vanhasta kapulasta. Kapulaks käy vaikka vaikka Nokian vanha 3310 tai muu vastaava jos niitä sattuu laatikon pohjalta löytymään.

 2. Nyt kyllä osui aihe hyvin myös omaan elämäntilanteeseen. Olen itse viimeiset pari päivää tutkinut I-phonen hintoja ja liittymiä. On kyllä teleoperaattoreilla paljon ilmaa hinnoissa ja hinnat tippuvat huomattavan paljon kun sanoo että saa muualta halvemmalla. Esimerkiksi juuri äsken soitin Telefinlandin asiakaspalveluun ja pyysin tarjousta liittymästä missä olisi 250 minuuttia puhetta, 1000 tekstaria, ja rajaton netti maksimi nopeudella, sekä I-phone 4 16 Gb. Hinta oli aluksi 45 € kuukaudessa, mutta puhelun päätteeksi päästiin jo hintaan 27 € kuukaudessa mikä kuulosti jo melkoisen hyvältä tarjoukselta.

 3. kannattaa tsekata myös android vaihtoehdot joita voi olla halvempiakin, esim htc

 4. Laiturinnokkaan: minikannettava 199 € + käytetty mokkula esim. 40 € + liittymä datalla 5 €/kk.

 5. Itselläni on iPhone 3gs, ja on mainia puhelin kyllä tuo. Tosin itse olen opiskelija/duunari, joten esimerkiksi aivan ala-arvoinen kalenteri ei minua niin haittaa. Toinen mikä on surkea on akunkesto ja kolmantena herätyskello, johonka EI todellakaan voi luottaa. Sinuna katsoisin Nokian tai jonkun muun laitevalmistajan puhelinta, sillä luulen että sinulle nuo kyseiset ominaisuudet ovat tärkeämpiä. Huvipuhelimena erinomainen, mutta ”työkäyttöön” en hommaisi.

 6. Kannattaa soittaa asiakaspalveluun ja neuvotella hinnasta, tele finlandilta saa ainakin alennuksia.

 7. Tällä hetkellä Sonera myy nettikaupassaan iPhone 4 16GB -mallia hintaan 408€ + 24 kuukauden sopimus; tuo sopimus maksaa minimissään 24kk x 1,99€/kk. Tuo on kohtuullisen hyvä tarjous sellaiselle, jolla on ennestään Soneran tai TeleFinlandin liittymä.

  Kannattaa myös tarkkailla Stockmannin kamppistarjouksia tulevilla syksyn hulluilla päivillä. Ainakin viimeisillä hulluilla päivillä on ollut tarjolla Soneran kamppistarjous iPhonesta, mm. viime syksynä iPhone 3GS:n sai hintaan 299€ + 24 kuukauden sopimus.

 8. Suosittelen saunalahdelta ZTE Bladea, edullinen hinta ja nettiyhteyskin alle 4e/kk – itse olen bladea käyttänut ja hinta/laatu suhde on tuossa luurissa lyömätön.

 9. ZTE on hidas roskakasa jonka vanhentunut prosessori saa veren kiehumaan. #gs on mainio työpuhelin jota käytän päivittäin erittäin tyytyväisenä. Ostin tämän vuoden vanhana hintaan 250€ liittymänä soneran prepaid joka on uskomattoman edullinen yhdistelmä. Jos on mahdollisuus wifiin ei matkapuhelindataa tai nettiliittymää tarvitse juurikaan yhtään: itse en lainkaan.
  Takaisin tuohon ZTE:hen: hinta on halpa mutta niin on pirkka pakasteetkin eikä niissä ole useimmitenkaan ruokaa vaan lisäaineita.
  Herätyskello toiminut moitteetta eikä kalenterissakaan ole moitittavaa (?) eli lienee henkilökohtaisesta mieltymyksestä kyse.
  I phone 4 molemmat puolet niin etu kuin takapuoli on lasia joka ei tunnetusti kestä iskua tai taittoa. Siis nelosen hankintaan saat laskea automaattisesti suojakuoren(20-40€)

 10. Kali:

  Iphone 3GS:ssä on prosessori vuodelta 2005, Zte vuodelta 2009.

  Zte:n saa alle 200e UUTENA (Takuulla), 3GS:n 250e käytettynä.

  3GS:n tulevaisuus on jo vaakalaudalla kun ipohne5 tulee.

  3GS:n näytön resoluutio ei pärjää ZTE:lle, joka on oleellista netti selauksessa.

  3GS:n kalenteritoiminnot ovat aataminaikaiset

 11. Heh,

  Pitäiskö nuukalijan ottaa laskelmissaan huomioon myös sellainen asia kuin rahan arvon muutos? Osissa maksettuna tuo suunnittelemasi summa on jotain muuta kuin alkuperäinen. Tämä ei vielä vaikuta valintaan, koska kaikkien puhelinmallien hinnat muuttuvat samalla tavalla ajan mittaan inflaation takia. Toisaalta mikäli huomioit jäännösarvon, niin tilanne saattaa muuttua jonkun toisen mallin eduksi. Tämä on toki hankalaa, koska on vaikea sanoa mikä on jäännösarvo tietylle mallille kahden vuoden päästä. Kustannuksiahan tässä ei huomioida, koska takuu on sen pari vuotta voimassa, joka on tuo laskenta-aikaväli.

  Pihtaaja voisi myös harkita puhelimensa tilaamista ulkomaisista verkkokaupoista euroopan alueelta, ei tulisi tullia ja hinta voisi olla paljon halvempi. Jäännösarvo huomioiden kauppa voisi olla paljonkin parempi kuin Suomessa. Pelkästään hinnallisesti tuijoteltuna kyseeseen voisi tulla myös käytetyn luurin hankinta, onhan niissäkin takuuta.

 12. Katsokaapa nettimarkkina.com sivustoilla, kun lapinpojat myy pilkkahintaan uusia iphoneja. kysymys kuuluu, mistä moinen ?? en ole saanut selitystä tähän. viimmeisin hinta oli Muonion myyjällä 190 €. kaksi kappaletta olisi myynnissä.
  Yksi Simosta myyjä joutuu käräjille kun ei ollut ilmoitukseen katetta, lisäksi ”kovapää” kun ei suostu maksamaan rahoja takaisin, nyt sitten korkojen kera, mieluusti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.