Jouluun on enää 345 päivää

Tämä voi kuulostaa äkkiseltään vähän oudolta vinkiltä, mutta jouluun on tosiaan enää 345 päivää. On siis hyvä aika aloittaa siihen varautuminen!

Jos jossakin kaupassa on sellaisia vielä jäljellä, saa kaikki joulukoristeet joulun jälkeen yleensä -70 %  alennuksella. Jos kuusen valosarjasta paloi lamppu tai kaipaat kuuseen uutta latvatähteä, kipaise Tokmannille. Joulukoristeiden lisäksi myös mm. lahjapaperit ja jouluruoat saa puoli-ilmaiseksi. Joulukinkku -50 % tarjouksella on todella halpaa lihaa.

Mikäli kinkun ostaminen tammikuussa on turhan rankkaa, kannattaa harkita säästötilin perustamista ensi vuoden joululahjoille. Nordean mukaan suomalaiset käyttivät vuonna 2014 joululahjoihin keskimäärin 311 euroa henkeä kohti. Aloittamalla säästämisen jo nyt, voit toivottavasti välttää luotolla ja osamaksulla ostamisen.

Kyllä, verkkokauppojen ”maksa vasta helmikuussa” -tarjous kuulostaa todella hyvältä. Suurin osa luotolla ostajista päätyy kuitenkin lopulta luottoasiakkaaksi. Pahimmillaan 311 euron joululahjat tulevatkin maksamaan 622 euroa korkojen, kulujen ja tilinhoitopalkkioiden jälkeen.

Kolmas hyvä vinkki on pistää tarpeettomat lahjat myyntiin välittömästi. Käytetystä ja avaamattomasta tuotteesta saa aina enemmän kuin kerran kokeillusta.

Myyntikelvottomat lahjat voi laittaa valmiiksi odottamaan lahjaksi antamasta jollekin toiselle ensi vuonna. Kannattaa kuitenkin merkitä, että keneltä sai minkäkin lahjan.

Jos on oikein säästäväinen, voi joululahjoista ottaa talteen lahjapaperit ja pakkauksetkin. Meidän taloudessa tosin päätin, että paperit ja pakkaukset menevät roskiin.

Oletko itse jo aloittanut säästämisen ensi joulua varten?

Yksi kommentti

  1. Olisi mukavaa, jos nuo kaikki jouluruuat kestäisivät pidempään pakastettuna. Viimeisiä glögejä tässä juodaan ja viikonloppuna paistettiin joulutorttuja. Maaliskuun lopussa joulutorttuja? Kyllä. Pakasteissa oli tarjouksia. Taisi päiväys olla syynä tarjouksille.

    Joululahjoja ei osteta ja näin ne rajat voi säästää. Saaduista suklaarasioista kannattaa katsoa päiväykset. Ne voi paketoida sitten seuraavalle vuodelle uudestaan. Paketti on kuitenkin tarkastettava, että siellä ei ole muuta sisällä, jos se on kääritty.

    Viime kesällä juhannuksen korvilla tuli keiteltyä niitä joulupuuroja. Makkaran korvikkeena toimi ihan hyvin vaikka se kabanossi korvasikin sen kinkun juhannuspöydässä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.