Urheilulla eroon velkavaikeuksista

Törmäsin pari päivää sitten (taas) aika hauskaan säästövinkkiin. Zen Habits -blogia pitävä Leo Babauta kirjoittaa, että säännöllinen liikunta auttoi häntä pääsemään eroon velkavaikeuksista:

Elämässäni oli aikoja, vuonna 2005 ja sitä ennen, jolloin pystynyt liikkumaan säännöllisesti. Halusin kkovasti ja tiesin, että minun pitäisi, mutta en voinut.

Jotkut teistä ovat ehkä tässä tilanteessa nyt.

Haluan sanoa teille: tämä on ihan ok. Teissä ei ole mitään vikaa. Se, että ei voi liikkua säännöllisesti on normaalia ja se ei tarkoita, että teissä olisi jotain vikaa. Vika on metodeissa.

Nykyään liikun hyvin säännöllisesti, 4-6 kertaa viikossa rippuen miten lasketaan (onko mäkeä ylös juokseminen lasten kanssa tai puolen tunnin kävely huvin vuoksi liikuntaa?). Minut muutti se, että opin parempia metodeja.

Minun ei tarvinnut muuttaa itseäni aloittaakseni liikkumista. Mutta tässä tulee yllätys: säännöllinen liikunta muutti minua.

En ole sama henkilö kuin 9 vuotta sitten.

Ensinnäkin olen laihempi ja minulla on enemmän lihasta. Mutta olen myös päässyt eroon veloistani, parantanut ihmissuhteitani, tullut paremmaksi isäksi ja aloittanut oman yritykseni.

Muuttiko liikunta tämän kaiken? Kyllä, se muutti minua voimakkailla tavoilla, joiden ansiosta pystyin saavuttamaan tuon kaiken.

Leo Babauta mainitsee liikunnan positiivisiksi vaikutuksiksi muun muassa:

  1. Kohentuneen luottamuksen omaan kykyyn saavuttaa asioita
  2. Paremman terveydentilan
  3. Fyysisen voiman kasvun sekä paremman itseluottamuksen
  4. Esimerkin näyttämisen lapsille
  5. Oman itsensä motivoimisen oppimisen

Joten… jos olet velkavaikeuksissa… mene lenkille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.