Kokeile uusia, ilmaisia asioita

Jotakin vähän erilaista
Jotakin vähän erilaista

Yleensä jos minulla on liikaa vapaa-aikaa, keksin itselleni jotakin tekemistä joka maksaa rahaa.

Nuorempana – ja edelleenkin – tämä on ollut baarissa käyntiä. Hitto, en edes halua ajatella paljonko rahaa olen baareihin laittanut. (Laskin joskus opiskeluajan loppupuolella että tuo luku olisi jotakin 25 000 euron tienoilla.)

Toinen oikein perusvastaus on elokuvissa käyminen. Tuokaan ei ole kuitenkaan mitään halpaa lystiä.

Valaistuksi hautausmaaksi kutsuttu kotikaupunkini Hämeenlinna on kuitenkin tämäkin täynnä erilaisia ilmaisia tai lähes ilmaisia aktiviteetteja.

Monet näistä ilmaisista tapahtumista ovat osoittautuneet paljon maksullisia tapahtumia paremmiksi.

Ilmaisissa tapahtumissa on sellainenkin hyvä puoli että niihin on helppo saada kaveritkin mukaan. Ja vaikka ei saisikaan, noissa voi tavata mielenkiintoisia uusia ihmisiä.

Oma ongelmani on että en viihdy hirveän hyvin uusissa tilanteissa.

Tämä oli aika lievästi ilmaistu. Yritetään uudelleen.

Mikä tahansa tilanne, jossa joudun tekemään jotakin uutta, menemään johonkin minulle tuntemattomaan paikkaan tai näkemään minulle tuntemattomia ihmisiä saa minut yleensä menettämään yöuneni kahdeksi viikoksi, käpertymään nurkkaan sikiöasentoon, hyperventiloimaan ja itkemään äitiä.

Olen kuitenkin haaveillut että rohkaisisin itseni sen verran että kävisin tsekkaamassa jossakin vaiheessa seuraavat jutut:

 • Jokin taidenäyttely (jossa on muitakin ihmisiä).
 • Sinfoniaorkesterin esitys. Näin että Oulussa oli ollut tällainen kauppakeskuksessa. En ole muistini mukaan ikinä kuullut klassista musiikkia livenä.
 • Joku hyväntekeväisyysjuttu jossa voisi jotenkin itse konkreettisesti olla auttamassa muita. Olen ajatellut että esimerkiksi pakolaisten kanssa toimiminen voisi olla hyvää vastapainoa MV-lehden lukemiselle yksin kotona istumiselle.
 • Poliittinen tilaisuus. Näistä saa kuulemma ilmaista kahvia.
 • (Helluntai)seurakunnan jumalanpalvelus. Onko helluntailaisilla tuollaisia? Pääseeköhän niihin kuka vaan katsomaan? No, joka tapauksessa, tämä on ollut mielessä.
 • Jotakin ituhippeilyä. Vegaaninen kokkikurssi?
 • Joku uskomattoman hyvä avoin yliopistoluento. Kävin katsomassa yhden tällaisen paikallisessa ammattikorkeakoulussa.

Näiden lisäksi ooppera ja baletti olisi hauska kokea joskus. Olen kuitenkin käsittänyt että nuo ovat törkeän kalliita. Pääsisiköhän jotain harjoituksia katsomaan halvemmalla?

Toisaalta voisi vaan vetää riskillä ja heittää tikkaa paikallislehden Tapahtumat-sivulle.

Ps. Minulla on tästä vinkistä vähän deja vu -ilmiö. Ihan kuin olisin tehnyt tämän saman blogijutun joskus aiemminkin. No, antaa mennä. Kertaus on opintojen äiti.

2 kommenttia

 1. Toimin itse vapaaehtoisena Ehjä ry:llä ja tykkään kovasti.

  Baletti ja ooppera on toisinaan huonoimmilla paikoilla noin samanhintaista kuin elokuvissa käynti. Suosittelen käymään ainakin kerran molemmissa.

  Itse haluaisin astua oman laatikkoni ulkopuolelle ja kokeilla jotakin tanssia ihan muutaman tunnin verran.

 2. Moi,
  kiva kirjotus ja hyvä idea tehdä tommosia ilmasia ja itselle uusia asioita. Rohkea veto myös että kokeilisit käydä jossain seurakunnassa. Suosittelen. Jos Hämeenlinnan suunnalla vaikutat ni siellä on ainakin Hämeenlinnan helluntaiseurakunta (Turuntie 12). Joka su klo 11 jumalanpalvelus. En ole itse käynyt mutta jos olet sanojesi mittainen mies ni sinne vaan. Ja joo, on ne ilmaisia ja sinne saa mennä kuka vain ihan ilmoittautumatta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.