100 päivän häsläyshaaste

Häslää kuin Karrivee (Kuva: Andrew Kelly)
Häslää kuin Karrivee (Kuva: Andrew Kelly)

Early to bed and early to rise, makes a man healthy, wealthy, and wise.

Benjamin Franklin

Kesä on tunnetusti sitä aikaa kun yrityselämä Suomessa hiljenee. Juhannuksen jälkeen on mahdotonta saada enää ketään palaveriin. Vähän alasta riippuen töihin palataan (pienessä kohmelossa) aikaisintaan elokuun alussa. Joillakin aloilla lomafiilikset tuntuvat jatkuvan syyskuun puolelle.

Minulle tällainen tekemättömyys kesällä ei sovi ollenkaan. Tarvitsen päivääni rutiineja. Tämän vuoksi kehittelimme kaverini kanssa viikko sitten minulle hauskan kesähaasteen.

Haasteen kantava ajatuksena on saada minut sadan päivän ajaksi opiskelijasta tekijäksi. Tämä onnistuu pääasiassa niin että minun tulee tuottaa seuraavan 100 päivän aikana verkkoon niin paljon sisältöä kuin mahdollista. Fokus on sisällön tuottamisessa lähinnä siksi että tämä on se aihe jossa suurimmat henkiset blokkini ovat.

Nimesimme tämän haasteen englanniksi Hundred day hustle -haasteeksi (#hundreddayhustle?) tai tuttavallisemmin sadan päivän häsläykseksi.

Valtaosa (yli 90 %) tuottamastani sisällöstä on jäänyt piiloon. Osittain tämä johtuu siitä että luon tämän sisällön deep webiin. Minusta on tullut myös (omasta mielestäni) liian itsekriittinen. Luodakseni jotakin uutta, minun täytyy tulla uudelleen aloittelijaksi.

Tavoitteeni seuraavan sadan päivän ajalle ovat seuraavat:

  1. Avata Instagram-tilini ja verifioida tilini (ns. verified badge).
  2. Tehdä joka päivä jotakin videosisältöä sekä Instagramiin (Stories) että Youtubeen.
  3. Julkaista yksi uusi artikkeli Tarkan markan blogissa joka päivä.
  4. Päivittää yksi Tarkan markan sivu joka päivä.
  5. Julkaista kolme uutta blogijuttua Pikkutarkassa viikottain.
  6. Lähettää Tarkan markan uutiskirje joka viikko.
  7. Edistää uusien sivustojen julkaisua jollakin merkittävällä tavalla joka päivä.

Näiden lisäksi minulla on yksi holy grail -tavoite, jonka jätän kertomatta julkisesti. Jaan tämän tavoitteen ainoastaan lähipiirilleni.

Minulla on myös yksi pienempi tavoite, jonka toteutuminen olisi niin sanottu kirsikka kakun päälle.

Viitekehykseksi tekemiselle otan Gary Vaynerchukin ohjeet, spesifimmin hänen Garyvee Content Model -nimellä tunnetun deckin. Aion lisäksi lainata toimintamalleja Timothy Ferrisin kirjasta Tools of Titans. Kolmas esikuvani tulee olemaan Joe Rogan.

Koska rakastan kilpailuja ja vedonlyöntejä, loimme kaverini kanssa tietyt tavoitteet, joihin minun tulee päästä. Aina kun tavoite on saavutettu, seuraa palkinto. Kun pääsen tavoitteeseeni, julkaisen sekä palkinnon että sen mikä tavoite oli.

Noudatimme tavoitteiden asettamisessa aikoinaan Startup Schoolissa kuulemaani ohjetta siitä että tavoitteita pitää asettaa kaikille tasoille.

Koska tiedostan omat taipumukseni, haasteelle on asetetut tietyt reunaehdot sekä stop loss -mittarit. Ideana ei ole että ajan itseni piippuun tekemällä hommia 20 tuntia Red Bullin voimalla ensimmäisen viikon aikana. Kysymys on itseni ja erityisesti omien pelkojeni voittamisesta. Jotta tämä ei unohtuisi, seuraan seuraavia mittareita (leposyke + HRV, treenikerrat / vko, peruskuntotunnit / vko, yöuni, verensokerin vaihtelut).

J.K. Kyllä, tiedän. Olen tehnyt sitä kahdeksan viikon juttua jo 7 päivää. 

3 kommenttia

  1. Tsemppiä tekemiseen! Kuulostaa hyvälle ja jään odottamaan materiaalia. Ps. Älä unohda facea kun täältä luen todennäköisemmin kuin ig

  2. Kova haaste, ei mahdoton. MG seuraa mielenkiinnolla ja kannustaa projektin aikana 😉

  3. Mielenkiintoista! Olisipa itsellänikin sparrauskaveri, niin voisin aloittaa jotain samantyyppistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.