Pakastimesta syömisen kuukausi

Vähän tyhjempi pakastin
Vähän tyhjempi pakastin

Kiitos (jälleen kerran) avovaimoni, aloitimme reilu viikko sitten pakastimesta syömisen kuukauden.

Tälle oli useita kimmokkeita:

 1. Nyt on vuoden pimein aika ja (kohta) pahin flunssakausi. Tässä mielessä juuri tämä aika vuodesta vaikuttaisi olevan fiksuin aika marjojen syömiselle.
 2. Ostin arkkupakastimeemme melkoisen kasan paikallisten metsästäjien ampumaa hirvenlihaa. Nämä lihat vaativat tilaa.
 3. Kohta tulee joulu. Joulun jälkeen pakastimeen on aina päätynyt syömättömiä jouluruokia, varsinkin tuota pahuksen kinkkua. Sanon pahuksen kinkkua koska en oikeasti edes liiemmin välitä sianlihasta.
 4. Joulun jälkeen kaupat myyvät jouluruokia joskus käsittämättömillä alennuksilla. Rakastan Saarioisten lanttulaatikkoa. Aion ostaa tuota pakkaseen aika reilusti jos vain löydän sitä kunnon alennuksella.
 5. Monet pakastetut ruoat (padat, keitot) toimivat hirveän hyvin juuri tähän aikaan vuodesta.
 6. Raha. Kuukausittain ruokatilille laittamamme raha ei ole enää riittänyt kuukauden ostosten tekemiseen.

Aiomme kuitenkin jättää jonkun verran esimerkiksi mansikoita vielä sydäntalveksikin. Hedelmien ja marjojen hinta kun ei ole käsittääkseni vielä aivan huipussaan kaupassa.

Hanki kaikki kanta-asiakaskortit

50 eurolla bensaa 3,24 eurolla
50 eurolla bensaa 3,24 eurolla

Kirjoitin jo aiemmin siitä kuinka maksoin lennoistani 259,59 euroa liikaa koska en ollut hereillä Finnair Plus -pisteiden kanssa.

Samaan Finnair Plus -teemaan liittyen minulla ja avovaimollani oli menossa marraskuun lopussa vanhaksi Finnair Plus -pisteitä. Meidän piti aluksi käyttää nämä lentoihin. Lopulta hankin niillä eilen kaksi 50 euron lahjakorttia Nesteelle. Hankin oman korttini 20 000 Finnair Plus -pisteellä ja avovaimoni käytti tuohon korttiin 3,24 euroa ja 18 500 pistettä.

Koko tämä Finnair Plus -episodi sai minut heräämään siihen että kanta-asiakaskorttien käyttöni on ollut (edelleen) hävettävän heikkoa.

Kytkinkin tuossa viime viikolla Stockmannin ja Finnairin korttini yhteen. Nyt saan kaikista Stockmannin ostoksista yhden Finnairin pisteen per käytetty euro.

Uusi tavoitteni onkin maksimoida tämä pistepeli kunnolla.

Esimerkiksi The Simple Dollar suosittelee liittymistä kaikkiin mahdollisiin etuohjelmiin. The Simple Dollar ehdottaa myös kaikkien mahdollisten kauppojen ja verkkokauppojen uutiskirjeen tilaamista. Gmailissa kauppojen promootiot menevät kätevästi omalle välilehdelleen joten tuo ei edes hirveästi haittaa sähköpostin käyttöä.

Tällä hetkellä eniten käyttämäni kanta-asiakasohjelmat ovat:

 • S-Etukortti. No-brainer.
 • K-Plussa. Tästä tuli no-brainer kun pisteet sai rahana tilille. Plussa-pisteet tulevat nyt Plussa-rahana digitaalisesti. No, ne saa käytettyä ostoksiin.
 • Ikea Family. Tällä hankin halvemmat ruoat Ikean ravintoloissa.
 • Finnair Plus. Tänä vuonna tehtyjen muutosten myötä todella kova etuohjelma.
 • Club One. Tallinkin joululahjakoodit ovat huikean hyviä. Eri järjestöjen jäsenenä pääsee suoraan Silver-tasolle.

Yritänkin nyt hankkia ja kerätä yhteen kasaan kaikki mahdolliset kortit mitä vain löydän. Lisäksi yritän erityisesti maksimoida Finnairin ja Norwegianin pisteet.

Voi jopa olla että päädyn ottamaan jonkun… *gasp* …luottokortin. Tuo American Express Platinum houkuttelee edelleen.

Onko vinkkejä täysin no brainer -etuohjelmista tai lähteistä mistä löytyisi hyvää tietoa parhaista etuohjelmista / kikoista?

Uusia säästötavoitteita

Uusi BMW X3
Uusi BMW X3

Olen jo pistänyt tulotavoitteeni uusiksi. Huomasin tänään yhden kaverini kanssa keskustellessani että minulta on nyt parin vuoden ajan puuttunut kunnon säästötavoitteet.

En nyt tarkoita säästötavoitteella eläkesäästötavoitteita. Tuo on ihan oma projektinsa.

Tarkoitan tällaisia ihan ”perinteisiä” ja bucket list- säästötavoitteita.

Tämä lista on vielä vähän hähmäinen mutta (näin Jon Olssonin videoita katsottuani) ajattelin tuonne listalle seuraavia juttuja:

 • Uusi BMW X3. Vanhan mallin sai karvalakkiversiona 60 000 eurolla. Tähän pitäisi budjetoida lisävarusteineen (Adaptive Drive, adaptiivinen vakionopeudensäädin + turvavarusteet, comfort-istuimet, kattoluukku, vetokoukku) varmaan 85 000 euroa. Tuo julkaistaneen ensi vuoden alkupuolella ja tilaukset voisi laittaa sisään varmaan alkusyksystä. Sopiva aika tavoitteelle voisi olla tasan vuosi eli 27.11.2017.
 • Nimbus 305 Coupé. Tämän ruotsalaisen matkaveneen hinta on n. 250 000 euroa. Pistetään varusteisiin ja bensaan 30 000 euroa päälle eli 300 000 euroa. Aikataulu… Paha. 2,5 vuoden päästä kesällä, tilaus sisään venemessuilla? 10.2.2019.
 • Omakotitalo Espoosta. Olen katsellut näiden hintoja ja sopivien hinnat ovat liikkuneet 750 000 euron kieppeillä. Tämä voisi olla hankittuna ennen 40 ikävuotta. Laitan siis tähän aikatauluksi 24.12.2018.
 • Kesämökki Hauho-Hämeenlinna -akselilta. Yksi perinteinen tavoite on kesämökki. Sopivien hinnat näyttävät liikkuvan tuolla 400 000 eurossa. Tämä voisi olla hankittuna viiden vuoden päästä kesällä. Laitetaan tähän 1.5.2021.
 • Asunto New Yorkista. Hintalapun laittaminen tälle on vähän hankalampi. Asuntojen hinnat kun vaihtelevat todella reilusti. Näyttäisi siltä että tähän pitäisi budjetoida 12 000 000 euroa. Kiva aikataulu voisi olla 45-vuotisjuhlien viettäminen täällä. Pistetään… 1.11.2023. Ehtii vähän sisustaakin.

Näiden pohjalta voisi sitten laskea tarvittavia vuosituloja. Tuohon viimeiseen tavoitteeseen vuositulojen pitäisi olla Bankraten laskurin mukaan 5,5 miljoonaa euroa vuodessa.

Tekemistä vaille valmis, taas kerran.

Perussalkku indeksirahastoilla

Olen nyt istunut aika pitkään näiden indeksirahastoihin liittyvien juttujeni päällä.

Ajatukseni siis on selvittää että minkälainen indeksirahastoista koottu salkku olisi optimaalinen millekin riskinsietokyvylle ja sijoitettavalle rahasummalle.

Yksi versio perussalkusta olisi nyt tässä:

 • 20 % Vanguard VTI (USA:n osakkeet)
 • 10 % Vanguard VEA (Ulkomaiset osakkeet)
 • 10 % Vanguard VWO (Kehittyvien markkinoiden osakkeet)
 • 15 % Vanguard VIG (Osinko-osakkeet)
 • 5 % Vanguard VNQ (Asuntomarkkinat)
 • 30 % iShares LQD (Yrityslainat)
 • 10 % iShares EMB (Kehittyvien markkinoiden lainat)

Tämän pitäisi pelittää aika hyvin keskimääräiselle riskinsietokyvylle.

Tässä on aika montaa omaisuusluokkaa eli sijoitettavan rahasumman pitäisi olla tässä yli 100 000 €.

Tämä on vielä kauhean karkeaa mutta hei, jostakin tämä piti aloittaa.

Myrkyttömät puhdistusaineet testissä

Method keittiöpuhdistusaine
Method keittiöpuhdistusaine

Olen aina halunnut tehdä tänne blogiin tällaisen mammablogityylisen yhteistyöpostauksen. Tämä on nyt niin lähellä sellaista kuin pystyn. Sain nimittäin nämä Methodin puhdistusaineet ilmaiseksi testiin (Kiitos Eettinen Luksus Oy).

Koko juttu lähti siitä että kyselin jossakin Facebook-ryhmässä (en muista missä) siivousvinkkien perään. Jotenkin tämä juttu johti siihen että aloin etsiä tietoa myrkyttömistä puhdistusaineista ja -menetelmistä.

(Välihuomautuksena että minua ei kiinnosta tämän blogin kontekstissa ekologisuus eikä eettisyys. En ole kiinnostunut ympäristösertifikaateista. Tuotteet saavat olla testattuja eläimillä. Sijoitusrahastot saavat sijoittaa aseteollisuuteen. Vaatteet saavat olla tehtyjä pikkulasten toimesta.)

Suurin ei-ei minulle ovat antibakteeriset puhdistusaineet. Mielestäni tuollaiset mömmöt ovat… no, saatanasta. Toiseksi pahin juttu on jos puhdistusaineiden haitat ovat suuremmat kuin hyödyt. Olen täysin vakuuttunut että puhdas koti ja syöpä eivät ole toisensa pois sulkevia asioita.

Sain ja löysin kasan erilaisia ehdotuksia miten puhdistaa koti mahdollisimman myrkyttömästi.

(Toisena välihuomautuksena että kyllä, kokeilin läpi nämä etikat, soodat ja muut ”kokeile tätä nerokasta ja luonnollista keinoa”. Kyllä, kokeilin myös puhdistuskiveä. Kyllä, se naarmutti keittiön hanamme niin että nyt lika jää siihen kiinni entistä tiukemmin.)

Puhdistusaineiden osalta mielenkiintoisin vaihtoehto oli Method. Tykkäsin Methodin tuotteista siksi että heidän ”ideologiansa” oli lähinnä sitä mitä haen.

Testaamani Methodin tuotteet olivat:

 • yleispuhdistusaine (verigreippi)
 • keittiön puhdistusaine (klementiini)
 • kylpyhuonesuihke (ylang ylang)

Mikä on testin lopputulos? No, näissä on plussia ja miinuksia.

Keittiön puhdistusaine ei ”räjäyttänyt kalkkisaostumia pois” hanan ympäriltä. Toisaalta tähän ei ole kyennyt mikään muukaan aine. Kylpyhuonesuihkeessa jäi vähän epäselväksi että uskaltaako sen muka oikeasti jättää seinään ja mitä se tekee noille laattojen saumoille.

Varsinaisen puhdistustehon osalta on paha sanoa mitään. Minulla kun ei ole mittalaboratoriota käytössäni. En siis tiedä että voiko olla niin että poistaisiko joku tuote enemmän jotakin bakteereita vaikkapa keittiöstä. Toisaalta, enpä tiedä sitä muistakaan aineista.

Ehdottomana plussana on että näitä aineita on törkeästi mukavampi käyttää kuin vaikkapa Ajaxia. Siinä missä Ajaxin aineista jää sellainen aivan järkyttävä löyhkä koko asuntoon, näiden tuoksu on miellyttävä. Näiden käyttökokemus on muutenkin hemmetisti parempi.

Erityisesti tuo keittiön puhdistusaine on ihan loistava. Sokeripala lieteen, Viledan Miraclean ja Active Srub tiukoille tahroille, puhdistus Methodin keittiön puhdistusaineella ja pyyhkiminen mikrokuituliinalla. A-vot.

Lopputulos siis on että kaikki aineet jäävät käyttöön ja esimerkiksi Ajax jää jatkossa ainakin noiden suihkeiden osalta kauppaan.

Ps. Minulle kerrottiin että nyt jo valtaosa Methodin puhdistusaineista on ilman methylisothiazolinone ja methylchoroisothiazolinone -säilöntäaineita. Tämä voi olla jollekin relevantti tieto.

”Vanhentunut” S-ryhmän lahjakortti ei välttämättä ole vanhentunut

S-ryhmän lahjakortteja (ehkä tuollaisia vanhoja)
S-ryhmän lahjakortteja (ehkä tuollaisia vanhoja)

Olen kirjoitellut tänne blogiin aiemminkin siitä miten lahjakortit ovat saatanasta joskus vähän huono juttu. Tämä tuli todistettua taas tänään.

Olen aikoinaan saanut 50 euron arvoisen S-ryhmän lahjakortin.

Avovaimoni yritti ostaa tällä lahjakortilla ruokaa pari päivää sitten. Kassa kuitenkin sanoi että kortti on ilmeisesti vanhentunut.

Avovaimoni kertoi tästä minulle. Kokeilin samaa itse. Sama juttu. Kassa epäili että kortti on mennyt vanhaksi. Kassa kuitenkin kertoi että hän ei ollut ikinä aiemmin nähnyt järjestelmän antamaa virhettä.

Itse näin virheet, joissa luki (en saanut näitä ylös) suunnilleen näin:

 • Mastercard… yhdistetään
 • Maksujärjestelmä ei ole voimassa / virheellinen

Koska olen tällainen nörtti, tuo vilaukselta näkemäni virheilmoitus sai minut epäilemään että ehkäpä S-ryhmä on jossakin vaiheessa vaihtanut lahjakorttien järjestelmää.

Ajoin siis Hämeenlinnan keskustasta Prismaan, jossa oli avoinna oleva S-ryhmän asiakaspalvelu.

Tuolla tuli sama virhe. Ensimmäinen reaktio oli että korttini on vanhentunut. Olin kuitenkin 99 % varma että korttini ei voi vanhentua koska se on annettu minulle ikuisesti voimassa olevana korttina.

Ystävällinen asiakaspalvelija kaivoikin arkistojen kätköistä jonkun sisäisen ohjeen näistä korteista. S-ryhmä on muuttanut lahjakorttisysteemejään. Hän kertoi minulle että korttini voidaan vaihtaa uudenmalliseen korttiin, jonka saldo on laskeva.

Mainitsin että eihän kauppa voi näin tehdä yksipuolisella päätöksellä. Pyysin saada nähdä mitä tuossa ohjeessa lukee. Hän sanoi ettei voi näyttää sitä minulle. Sääli.

Mutta kuitenkin. Jos sinulla on S-ryhmän lahjakortti, joka antaa omituisen virheilmoituksen kassalla, lahjakorttisi ei välttämättä ole arvoton. Älä siis heitä sitä roskiin vaan käy jossakin S-ryhmän asiakaspalvelupisteessä tsekkaamassa tilanne.

Sen perusteella mitä käsitin, ikuisesti voimassa olevat kortit ovat edelleen ikuisesti voimassa. Niillä maksaminen on vain melkoinen operaatio. Toinen vaihtoehto on vaihtaa kortti uuteen malliin kuten tein itse. Etuna tässä on että korttia ei ole pakko käyttää kerralla kokonaan. Haittana on että kortille tuli nyt kahden vuoden voimassaoloaika.

Ja kuten todettua, lahjakortit ovat… haastavia.

Ps. Olisi tosi hienoa jos tähän saisi kuvituskuvaksi kuvan, josta tuollaisen kortin voi tunnistaa. Asiakaspalvelijalla oli tällainen kuva siinä sisäisessä ohjeessa. Tuo yllä oleva tämän jutun kuvituskuva ei ole sama mikä hänellä oli.

Auton varusteiden hinta

Eräs saksalainen Audi A6
Eräs saksalainen Audi A6

Tämä on näitä blogijuttuja joilla ei ole välttämättä hirveästi merkitystä muille kuin itselleni.

Olen katsellut jonkin verran Saksan autoja. Osasta autoista kuitenkin puuttuu sellaisia varusteita mitä haluan. Näiden asentaminen jälkikäteen voi olla yllättävän kallista.

Tässä esimerkkejä:

 • BMW:n 5-sarjan autoista puuttuu usein ns. cold climate -version (S842A). Tuon asentaminen jälkikäteen merkkiliikkeessä kustantaa noin 2500 euroa.
 • Webasto / Eber kaukosäädöllä on aika kallis. Laakkosella tuon hinta oli 2986 euroa. Ilman kaukosäätöä hinta oli 2677 euroa.
 • Ilmajousituksella varustettuun Audiin vetokoukun asennus kustansi 2122 euroa.
 • BMW:n vanteet ja renkaat olivat yllättävän hintavia. Tehtaan valmis nastarengaspaketti oli luokkaa 2500 euroa. Tämä sisältää vanteet, renkaat ja jotkut ilmanpainehärpättimet.

Maahantuonnin kulut ovat olleet kuljetuksineen 2000 euron luokkaa. Veroja Saksassa 33 450 euroa maksavaan Audiin joutuu maksamaan 9660 euroa. Kokonaishinta tällaiselle Audille on 45 201,58 euroa.

Kun tuohon lisää talvirengassarjan ja vetokoukun, on yhteishinta 49 800 euroa.

Saksan autojen etuna on että varusteet ovat viimeisen päälle kohdillaan. Tästä tulee kuitenkin takkiin noin 10 000 euroa autoa myydessä.

Alkaa vähän haista siltä että jatkossa otan autoni uutena työsuhdeautoina.

Tajuton Finnair Plus -mokani

Finnair Plus -tarjousmaili
Finnair Plus -tarjousmaili

Olen lentänyt aika paljon elämäni aikana Finnairilla. Ostin viimeksi alkuviikosta itselleni Finnairin meno-paluu -lennot Ivaloon 285,89 eurolla.

Tajusin kuitenkin vasta joitakin vuosia sitten alkaa kerätä Finnair Plus -pisteitä. Olin aiemmin pitänyt pisteitä ihan turhina ja käytännössä arvottomina.

Vasta tänään opin kuinka järjettömän arvokkaita Finnair Plus -pisteet oikeasti ovat.

Huomasin tuossa että Finnairilta oli tullut alkuviikosta Finnair Plus -tarjoussähköposti. En reagoinut tuohon aluksi mitenkään. Olisi kannattanut.

Finnairin tänään keskiyöllä päättyvässä kampanjassa olisi nimittäin saanut:

 • Suomen sisäiset lennot 15 000 pistettä (Economy)
 • Pohjois-Euroopan lennot 15 000 pistettä (Economy), 22 000 pistettä (Business)
 • Muu Eurooppa, Dubai ja Tel Aviv 30 000 pistettä (Economy), 50 000 pistettä (Business)
 • Aasia ja Pohjois-Amerikka 100 000 pistettä (Economy), 175 000 pistettä (Business)

Jos olisin käyttänyt Ivalon lentoni ostamiseen tätä kampanjaa, minulla olisi mennyt siihen 15 000 pistettä ja minun olisi pitänyt maksaa vain 26 euron lisämaksu veroista.

Koska en ollut hereillä näiden Finnair Plus -pisteiden kanssa, menetin typeryyteni takia 259,59 euroa. 

Vielä ironisemmaksi tämän tekee että Finnairilta tuli minulle alkuviikosta myös toinen sähköposti. Tuossa sähköpostissa huomautettiin että minulla on menossa vanhaksi… arvasitte oikein… 15 000 Finnair Plus -pistettä.

Päivän pro tip nro 1. Tarkista ennen lentojen varaamista Finnair Plus -kampanjat!

Ps. Vielä pieni jälkinäytös.  Jos pisteitä ei ole kasassa tarpeeksi lentopalkintoa varten, voi niitä ostaa Finnairilta lisää. 9000 pistettä maksaa 115,88 euroa.

Tämän kyseisen kampanjan aikana 13 000 + 1950 pistettä irtosi 167,38 eurolla. Mitä? Mitä?!

(Halvimmillaan pisteitä sai ostamalla niitä 50 000 pistettä 643,75 eurolla jolloin kaupan päälle saa 20 000 lisäpistettä.)

 

Sähkörullalauta ja neljä muuta auton korviketta

Minulla on jo jonkin aikaa ollut unelmana hankkia itselleni joku sähköllä toimiva kulkupeli oman auton rinnalle (tai jopa korvikkeeksi). Suurin osa autoni käytöstä kun on nykyään noin kahdeksan kilometrin lenkkejä keskustaan ja takaisin.

Listaan näitä nyt näitä katsomiani härveleitä tässä ihan vain siksi jos jollakin teistä olisi heittää hyviä, luovia ideoita tai kommentteja näistä.

Zero sähkömoottoripyörä

Zero sähkömoottoripyörä
Zero sähkömoottoripyörä

Listani kallein vaihtoehto on Zeron sähkömoottoripyörä. Kuvan yksilö on myynnissä 18 950 eurolla. Melko kallista.

Oma tuntumani on että nämä on tehty oikean moottoripyörän korvikkeeksi. Näissä on pitkä toimintasäde, huikea kiihtyvyys ja melkoinen huippunopeus. Kaikki ominaisuuksia jotka eivät kiinnosta minua tippaakaan.

Sähköskootteri

BMW:n sähköskootterin prototyyppi
BMW:n sähköskootterin prototyyppi

Sähköskootteri mopona olisi oikeastaan se juttu minkä haluaisin. Mopon nopeus olisi minulle juuri sopiva. Lisäksi saisin tuon kätevästi parkkiin oven eteen josta olisi näppärä lähteä nopeasti liikkeelle. Ei muuta kuin töpseli irti ja ajoon.

En kuitenkaan ole löytänyt markkinoilta vielä yhtäkään fiksua sähköskootteria.

Kuvan BMW maksaa jotain 16 000 euron tietämillä. Lisäksi tuossa on huippunopeutta yli 120 kilometriä tunnissa? Miksi?

Sähkömopoautohärpätys

Rally USA 2000 sähkömopoautomikälie
Rally USA 2000 sähkömopoautomikälie

BMW:n sähköskootteria halvempi ratkaisu olisi kuvan Rally USA 2000 sähkömopo. Hintaa tällä härvelillä on 6900 euroa.

Tässä on aika paljon hyviä juttuja. Huippunopeus on 45 km/h. Toimintasäde 80 kilometrin tietämillä. Katto, ovet.

Sähköpotkulauta

Velocifero Mad sähköpotkulauta
Velocifero Mad sähköpotkulauta

Kuvassa näkyvän Velocifero Mad sähköpotkulaudan hinta on 1190 euroa.

Tämän härvelin etuna on että tällä saa ilmeisesti ajaa jalkakäytävällä ja pyörätiellä. Tästä selkeää plussaa.

Sähkörullalauta

Boostedboard sähkörullalauta
Boostedboard sähkörullalauta

Jonkinlainen villi kortti listallani on Casey Neistatin Youtube-videoista tuttu sähkörullalauta.

Kuvan Boostedboard maksaa USA:ssa 900 euroa.

Plussaa tämä vehje saa… no, Casey Neistatista.

Vähän epäilyttää kyllä pysyisinkö tuolla pystyssä. Lisäksi luulen että tämän käyttökelpoisuus lakkaa aika nopeasti syksyn sateiden alettua.

Tällaisia härpättimiä olen itse keksinyt. Mitä muita ideoita tulisi mieleen sähkökäyttöiseksi auton korvaajaksi?

Platinasormukset ja valkokulta

Alexander Tillanderin toimitusjohtaja Katja Warborn
Alexander Tillanderin toimitusjohtaja Katja Warborn

Kuningaskuluttajan verkkosivuilla oli mielenkiintoinen juttu platinasormuksista:

Nainen osti 9000 euron platinasormuksen. Myöhemmin ilmeni, että kiven kiinnitykseen oli käytetty valkokultaa. Voiko platinakorussa olla muitakin metalleja?

Kuningaskuluttaja oli kysynyt asiaa Alexander Tillanderin toimitusjohtajalta Katja Warbornilta. Hän vastasi kysymykseen näin:

Tottakai. Kyllä. Siinä voi olla muita metalleja seassa. Ja nykyään laki sallii sen että esimerkiksi platinasormuksia voidaan juottaa eri materiaalilla. Juottaminen tarkoittaa kahden metallipinnan yhdistämistä. Ja se on sallittua.

Mun oma tuntuma on että vaikka laki tämän sallisikin, Alexander Tillanderin brändi ei ainakaan minun silmissä tuota kestä. Yksi platinasormusten hienouksista kun piilee nimenomaan siinä että platina materiaalina on niin turkasen hankalaa työstää.

Kysyin huvikseni Tiffanylta (joka lienee aika suosittu vaihtoehto platinasormusta etsivälle) että mitä materiaalia heidän platinasormuksissa on ja onko sormusten materiaalivalinnoissa eroa Euroopan ja USA:n välillä. Heidän vastaus oli (englanniksi):

At Tiffany & Co. we use 95.0% [platinum] with 5.0% ruthenium. We use the finest metals in all of our products. This is used company wide. The only difference in our products from Europe to the US is the Hallmarks on the actual piece.

Näyttäisi siis siltä että esimerkiksi Tiffany ei käytä valkokultaa platinasormuksissaan.